REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
20° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Diana Șoșoacă, de la avocata destoinică, la senatoarea de senzație!

Diana Șoșoacă, de la avocata destoinică, la senatoarea de senzație!

Bianca NEDELCU 12 martie 2024 | 00:00 2189

Diana Șoșoacă, o prezență de neocolit în peisajul politic românesc, și-a croit drumul spre celebritate cu o serie de evenimente care au pus pe jar atât opinia publică, cât și autoritățile, prin discursurile sale exprimate în live-uri pe rețelele de socializare și prin acțiunile sale împotriva măsurilor impuse de guvern în contextul pandemiei de COVID-19. Avocat de profesie și senatoare afiliată inițial partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), ajungând ulterior la conducerea partidului SOS România, Șoșoacă a devenit cunoscută pentru opiniile sale anti-vaccin, anti-europene și pro-ruse, care au stârnit adesea controverse și discuții aprinse. Dar hai să aruncăm o privire la evoluția sa, de la avocata destoinică, la senatoarea care face senzație pe paginile tabloidelor.

Diana sosoaca, de la avocata destoinica, la senatoarea de senzatie!Diana Șoșoacă

Originară din Skopje, Macedonia, cu o carieră în avocatură, inclusiv un master în Dreptul afacerilor, Șoșoacă a ales să se întoarcă în România după o perioadă petrecută în Canada, unde a lucrat pentru Ministerul Justiției. Implicarea sa în politică a început cu o notorietate dobândită pe rețelele de socializare, unde a publicat numeroase mesaje împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de SARS-CoV-2, prin intermediul unor live-uri maraton, unde nu ezita să își exprime opiniile controversate despre tot ce se întâmpla în țară și în lume. Totodată, a devenit avocatul ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în disputele acestuia cu autoritățile privind restricțiile impuse la pelerinajele religioase, după ce acesta a declarat că are nevoie de avocați serioși, poziție ce a consacrat-o pe deplin la nivelul opiniei publice.

Diana sosoaca, de la avocata destoinica, la senatoarea de senzatie!ÎPS Teodosie (Arhiepiscopul Tomisului) și Diana Șoșoacă

Exclusă din AUR pentru... indisciplină

În februarie 2021, Șoșoacă a fost exclusă din AUR pentru "indisciplină", fiind acuzată de partid că nu urma linia acestuia și că a adus prejudicii de imagine, în special după un episod controversat în Parlament, unde a susținut că vaccinul Pfizer-BioNTech „distruge matricea națională a poporului român”, ceea ce a contribuit la excluderea sa din AUR. Cu toate acestea, nu a părăsit scena politică, ci a continuat să-și exprime opiniile și să participe la proteste.

Diana sosoaca, de la avocata destoinica, la senatoarea de senzatie!

Unul dintre momentele sale semnificative a fost vizita la ambasada Rusiei din București, în aprilie 2022, unde a încercat să prezinte o poziție de neutralitate a României față de conflictul din Ucraina, propunând România ca teren neutru pentru negocieri de pace. Această acțiune a fost puternic criticată și a contrastat cu poziția oficială a României, țară care susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Diana sosoaca, de la avocata destoinica, la senatoarea de senzatie!

Diana Șoșoacă, live din interiorul Ambasadei Rusiei

Exclusă din partidul AUR, Diana și-a găsit refugiul într-un nou partid, S.O.S. România. Așa-i, când viața îți dă lămâie, fă daiquiri și sărbătorește! La 30 mai 2022, Șoșoacă a anunțat că se alătură Partidului S.O.S. România, o mișcare politică nou înființată, marcând o nouă etapă în cariera sa.

Șoșoacă, spectacol și la Constanța

Tot în 2022, Diana Șoșoacă a venit la Constanța, în zona Macu Roșu pentru a fi alături de constănțenii care nu erau de acord cu demolarea bisericii „Izvorul Tămăduirii“. „Eu vreau să fac în acest moment o plângere penală împotriva conducerii Primăriei şi a Prefecturii, a Consiliului Local şi Judeţean pentru grup infracţional organizat cu acţiuni împotriva creştinismului, pentru încălcarea dreptului unor credincioşi de a se ruga“, a transmis Diana Şoşoacă. Aceasta a sfătuit oamenii să înconjoare biserica în momentul în care vor veni să o demoleze.

Diana sosoaca, de la avocata destoinica, la senatoarea de senzatie!Șoșoacă, la Constanța

Video cu momentul Dianei Șoșoacă la Constanța

Tot la Constanța Diana Șoșoacă transmitea live de la Ziua Marinei, precizând că organizatorii și-au bătut joc de oamenii care au venit să vadă o festivitate și că, în realitate, n-au avut ce să vadă. Încă un prilej ca Șoșoacă să-și facă campanie.

Video:

Șoșoacă i-a făcut plângere penală lui Simion: ,,Te agresez sexual, scroafo!’’

