REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Dieta mediteraneeană ajută supraviețuitorii de cancer să trăiască mai mult

Dieta mediteraneeană ajută supraviețuitorii de cancer să trăiască mai mult

A.F. 10 iulie 2024 | 00:00 143

Dieta mediteraneeană poate ține medicul departe! Un studiu revoluționar de 13 ani a descoperit că această dietă, bogată în pește, ulei de măsline și legume, poate ajuta supraviețuitorii de cancer să trăiască mai mult.

Dieta mediteraneeana ajuta supravietuitorii de cancer sa traiasca mai mult

Supraviețuitorii care au început să urmeze dieta la încheierea tratamentului au avut o șansă cu 32% mai mică de deces prematur. Ei au avut, de asemenea, o scădere cu 60% a riscului specific de mortalitate legată de inimă după tratament.

Cercetătorii din Italia au ajuns la aceste concluzii după ce au studiat 800 de supraviețuitori ai cancerului în anii după ce au primit un certificat de sănătate curat. Ei și-au urmărit obiceiurile alimentare pe o perioadă de 13 ani, începând cu sfârșitul anilor 2000.Studiul a fost publicat în JACC CardioOncology.

Dieta ideală pentru supraviețuitorii de cancer

Deoarece dieta mediteraneeană pune un accent puternic pe alte alimente sănătoase, cum ar fi fructele, proteinele curate și uleiul de măsline, cercetătoarea Chiara Tonelli consideră că sursele lor mari de antioxidanți joacă un rol în avantajul longevității.

În plus, echipa a găsit o legătură între bazele bolilor de inimă și cancerului.

„Diferite boli cronice, cum ar fi tumorile și bolile de inimă, au de fapt aceleași mecanisme moleculare. Acest lucru este cunoscut în literatura medicală ca „sol comun”, și anume un teren comun din care provin aceste două grupuri de tulburări”, a declarat cercetătoarea Maria Benedetta Donati, conform US News & World Report. 

În prezent, echipa vrea să analizeze în continuare anumite alimente din dieta mediteraneeană pentru a afla informații mai detaliate.

Între timp, cercetări fără legătură au arătat că alte alimente prezintă un risc de cancer, potrivit nypost.com. Numeroase tipuri de carne, inclusiv alimente roșii, prăjite și alcool, au fost asociate cu un risc crescut de cancer, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016