REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.6° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Diana Șoșoacă, către un coleg de partid: Dacă aveai și tu vreo 50.000 de euro să candidezi, te puneam pe liste!

Diana Șoșoacă, către un coleg de partid: Dacă aveai și tu vreo 50.000 de euro să candidezi, te puneam pe liste!

Mirela PASCAL 27 septembrie 2024 | 00:00 753

Continuăm seria dezvăluirilor despre Diana Șoșoacă și partidul SOS cu mărturiile unui fost coleg de partid, șef de filială... care a crezut în doctrina și principiile cu care se lăuda fostul senator. Silvestru Rădăuți Bălan, președintele filialei SOS Suceava, ne-a dezvăluit cum fosta lui șefă la nivel de partid i-a cerut 50.000 de euro pentru a-l pune candidat la parlamentare. Pentru că nu i-a dat banii, l-a alungat din funcție. Acuzațiile sunt grave și, se pare, au ajuns și pe masa procurorilor DNA.

Diana sosoaca, catre un coleg de partid: Daca aveai si tu vreo 50.000 de euro sa candidezi, te puneam pe liste!Diana Șoșoacă, Silvestru Bălan

Curg acuzațiile din partea foștilor membri SOS

Acuzațiile foștilor membri SOS continuă să curgă pe bandă rulantă. Președintele organizației județene Suceava a SOS, Silvestru-Rădăuți Bălan, a declarat, pentru Replica, că Diana Șoșoacă este un om fals și se folosește de oameni pentru a-și atinge scopurile. Lui Silvestru Bălan Diana Șoșoacă i-a cerut 50.000 de euro să-l pună candidat la alegerile parlamentare. O sumă exorbitantă... pe care nu a avut-o și, chiar dacă ar fi dispus de bani, nu ar fi plătit. Fostul membru SOS a înștiințat-o pe Diana Șoșoacă că nu are acești bani, iar europarlamentarul l-a sfătuit să se împrumute la bancă.

Diana sosoaca, catre un coleg de partid: Daca aveai si tu vreo 50.000 de euro sa candidezi, te puneam pe liste!

Evident, niciun om sănătos la cap nu ar face astfel de tranzacții, cum nici Rădăuți nu a făcut, așa că a fost exclus din partid... teoretic. Pentru că, oficial, încă e președintele organizației. „Și-a bătut joc de mine, după doi ani de slugărnicie. Nu știu să fi fost altcineva mai loial, câine credincios am fost. Dacă cineva pune la îndoială verticalitatea mea, e grav, iar ea a făcut lucrul acesta. Este falsă, inclusiv în varianta credință și pupături de icoane. Am zis că se va schimba în bine, dar nu. Ferească Dumnezeu, s-a schimbat în rău. (...) Eu am zis de la început și am intuit scandalul cu soțul ei, Silvestru Șoșoacă. Ce am intuit, e literă de lege. Au plecat dintr-un punct și se vor întâlni, mâine, poimâine. E un scenariu. Sper ca într-o zi să revină cu picioarele pe pământ. Mi-a spus: «Dacă aveai și tu vreo 50.000 de euro să candidezi...», neștiind ce mă așteaptă. I-am spus: «De unde să scot banii ăștia?!», iar ea mi-a zis să mă împrumut. Aveam și eu economiile mele... și pensia mea. În asemenea condiții, i-am zis, împrumut și-mi pun și ștreangul de gât. S-a întors la 360 de grade, a devenit o fiară. I-am spus că nu am de unde să-i dau banii, atunci a început să turuie, cu limbajul ei de mahala... m-a făcut de comandă. Mi s-a găsit nod în papură și m-a exclus. Nu mi-aș fi imaginat că ajung la o asemenea dezamăgire. M-a eliminat, m-a lăsat prim vicepreședinte, după ce m-a umilit. L-a pus pe Carp, de la Constanța, președintele filialei, pe 4 august. M-a umilit în fața oamenilor mei“, ne-a declarat Silvestru Bălan.

Diana sosoaca, catre un coleg de partid: Daca aveai si tu vreo 50.000 de euro sa candidezi, te puneam pe liste!Diana Șoșoacă

Toți oamenii de la toate județele care au scos rezultate bune la alegerile din 9 iunie au fost alungați. Însă, tot răul se va întoarce împotriva ei cândva“, a mai spus Silvestru Bălan. Membrii păcăliți de Șoșoacă nu se rezumă doar la declarații de presă, ci și în fața procurorilor DNA, care au făcut plângeri pe numele europarlamentarului.

Așa cum Replica a anunțat și-n edițiile anterioare, Diana Șoșoacă a curățat partidul de vechii membri... mulți dintre ei devotați, care au ajutat-o să ajungă europarlamentar și care au contribuit masiv, cu bani, în campania electorală, și și-a numit păpușoi pe care-i poate controla după bunul plac. Șoșoacă e disperată să strângă semnături pentru alegerile prezidențiale, așa că a dat indicații tuturor membrilor să purceadă la strângerea semnăturilor.

Diana sosoaca, catre un coleg de partid: Daca aveai si tu vreo 50.000 de euro sa candidezi, te puneam pe liste!

Diana Șoșoacă a semnat o alianță cu Partidul Patrioților... în afara legii

Că Diana Șoșoacă e disperată să strângă susținători denotă și din materialul video de mai jos, în care Diana Șoșoacă anunță că a semnat un protocol de colaborare cu președintele Partidului Patrioților, Iulian Surugiu, „începând de azi și până la sfârșitul legislaturii, pentru alegerile parlamentare și susținerea la prezidențiale a candidatului SOS la prezidențiale”. Dacă face o alianță, automat procentul pentru a intra în Parlament crește, de la 5% la 8 %.

Diana sosoaca, catre un coleg de partid: Daca aveai si tu vreo 50.000 de euro sa candidezi, te puneam pe liste!momentul în care Diana Șoșoacă și Iulian Surugiu semnează protocolul

Precizăm că Hotărârea de Guvern 1034 din 21 august 2024, prin care este stabilit calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor, precizează foarte clar perioada până la care se pot face  alianțe politice și se pot înregistra la BEC este maximum 10 septembrie pentru partidele politice, organizațiile minorităților, precum și alianțele politice. Acesta este termenul până când partidele pot depune la BEC protocoalele de constituire a eventualelor alianțe electorale. Contactată pentru un punct de vedere, dat fiind faptul că este și avocat de profesie, Ingrid Alexandrescu ne-a declarat că „alianțele electorale, conform hotărârii de Guvern 1034 din 21 august 2024, trebuie înregistrate până la 10 septembrie. Dacă protocolul a fost înregistrat după această dată, nu e valabil.

După cum observăm în materialul video de mai jos, protocolul a fost semnat duminică, 22 septembrie, adică după termenul stabilit de lege.

Video:

Protocolul anunțat de Șoșoacă poate fi doar o aparență sau e făcut pentru a atrage electoratul, în ideea că ar avea susținători, pentru că, din punct de vedere juridic, nu are niciun efect.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364