Dieta Daneză: sănătoasă sau periculoasă?
Dieta Daneză: sănătoasă sau periculoasă?
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestDieta Daneză promite o reducere în greutate de până la 10 kilograme, mai puțină celulită, un metabolism schimbat și menținerea noii greutăți timp de 2 ani, totul în doar câteva zile. Odată cu aceste presupuse avantaje vin însă și riscurile asociate unui regim foarte strict și dur pentru organism, de aceea nu întâmplător dieta se aplica în diverse spitale, cu monitorizare medicală, scrie doc.ro.
Medicii cardiologi susțin că are beneficii pentru sistemul cardiovascular, însă părerile sunt împărțite atunci când vine vorba despre rinichi, ficat sau tractul digestiv. Și asta pentru că cele 13 zile de dietă impun un aport de doar 600 de calorii pe zi, iar lista de alimente permise este foarte restrânsă.
Patru reguli importante de care trebuie să ții cont înainte de a începe Dieta Daneză:
vizitează medicul de familie și solicită un set complet de analize de rutină; dietele agresive sunt recomandate doar persoanelor sănătoase, care nu suferă de boli cronice sau dezechilibre care pot fi agravate în urma regimului
crește cantitatea de apă pe care o bei zilnic la cel puțin 2 litri pe zi; vei vedea în continuare că organismul tău va fi hrănit cu alimente atât cât să acopere strictul necesar, motiv pentru care apa devine și mai importantă
fă-ți un program zilnic de exerciții sau mișcare ușoară; deși nu vei avea suficientă energie pentru activități solicitante, sportul te va ajuta în privința slăbitului dar se va dovedi util și pentru nivelul de optimism
pregătește-te să îți asumi această dietă în totalitate și informează-te corect și complet înainte de a începe; este extrem de important să nu sari peste nicio zi, peste nicio masă și să nu inversezi meniurile între ele; încearcă să mănânci mereu la aceeași oră: micul dejun înainte de ora 9, prânzul între 12 și 2 și cina între 5 și 6
În ce constă Dieta Daneză?
Toate cele 13 zile ale dietei presupun un meniu diferit. De aceea respectarea întocmai a regulilor este atât de importantă. Mai trebuie să știi că sarea, condimentele, prăjelile, dulciurile, alcoolul și sucurile sunt complet interzise. În plus, nu ai voie să iei nicio gustare în afara celor 3 mese principale.
Ziua 1
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr
Prânz: 2 ouă fierte tari, 400g de spanac fiert și 1 roșie
Cină: 200g de carne de vită și 150g de salată verde cu suc de lămâie și puțin ulei de măsline
Ziua 2
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr
Prânz: 250g de șuncă și un iaurt cu 0% grăsime
Cină: 200g de carne de vită și 150g de salată verde cu suc de lămâie și puțin ulei de măsline
Ziua 3
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1 felie de pâine prăjită
Prânz: 2 ouă fierte tari, 100g șuncă slabă și 150g de salată verde
Cină: 1 roșie, puțină țelină fiartă și un fruct (măr, portocală sau pară)
Ziua 4
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1 felie de pâine prăjită
Prânz: un iaurt natural și 200 ml de suc de portocale
Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov ras, 250g de brânză
Ziua 5
Mic dejun: 1 morcov ras
Prânz: 200g de pește fiert cu o linguriță de unt și suc de lămâie
Cină: 250g de carne de vită cu piure de țelină
Ziua 6
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr si 1 felie de pâine prăjită
Prânz: 2 ouă fierte tari și un morcov ras
Cină: 300g de carne de pui și 150g de salată verde cu suc de lămâie și ulei de măsline
Ziua 7
Micul dejun: o ceașcă de ceai fără zahăr
Prânz: poți să bei doar apă
Cină: 200g de carne de miel și 1 măr
Ziua 8
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr
Prânz: 2 ouă fierte tari, 400g de spanac fiert și 1 roșie
Cină: 200g de carne de vită și 150g de salată verde cu suc de lămâie și ulei de măsline
Ziua 9
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr
Prânz: 250g de șuncă și un iaurt natural
Cină: 250g de carne de vită și 150g de salată verde cu suc de lămâie și ulei de măsline
Ziua 10
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr si 1 felie de pâine prăjită
Prânz: 2 ouă fierte tari, 100 g de șuncă slabă și puțină salată verde
Cină: 1 roșie, puțină țelină fiartă și un fruct (măr, portocală sau pară)
Ziua 11
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr si 1 felie de pâine prăjită
Prânz: un iaurt natural și 200 ml de suc de portocale
Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov ras și 250g de brânză
Ziua 12
Mic dejun: 1 morcov ras
Prânz: 200g de pește fiert cu o linguriță de unt si suc de lămâie
Cină: 250g de carne de vită cu piure de țelină
Ziua 13
Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr si 1 felie de pâine prăjită
Prânz: 2 ouă fierte tari și un morcov ras
Cină: nimic
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News