REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.7° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
31.7° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Devine un obicei: Greta Thunberg a fost reținută iar de poliție, în timpul unui protest

Devine un obicei: Greta Thunberg a fost reținută iar de poliție, în timpul unui protest

Valentina CAMARA 2 martie 2023 | 00:00 365

Poliția norvegiană a reținut-o miercuri pe Greta Thunberg, militantă pentru protecția mediului, în timpul unei demonstrații la Oslo, îndepărtând-o pe aceasta și pe alți activiști din fața Ministerului de Finanțe. Ulterior, Thunberg a fost eliberată.

Devine un obicei: Greta Thunberg a fost retinuta iar de politie, in timpul unui protest

Protestatarii cer îndepărtarea turbinelor eoliene de pe pășunile pentru reni de pe teritoriul populației Sami din centrul Norvegiei. Ei susțin că tranziția către energia verde nu ar trebui să se facă în detrimentul drepturilor unor grupuri minoritare. Păstorii de reni se plâng că aspectul și sunetul mașinilor eoliene gigantice le sperie animalele și le tulbură tradițiile străvechi.

În ultimele zile activiștii de mediu au blocat accesul la unele clădiri guvernamentale din Oslo, provocând o criză politică și determinându-l pe ministrul Energiei, Terje Aasland, să anuleze o vizită oficială în Marea Britanie.

Thunberg, care ținea în mână un steag sami, a fost ridicată polițiști, în timp ce sute de manifestanți scandau sloganuri. Thunberg a fost eliberată ulterior, împreună cu alți activiști care fuseseră reținuți.

Curtea Supremă a Norvegiei a decis în 2021 că două parcuri eoliene de la Fosen au încălcat drepturile populației Sami în conformitate cu convențiile internaționale. Totuși, turbinele au rămas în funcțiune, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Greta asta i un jeg ,iar cu timpul va deveni un mare jeg,după care,un jeg maxim,total.
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436