REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
29.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Dezastru la Titularizare! Note de 2 și 3 pe bandă rulantă

Dezastru la Titularizare! Note de 2 și 3 pe bandă rulantă

Replica API 20 iulie 2022 | 00:00 6830

Note de toată jena la Titularizarea din 2022. Mulți profesori au mers nepregătiți și nu au reușit să promoveze, luând note de 2 și 3 pe bandă rulantă. Cea mai mare parte din candidați au vrut să se titularizeze pe posturi de învățători, dar au eșuat, luând note foarte mici, care nu fac cinste meseriei de profesor. Cadrele didactice înscrise la Titularizare au uimit cu medii de 1.90, 2.15 și 3.60. un cadru didactic iese în față, luând apărarea colegilor din breaslă și spunând că materia pentru examenul de Titularizare este foarte greu.

Ce note au obținut profesorii și la ce materii

Profesorii din Constanța au surprins neplăcut cu note de 1, 2 și 3 la examenul de Titularizare. Aceștia au dat examenul la materiile pe care vor să profeseze, iar notele au fost pur și simplu dezastruoase. La română, 3 candidați au luat notele 2.40, 1.90 și 2.15, ceea ce este foarte puțin. Știm cu toții că dacă ar fi dat BAC-ul nu ar fi promovat.

Cele mai mici note au fost înregistrate la sport, materie cărora tuturor ni se părea ușoară în școală. Profesorii care și-au dorit să fie titulari pe Educație Fizică și Sport au avut medii 1.65 și 3.25. Și matematica a dat dureri de cap candidaților, aceștia având medii de 2.85, 4.20 și 3.60.

De ce iau profesorii aceste note la Titularizare

Din câte ne-a dezvăluit un cadru didactic din Constanța, Titularizarea este un examen foarte greu, la care trebuie să înveți foarte multe detalii și deși toată lumea care crede că meseria cardului didactic este să știe lucruri, acesta nu este întotdeauna așa. “De obicei, un examen de titularizare presupune foarte multă pregătire. Eu pentru titularizare am învățat 5 ani și este foarte greu să ții pasul pentru că tematica se schimbă în fiecare an. Toată lumea crede că aceste examene sunt ușoare, dar indiferent de materie, ce ni se dă de învâțat este foarte mult și greoi și de multe ori nu facem nici noi față.”

Așadar, material este grea, iar profesorii nu reușesc să facă față și cu munca și cu învățatul pentru examene, ei spun că dacă examenul ar fi mai ușor, fără atâtea detalii pe care nici nu le predau la școală, ar fi mult mai bine și mai relaxați: “Consider că școala trebuie să fie plăcută, indiferent dacă este pentru profesori sau pentru elevi. Examenele de titularizare ar trebui să fie mai ușoare, ca să nu ne facem de râs când se afișează rezultatele. Îmi susțin toți colegii și cred că au făcut tot ce au putut.”

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Elena sunt 3000lei la 4 ore pe zi, cu 4 luni Co adica vacantele. Cu toate sambetele si duminicile acasa la fel si in cazul tuturor sarbatorilor legale. O fi greu? Ploua, ninge in clasa e caldurica. Invata elevul sau nu, nu raspunzi cu nimic. Un casier care care sta 8 ore pe zi plus un in plus ca trebuie sa faca casa dupa ce o inchide si care la sfarsit de zi trebuie sa iasa la virgula cu sumele incasate ia tot 3000lei. Si are Co doar 21 de zile.
2
0
Incalci niste reguli care spun ca nu ai voie sa divulgi numele persoanelor fara acordul lor, te poate da in judecata nene ptr ca nu ai voie sa faci asa ceva, chiar nu se respecta nicioregula in tara asta?ptr 3000 de lei salariu, cine se duce in invatamnat crezi?
2
2
profesorii? de...doi ,tre,patru, cinci ,scot elevi ...ca ei!
1
0
Nu este gresita nici formularea CORIJENT, ambele sunt corecte,desi de preferat sa se foloseasca varianta CORIGENT
1
0
Pe bune? Ambele forme sunt corecte. Verifica DEX, destepul lui Peste
2
0
Si voi sunteti corijenti!! Corect se spune CORIGENTI
0
0
Chiar s**i p**a grav...papi cacat cu lingura...vulpea cand nu ajunge la struguri o s***.
2
0
Cu spaga si combinatii se ocupa toti profesorii de la Ovidius. Daca toate lucrarile de licenta sunt cumparate ce pretentii mai aveti? UOC este cea mai p*****a universitate din Romania unde toti prostanacii ajung juristi, economisti si profesori cu 400 sau 600 de euro o licenta. Decanii tradatori sunt slugile care au distrus UOC si ei cotizeaza pentru functiile lor.
1
1
Nu va da nimeni brutul de 9500.O vrajeala totala.
1
0
domnule, dar nu mai sunt si altii cu studii superioare in tara asta?auzim numai de profesori si medici, un medic ridica peste 10.000 de euro pe luna, unde se va ajunge?ia mai luati de la ei si dati si la altii, ca toti au invatat.
3
0
Rusine autorului!
0
1
De zeci de ani sunt maistrii profesori netitularizati ii doare la salam.
1
0
Vine Campeanu si le mai da si salarii de 9.500lei. Tara de babuini! Ce rost mai are sa ma chinui cu Politehnica? Sa fi inginer in ziua de astazi e ceva umilitor...Doctorii au deja salarizarea ca in occident, asistentele castiga mai mult decat un inginer. Acum daca si profesorii la 4 ore pe zi vor lua 9.500lei deja este jalnic. Si toatea astea peste faptul ca in nici un domeniu enumerat nu s-a schimbat nimic. Doctorii sunt praf, profesorii la fel. Nu o spun eu o demonstreaza realitatea. O zi buna Romanie!
0
0
Cine a eliberat diplomele acestor analfabeti, de la ce minutate universitati, acolo este buba.
0
0
Nu toti care participa la concursul de titularizare sunt profesori! Nu mai denigrati aiurea!
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513