REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.4° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Diaconu, precizări despre legătura PRU - naţionaliştii europeni

Diaconu, precizări despre legătura PRU - naţionaliştii europeni

Replica API 17 iulie 2015 | 01:04 158

Clarificare

Clarificare

Bogdan Diaconu

Din România se pune umărul la renaşterea naţionalismului în Europa şi se lucrează de zor la fondarea, la Bruxelles, a unui grup naționalist. „Europa Naţiunilor şi Libertăţilor” (ENL) se va concepe după chipul şi asemănarea criteriilor identitare, însă iniţiatorii se delimitează de pornirile xenofobe de până acum şi binecunoscute, precum cele ale olandezului Gert Wilders sau britanicului Nigel Farage. O Europă a naţiunilor este visul oricărui naţionalist, după zeci de ani în care naţionalismul a fost considerat bau-baul societăţii, fiind pătat în acest sens de Germania hitleristă.

Astăzi, naţionaliştii care se opun unei Europe federale, dar pledează pentru dragostea de ţară şi respectul între naţiuni, strâng rândurile. Contribuţia românească vine prin Partidul România Unită, care se alătură preşedintelui Frontului Naţional din Franţa, Marine Le Pen. Presa centrală a vehiculat legătura PRU – ENL, prin europarlamentarul Laurenţiu Rebega.

„Prin intrarea în grupul politic ENL îmi propun să susţin la aceiaşi masă, care va fi una a dialogului, în faţa celor mai sceptici oameni politici europeni, precum reprezentanţii Olandei, Marii Britanii şi Italiei, faptul că naţiunea română este o forţă importantă a Uniunii şi în această calitate, cetăţenii săi trebuie să se bucure de un tratament egal cu al cetăţenilor din ţările de adopţie, fără a fi permanent stigmatizaţi”, a spus Rebega, după ce le Pen anunţase oficial alăturarea europarlamentarului român la ENL.

Numai că PRU se delimitează de această legătură, preşedintele partidului, deputatul Bogdan Diaconu, spunând că Rebega nu s-a înscris în formaţiunea pe care o păstoreşte.

„Sunt în discuţii cu alţi doi europarlamentari. El a făcut mişcarea asta la Bruxelles sau Strasbourg, iar săptămâna viitoare vine în ţară. Nu este membru, nu s-a înscris, am avut discuţii, nu neg, cum am discuţii şi cu alţi doi. (...) Întâlnirea noastră cu Marine le Pen este în 9 septembrie, dar una este întâlnirea cu Marine le Pen, care se referă la o colaborare cu Partidul European al Naţiunilor şi Libertăţilor, o familie politică la nivel european şi alta este apartenenţa unui europarlamentar la un grup parlamentar în PE. Nu puteam discuta cu Marine le Pen asta, pentru că nu avem în clipa de faţă un europarlamentar. Noi discutăm vis-a-vis de familia politică europeană, care este altceva faţă de grupul parlamentar. (...) Condiţia principală pentru a avea această colaborare la nivel european este delimitarea clară şi eliminarea confuziei între români şi ţiganii proveniţi din România. În momentul în care partidele care compun această familie politică încetează să mai aibă un discurs antiromânesc şi fac diferenţa clară între români şi ţiganii proveniţi din România, atunci există şanse foarte mari pentru a avea o colaborare PRU cu aceste partide naţionaliste”, a spus Diaconu, pentru „Replica”.

Rebega este implicat în dosarul de spălare de bani și luare de mită de la Ministerul Agriculturii și este urmărit penal de procurorii DNA. Potrivit ordonanței de efectuare a urmăririi penale, în luna decembrie 2014, în contextul organizării unor evenimente agricole, suspectul Rebega Constantin-Laurențiu a primit, de la administratorul unei societăți comerciale, printr-un intermediar, suma de 23.000 lei, folosindu-se de influența pe care și-a manifestat-o ca vicepreședinte al unui partid politic, responsabil de Departamentul de Agricultură și Dezvoltare Rurală, influență percepută ca fiind reală asupra unui funcționar din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364