REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.8° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Deținutul evadat, prins cu focuri de armă, pe un câmp, în apropiere de A2. Video

Deținutul evadat, prins cu focuri de armă, pe un câmp, în apropiere de A2. Video

Victor ROTARU 19 iunie 2024 | 14:17 17269

Autoritățile sunt în alertă după ce un deținut a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă. Este vorba despre Ilie Cosmin Cataramă, un recidivist din Piatra Neamț. Acesta a reușit să evadeze în cursul zilei de miercuri, 19 iunie. Update: Evadatul a fost depistat pe câmp, în zona autostrăzii A2, la km 202. Acesta se află în custodia polițiștilor. Deoarece bărbatul nu s-a supus somațiilor verbale ale polițiștilor, pentru imobilizarea acestuia, polițiștii au efectuat un foc de avertisment în plan vertical.

Detinutul evadat, prins cu focuri de arma, pe un camp, in apropiere de A2. Video

Ilie Cosmin Cataramă, în vârstă de 26 de ani, din Municipiul Piatra Neamț, a reușit să evadeze de după gratii, fiind condamnat la 2 ani și 5 luni de închisoare pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere și influențarea declarațiilor.

Detinutul evadat, prins cu focuri de arma, pe un camp, in apropiere de A2. Videoevadatul, în custodia polițiștilor

Potrivit sentinţei, Cataramă a stat o vreme în gazdă la Alexandru Beşu, care avea o stână în comuna Mărgineni, şi a lucrat la acesta. În noaptea de 5 spre 6 august 2019, el i-a furat mașina din curte lui Beşu, a condus-o fără permis şi apoi a incendiat-o pe un câmp de la marginea localității. Paguba fiind de aproximativ 7.000 de lei. Pentru toate acestea, a fost reținut, arestat și apoi pus sub control judiciar.

Detinutul evadat, prins cu focuri de arma, pe un camp, in apropiere de A2. Video

Ilie Cosmin Cataramă

În noiembrie 2019 şi februarie 2020, după ce a plecat de la ferma lui Beşu, el l-a ameninţat pe acesta cu incendierea casei, animalelor şi a furajelor, dacă nu-şi retrage plângerea referitoare la furtul şi distrugerea maşini. Ameninţările au fost transmise telefonic, cu număr ascuns, prin SMS sau prin intermediari. Printre amenințări, Cataramă a spus „O să ardeți ca șobolanii!“, „Nu mi-e teamă de pușcărie“, „Vreau să ajung vedetă“. Prin sentința de condamnare, instanta i-a interzis individului, timp de doi ani după rămânerea definitivă a hotărârii, să se apropie la mai puțin de 100 de metri de Beşu, casa acestuia, locurile în care bărbatul desfăşoară activităţi sociale şi să comunice cu el.

Detinutul evadat, prins cu focuri de arma, pe un camp, in apropiere de A2. Video

Înainte de a ajunge în spatele gratiilor, Ilie Cosmin Cataramă a fost dat în urmărire de către Poliția Română: „se sustrage executării mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea nr. 653 emis de Judecătoria Piatra-Neamț în dosarul nr. 2900.279.2021, fiind condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 5 luni închisoare.”

Ce spun reprezentanții Penitenciarului

Vă informăm faptul că astăzi, în jurul orei 12.30 un deținut a părăsit punctul de lucru. Numele acestuia este Cataramă Ilie Cosmin, condamnat la 2 ani și 5 luni pentru infracțiunea de Influențarea declarațiilor. In vederea capturarii acestuia, au fost dispuse masurile specifice, au fost formate echipe de căutare,  s-a dispus alarmare unității  și a fost informata ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ A PENITENCIARELOR precum si IPJ CONSTANȚA și IPF. Deținutul are înălțimea de 166 cm, statura atletica,  ochi căprui, față  ovala,ten deschis, par negru, sprâncene arcuite, tatuaje mana stânga și gat iar la momentul părăsirii punctului de lucru purta tricou negru, șapcă neagră,  blugi 3/4 și adidași verzi marca Puma. ” au transmis reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă.

Razii în tot orașul!

Au fost luate măsurile specifice pentru depistarea persoanei, potrivit competențelor instituției noastre, acționându-se în sistem integrat împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu!” a transmis șeful IPJ Constanța, Dumitru Bîltag.