În decembrie 2023, senatoarea Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România, i-a făcut plângere penală deputatului George Simion, președintele AUR, pe care îl acuză că a făcut-o „scroafă”, dar și de viol... de loviri și alte violențe, distrugere, amenințare și șantaj, după ce liderul AUR i-a lovit telefonul în timp ce transmitea live din Parlament.

Diana sosoaca, de la avocata destoinica, la senatoarea de senzatie!Diana Șoșoacă și George Simion

Video cu momentul scandalului:

Și-a exclus propriul soț din partid

Dar cea mai amuzantă parte a aventurii politice a Dianei a fost când și-a adus soțul în ecuație. Nu, nu doar ca partener de viață, ci și ca subiect al scandalului! Dumitru Silvestru-Șoșoacă, fiindu-i complet loial, și-a asumat rolul de "soț al Dianei" cu o pasiune care rivalizează cu cea a unui protagonist de telenovelă. Însă, când el a fost exclus din partidul condus de soția sa, scandalul s-a amplificat, acesta începând să vocifereze despre setea de control a Dianei și despre decizia lui de a divorța, luându-i numele ce a consacrat-o. Ei bine, se pare că și dragostea trebuie să își facă loc prin cutremure politice!

Diana sosoaca, de la avocata destoinica, la senatoarea de senzatie!Diana și Silvestru Șoșoacă

Scandal după ce a rămas fără permis... „sistemul încearcă să o oprească din campania electorală”

Și cum niciun episod nu este complet fără o ieșire de ton, Diana Șoșoacă a oferit un nou moment exploziv în cel mai recent episod, când a fost prinsă conducând cu o viteză care rivaliza cu cea a unui pilot de curse. Cu o atitudine recalcitrantă și manifestări de furie aruncate asupra agenților constatatori ai organului de poliție, Șoșoacă a pus întreaga situație pe seama sistemului care încearcă să o oprească din campania electorală.  Ah, politica, mereu plină de surprize și întorsături!

Diana sosoaca, de la avocata destoinica, la senatoarea de senzatie!Șoșoacă, scandal cu polițiștii care i-au suspendat permisul

Astfel, Diana Iovanovici-Șoșoacă rămâne o figură emblematică, apreciată de unii susținători pentru curajul de a-și exprima convingerile și criticată de opozanți pentru mesajele sale controversate și pentru încălcarea măsurilor de sănătate publică. Cariera ei reflectă tensiunile din societatea românească și din politica actuală, evidențiind diviziunile profunde pe teme de sănătate publică, suveranitate națională și alianțe internaționale, demonstrând că politica poate fi cu adevărat un spectacol cu personaje memorabile și plot twist-uri demne de Oscar!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne specificati ce dosare a gastigat in instanta. Nu va mai chinuiti, va zic eu, niciunul. Haidi pa!
1
1
Mai trist e ca specimenul are fani! Va meritati soarta!
2
0
Doi retarzi,și Șoșoacă și Simion.Vai de țara asta dacă ies ăștia.
3
0
La noi Democrația a scos la suprafață toate LĂTURILE societății, în special în politică și justiție. DEMOCRAȚIA inventată de greci are lacune grave. E necesar amendarea ei.
6
1
"senzatie" de greata si voma doar asta provoaca mahalaugioaica asta .
8
3
ati ajuns jos rau de tot, daca ati inceput sa ii faceti publicitate rusofilei Sosoaica.
8
2
Te duci. In jos când uiți de interesul r*mânilor te a luat de cap. Sefia
3
1
Asta când deschide gura,deja la mâncat pe unul!
8
2
Si totusi sunt o sumedenie de conationali carora le place aceasta aratare. Altfel nu ar fi ajuns senatoare.
9
1
chestia asta supraponderala e o mizerie de succes
12
2
Sa va iau in ranga, ba!
7
2
Nai nu mai injurati pa DOAMNA SHOSHOAYKA k va IS GAYA PA TOTI NEAM INTELES!!! ??? BRAVO DOAMNA SHOSHOAYKA!! Doamna SHOSHOAYKA e VEATZA MEA,!! DOAMNA SHOSHOAYKA PRESEDINTE!!!
1
9
Si voi vreti ca sa ne conduca individa asta ?
9
3
s******i mai repede acest material libidinos.Incredibil. Vomitam....
11
3
Trădatoare de țară, ne dă pe mana rușilor, a vandut petrolul țării cu Bombonel!
16
3
Specimen daca ai putem spune femeie si care ar trebui sa respecte legea da un exemplu de un OM FARA IQ!
15
3
Groh...groh...
19
4
O nesimțită .
23
3
e o iinfractoare mmmwista !!!
27
7
Eliminati mahalaua asta grobiana din presa si de pe micile ecrane! Ne dezgusta pana la epuizare! Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva! Sper sa nu ajungem din rau in mai rau!
37
6

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620