REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
20° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Diana Păun: Caravana medicală „Nu am făcut destul“ a adus speranţă şi ajutor în inima comunităţilor rurale

Diana Păun: Caravana medicală „Nu am făcut destul“ a adus speranţă şi ajutor în inima comunităţilor rurale

A.F. 25 noiembrie 2023 | 00:00 208

Consilierul prezidenţial Diana Păun a evidenţiat că iniţiativa Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) - Caravana medicală "Nu am făcut destul" - a adus speranţă şi ajutor în inima comunităţilor rurale, pe parcursul celor zece ani de existenţă.

Diana Paun: Caravana medicala „Nu am facut destul“ a adus speranta si ajutor in inima comunitatilor ruraleDiana Păun

"Indicatorii de rezultat (...) sunt o reflecţie a profesionalismului şi dedicaţiei celor implicaţi activ în realizarea campaniei. Cred că este un exemplu de solidaritate şi a contribuţiei pe care societatea civilă o are în comunitate. Vreau să apreciez cu această ocazie parteneriatul solid dintre societatea civilă şi autorităţile statului, în egală măsură mediul de business, care se implică activ (...) Această colaborare este un model demn de urmat la nivel naţional şi sunt convinsă că multiplicarea unor astfel de iniţiative este esenţială pentru a extinde beneficiile la nivel naţional şi cred că poate fi un model chiar pentru programele de screening pentru cancer prevăzute în Planul Naţional de Cancer. (...) Iniţiativa, pe parcursul celor 10 ediţii, a reuşit să aducă nu numai speranţă, dar şi ajutor concret în inima comunităţilor rurale", a spus Păun, joi, la Senat, la o masă rotundă dedicată aniversării a zece ani de existenţă a caravanei.

Ea a îndemnat la continuarea acestui demers pentru sănătatea comunităţilor, la consolidarea parteneriatelor care îşi dovedesc eficienţa şi "pot aduce schimbarea acolo unde este atât de necesar".

Peste 11.500 de persoane din mediul rural au beneficiat, în cei 10 ani de existenţă a Caravanei "Nu am făcut destul", de testări medicale gratuite în urma cărora 33 de persoane au fost depistate cu cancer, dintre care cinci la ediţia din acest an intitulată "De 10 ani salvăm vieţi", a afirmat Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513