Detinutul evadat, prins cu focuri de arma, pe un camp, in apropiere de A2. VideoFiltrele de Poliție

”La data de 19 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că un deținut, în regim semideschis, de la Penitenciarul Poarta Albă- Secția Exterioară Valu lui Traian, nu a mai fost găsit. De îndată, polițiștii au demarat cercetări pentru depistarea acestuia și luarea măsurilor legale. Bărbatul se afla în executarea unei pedepse de 2 ani și 6 luni  închisoare în regim semideschis, pentru săvârșirea infracțiunii de influențarea declarațiilor. În cauză, s-a dispus darea în urmărire la nivel național și în consemn la punctele de trecere a frontierei. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare. De asemenea, semnalmentele evadatului au fost comunicate structurilor operative din cadrul IPJ Constanța. Totodată, au fost instituite filtre la toate punctele de ieșire din județul Constanța. În continuare, se desfășoară activitățile specifice în vederea depistării și încarcerării bărbatului.

Video 1:

Oficial! Ce zice Penitenciarul Poarta Albă despre deținutul evadat

Vă informăm că astăzi, 19.06.2024 , la ora 12.30, cu ocazia efectuării apelului de prânz, a fost constatat faptul că un deținut care lucra la punctul de lucru ”seră”, nu este prezent. Numele acestuia este CATARAMĂ Ilie Cosmin, are vârsta de 26 ani  și este condamnat definitiv pentru infracțiunea de ”Influențarea declarațiilor”. Facem precizarea că acesta este clasificat în regim semideschis.

În vederea capturării deținutului au fost dispuse masurile specifice, respectiv alarmarea personalului unității, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității, blocarea căilor de acces pe posibile direcții de deplasare, precum și cooperarea cu Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Garda de Coastă Constanța. Menționăm faptul că fapta se pedepsește, conform articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani .

Deținutul are înălțimea de 166 cm, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, față ovală, frunte lată, nas concav, ten deschis, păr negru, tatuaje pe mâna stângă și pe gât, iar la momentul părăsirii punctului de lucru purta tricou de culoare neagră, blugi 3/4 de culoare albastră, șapcă de culoare neagră, adidași de culoare verde (marca PUMA).
Pentru orice informații cu privire la persoana din fotografie, apelați numărul unic de urgență 112, sau Penitenciarul Constanța - Poarta Albă, la numerele 0241.853703, 0241.853702, 0241.234111.
”, au transmis reprezentanții Penitenciarului de la Poarta Albă.

Update:

Evadatul a fost prins după ce polițiștii au tras un foc de avertisment

„Evadatul a fost depistat pe câmp, în zona autostrăzii A2, la km 202. Acesta se află în custodia polițiștilor“, a transmis Dumitru Bîltag, șeful IPJ Constanța.

„La data de 19 iunie a.c., în jurul orei 18.25, bărbatul care ar fi evadat din Penitenciarul Poarta Albă a fost depistat, pe un câmp din apropierea Autostrăzii A2, de un echipaj format din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța - Secția 3 Poliție, Serviciului de Ordine și Siguranță Publică și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

Deoarece bărbatul nu s-a supus somațiilor verbale ale polițiștilor, pentru imobilizarea acestuia a fost efectuat un foc de avertisment în plan vertical.

Bărbatul se află acum în custodia polițiștilor.

În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare“, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Video 2:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pârnăiaș borât, este dulce libertatea! Marș după gratii înapoi!
3
0
Dar ce ti se pare ca a facut mare lucru sa i dea puscarie amaratului asta doar ptr amenintari ? Pune in balanta ce a facut pascu cu ce a zis el.Sau altii ca fura milioane de euro si ii scot bazma curata
8
9
Vroia sa ajunga la mamaia
6
0
Iara va luati de noi tinerii, viitoru' tarii?
8
3
La asa rahat de condamnare era normal sa plece. La o paguba de 7000 de lei asta a primit 2 ani si 5 luni de inchisoare iar politicienii nostrii frumosi care au vandut toata tara se plimba liberi!
23
8
Categoric suntem o natir de tampiti daca a scapat asta
8
5
Sa l prinda ca e trafic mare
6
1
Iti dai sesma ne cacm pe el
4
2
Ii f*t
4
2
Ne apucam de c*r si sarim in sus
4
2
Mama
4
2
Asteptam demisii, cine a gresit sa plateasca. Gata cu trandaveala prin birouri
10
4
asta are 26 ani ? ii dadeam cel puin 35 de ani
12
1

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364