REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Diana Șoșoacă, vedetă în Le Figaro: francezii o văd ca pe o revoluționară în Europa

Diana Șoșoacă, vedetă în Le Figaro: francezii o văd ca pe o revoluționară în Europa

Virgil STOIAN 15 decembrie 2023 | 12:01 1350

Senatoarea româncă Diana ÅžoÅŸoacă, care a crescut în sondaje ÅŸi se află pe locul trei, visează la o ”Românie Mare” ÅŸi agită hărÅ£i cu o Românie care se extinde în Bulgaria, în Republica Moldova în Ungaria ÅŸi până în Ucraina, o revendicare naÅ£ionalistă care îÅŸi are sursa în perioada dintre cele două războaie mondiale, scrie Le Figaro, informează News.ro.

Diana sosoaca, vedeta in Le Figaro: francezii o vad ca pe o revolutionara in Europa

”ForÅ£ele de ordine ucrainene atacă preoÅ£i români! Unde este Guvernul de la BucureÅŸti? Zelenski, nemernicule, lasă românii în pace! Ciolacu, le împrumuÅ£i bani blestemaÅ£ilor ăştia de ucraineni? Trădătorule! ÎÅ£i vinzi naÅ£iunea, minÅ£i poporul român la televizor, manipulezi opinia publică, manipulatorule! Perversule! Iudo! Ucraineni, nu vă atingeÅ£i de români ÅŸi de credinÅ£a noatră! NATO, UE, Statele Unite, îi apăraÅ£i pe aceÅŸti nemernici? Pe aceÅŸti criminali? NiÅŸte  mizerabili! OpriÅ£i masacrul românilor în Ucraina! DaÅ£i-ne teritoriile înapoi!”, o citează cotidianul francez pe senatoarea româncă.

În aceÅŸti termeni ”înfloriÅ£i” s-a exprimat senatoarea Sana ÅžoÅŸoacă la 9 noiembrie, pe Facebook, scrie Alexis Feertchak.
”Evenimentul, politic dacă nu literar, ar putea părea derizoriu dacă această aleasă din judeÅ£ul IaÅŸi nu s-ar afla pe poziÅ£ia a treia în sondaje în vederea alegerilor prezidenÅ£iale prevăute în noiembrie 2024”, comentează el.
Șoșoacă este departe de Cotroceni

”Sigur, Diana ÅžoÅŸoacă este încă foarte departe de a se muta la palatul prezidenÅ£ial Cotroceni, la BucureÅŸti”, adaugă el.

Însă, apariÅ£ia ei în studii de opinie nu este tocmai nesemnificativă, odată ce senatoarea zguduie scena politică românească - atât pe fond, cât ÅŸi ca formă, comentează ziaristul francez.

”Vulgară, agresivă, insultând ÅŸi vociferând, injurioasă, brutală, binară, demagogă, epitetele nu sunt de ajuns să califice stilul acestei candidate, care cântă refrenul clasic al împărÅ£irii poporului împotriva elitelor într-o Å£ară în care social-democraÅ£ii ÅŸi liberalii îÅŸi împart puterea după lovitura de stat care a înlăturat regimul comunist al lui Nicolae CeauÅŸescu în 1989”, continuă el.

Diana ÅžoÅŸoacă ”nu poate fi redusă însă la această cântare populistă puternică ÅŸi prea puÅ£in melodioasă, pentru că apără o viziune politică ÅŸi chiar geoopolitică clară ÅŸi tranÅŸantă, care poate fi rezumată prin expresia «Romania First», sloganul trumpist”, scrie ziarul.

O ”suveranistă în favoarea unei ieÅŸiri din Uniunea Europeană (UE), visceral antiamericană, ea se uită galeÅŸ la Rusia, pe care o asigură de «neutralitatea» sa în Războiul din Ucraina, o Å£ară vecină a cărei implozie îÅŸi imaginează că ar putea fi în folosul unei Românii lărgite”, scrie Le Figaro, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Controlul psihiatric este necesar că prim examen pentru toți candidații la funcțiile publice!
1
0
ARE SANGE IN INSTALATIE SI LE SPUNE VERDE IN FATA FARA MENAJAMENTE SI DE ACEEA MULTI O IGNORA...BRAVO d***a DALE LA MOOOIAN
2
0
Daca expune clar ca va face exact ce a facut presedinta Slovaciei , merita sa incercam . Adica sa taie pensiile speciale, sa reduca cu 50 % SALARIILE PARLAMENTARILOR SI SENATORILOR, Sa vanda toate masinile de la guvern , sa cerasca salariul minim la privat ( nu la putorile de la stat ) ar merita sa incercam si cu ea.
2
0
ca uneori mai are si dreptate nu-i scuza caracterul infect si periculos jumatatile de adevar amestecate cu jumatatile de minciuna sunt cele mai periculoase si se folosesc de ele toti escrocii asa a castigat si psd toate alegerile de pana acum de 33 de ani totusi la ea multe din idei sunt de spitalul 9
4
0
In nebunia ei are cam 65% dreptate
4
1
Am vazuto Intro emisiune cum tzipa ca apucata la romani care nu veneau la munci in constructzii sau agricultura:"ce ma,nu va convine 3000 de lei?,da cat vretzi ma?,cat vretzi ?,nebuna asta daca ajunge la putere este in stare sa inchida granitzele Romaniei ca pe timpul lui Ceaushescu si sa faca totzi romani sclavi in tzara lor cum a fost dupa cel de-al doilea razboi mondial pana in 1990 si daca vor comenta romani ceva inchide si internetul si lasa doar televiziunea de stat pentru ca sa nu le fie otravite mintzile romanilor cu ideile dushmanoase venite din vestul europei si U.S.A.,asha a fost in Romania pe timpul comunishtilor si in plus rafturile magazinelor si pietzele erau goale mai copiii voi ashtia nascutzi dupa ultima ploaie care credetzi ca era bine in comunism.
5
3
Nu inteleg de ce acesti extremisti ce reprezinta o chestiune de securitate nationala si vor sa ne arunce in bratele rusilor,dusmanii nostri de secole, nu sunt arestati?
5
3
jenica d,arc a rromanichii ! Nu prea seamana si e si mmwista !
2
3
O vaca imbicsita si bolnava la cap
5
4
Nici macar Le Pen , care avea mai multa carte si experienta , nu a reusit sa castige Presedentia Frantei! Dar Madame Sacosha , absolut deraiata , nu are nici o sansa ca sa ajunga la Cotroceni! In primul rand , poporul roman cu toate ca-i plac glumele , nu este asa de naiv sa creada ca aceasta individa poate aduce bunastarea si linistea in Romania!
8
7
nu e cel potrivit mai degraba escroaca agresiva cu spume la gura cu idei demente ca si ea cum reiese si din articol problema e ca are cateva procente solide si sanse foarte mari aproape sigure sa intre in parlament cu partidul ei de buzunar asta e halul de disperare si inconstienta in care i-a adus pe unii mafia psdnl
8
7

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510