REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
18.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Dezvoltatorii anunță investiții de un sfert de miliard de euro în sudul litoralului

Dezvoltatorii anunță investiții de un sfert de miliard de euro în sudul litoralului

Replica API 25 aprilie 2022 | 22:17 2154

Cei peste 250 de dezvoltatori imobiliari din Constanța anunță investiții uriașe, de mai bine de un sfert de miliard de euro, în proiecte turistice în stațiunile Neptun, Jupiter, Venus, Saturn și Olimp. ”Stațiunile din sud sunt mult mai aerisite din punct de vedere urbanistic”, spun experții.

După ce, în ultimii ani, investitorii au construit peste 50.000 de apartamente și camera de hotel în Mamaia și Năvodari, de ceva timp dezvoltatorii și-au mutat atenția către stațiunile din sudul litoralului.

Potrivit Profit, dezvoltatorii au lansat proiecte mixte, cu apartamente, garsoniere, camere de hotel și facilități turistice precum restaurante, baruri, piscine, zone de entertainment și shopping.

”Stațiunile din sud sunt mult mai aerisite din punct de vedere urbanistic, grație planurilor de dezvoltare locală care limitează dezvoltarea imobiliară și impun asigurarea unor elemente de infrastructură urbană esențiale, precum drumuri de acces, utilități și spațiu verde. În plus, extinderea plajelor și lucrările de infrastructură realizate cu fonduri UE creează un fundament economic, mai ales turistic, semnificativ, cu un potențial de creștere a valorii investițiilor imobiliare”, afirmă experții.

Peste 100 de proiecte în stațiunile din sud

Șoseaua Constanța-Mangalia, planurile privind realizarea autostrăzii litorale, calea ferată recent reabilitată pe relația București-Constanța și accesul facil în stațiuni cu trenul, alături de planurile privind dezvoltarea aeroportului din Tuzla crează premizele unei creșteri semnificative economice.

”Dezvoltarea imobiliară semnificativă, evidențiată de cele peste 100 de proiecte investiționale și a planurilor investiționale cifrate la aprox. 250 de milioane de euro pentru următorii ani, poziționează această zonă drept una dintre cele mai dinamice platforme de business din România”, afirmă Adrian Negrescu, managerul Frames.

Potrivit unui studiu Frames, afacerile din acest sector vor crește semnificativ economia zonei, pentru că business-urile din construcții atrag printre cele mai multe afaceri pe orizontală, de la furnizorii de materiale de construcții, la utilități, resursă umană, comerț și servicii.

Ce prețuri vor avea proiectele din sudul litoralului

”Aceste tipuri de proiecte sunt menite să determine o ieșire din zona sezonieră a Litoralului românesc, să îl transforme într-o dezvoltare urbanistică și mai ales turistică all season, cu efecte directe în creșterea economică la nivel local”, a mai spus Negrescu.

Potrivit analizei, acest potențial este reliefat și de faptul că, dincolo de lanțurile de proiecte imobiliare, există peste 70 de proiecte de dezvoltare a unor rețele de magazine, restaurante și spații de entertainment menite să ofere, din punct de vedere logistic, întreaga paletă de servicii turistice.

În ceea ce privește prețurile, mare parte dintre proiectele în dezvoltare propun prețuri între 75.000-85.000 euro pentru un studio (45-55 mp), între 75.000-170.000 euro pentru apartamente cu 2 camere (55-90 mp) și de la 280.000-1.120.000 pentru penthouse-uri cu suprafețe între 135 și 450 mp.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mwie replica si investitorilor
0
0
nordul e terminat acum urmeaza sudul .de ce nu construiti la muntii pindu?
1
0
Ce dezvoltatori imobiliari ? Astia umplu de betoane peste tot,urmaresc doar profitul,in cativa ani o sa ajunga ca Mamaia,numai beton peste tot
0
0
spatiu verde e cacalau !
0
0
scrieti bah 250 mil nu un sfert de miliard. Dupa logica voastra un sfert de miliard e mai mare de 250 mil
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768