REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.7° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
22.7° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Diagnostic dur pentru Alexandra Stan! Artistă suferă de o boală ce nu poate fi vindecată

Diagnostic dur pentru Alexandra Stan! Artistă suferă de o boală ce nu poate fi vindecată

A.F. 22 iunie 2023 | 00:00 972

Alexandra Stan (34 de ani) a făcut pătrățele. Solista a reușit să slăbească, chiar dacă suferă de o boală autoimună, tiroidita Hashimoto, ce favorizează îngrășarea. Vedeta ține, însă, în frâu boala cu tratament și regim alimentară.

Diagnostic dur pentru Alexandra Stan! Artista sufera de o boala ce nu poate fi vindecataAlexandra Stan

Problemele de sănătate ale Alexandrei Stan (34 de ani) au apărut, inițial, pe perioada cât a stat în America. Solista s-a întors în țară cu 10 kilograme în plus, ea fiind diagnosticată de medici cu tiroidită Hashimoto, o afecțiune în care sistemul imunitar atacă tiroida.

Apoi, boala s-a reactivat în urma unor episoade stresante din viața solistei, cum ar fi divorțul de fostul soț, dar și după ce a participat la „Survivor România”.

Alexandra Stan are pătrățele pe abdomen! „Nu mănânc lactate, gluten și nici zahăr”

Prezentă, marți seară, la un eveniment monden, Alexandra a apărut într-o formă de zile mari, cu pătrățele pe abdomen. Solista ne-a povestit cum reușește să țină cu brio în frâu perfida afecțiune și cu ea și kilogramele!

„Avem 10 kilograme în plus atunci când m-am întors din America. Mă îmbolnăvisem de glandă și eram dereglată total.

Eu am tiroidită Hashimoto autoimună, dar reușesc s-o țin în frâu în ultima vreme. Nu consum gluten, lactate, zahăr, soia, alcool, mai deloc. Cafeaua la fel mai puțin, doar una de dimineața, înainte beam 3-4 cafele pe zi.

Eu cred totuși că medicamentul e baza. E foarte riscant să te bazezi doar pe alimentație. Iau Euthyrox de 50 mg, atât am luat de la început, nu-l întrerup că nu vreau să risc”, ne-a povestit solista.

Ce este tiroidita Hashimoto?

Tiroidita Hashimoto este o boală autoimună care afectează tiroida, ducând la scăderea cantității de hormoni produși de aceasta.

Tiroida este o glandă în formă de fluture prezentă la baza gâtului, este responsabilă de producerea unor hormoni esențiali pentru reglarea funcțiilor corpului, funcții precum creșterea sau reglarea metabolismului.

Atunci când producția acestor hormoni scade apare hipotiroidismul, iar organismul nu mai primește aportul necesar pentru a susține o funcționare normală.

Tiroidita Hashimoto apare atunci când sistemul imunitar începe să atace glanda tiroidă.

Până în prezent, nu se cunosc cauzele științifice exacte pentru care sistemul imunitar încetează să mai recunoască tiroida și produce anticorpi meniți să o trateze ca pe un corp străin. Stresul se pare că ar fi principalul factor în declanșarea acestei boli, care nu are leac, scrie click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dragostea de poula este boala ei!
0
0
Asta suferă de boala aceea rara numita c***a p*****a
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768