REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
32.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Dificultățile de respirație, palpitațiile și edemele pot ascunde o boală gravă

Dificultățile de respirație, palpitațiile și edemele pot ascunde o boală gravă

A.F. 27 iunie 2023 | 00:00 316

Bătăile neregulate ale inimii, numite aritmii, dificultățile de respirație (dispneea), mai ales seara, înainte de culcare, precum și stările accentuate de oboseală, palpitațiile sau edemele pot indica o afecțiune gravă: insuficiența mitrală, de altfel cea mai frecventă boală valvulară a inimii.

Dificultatile de respiratie, palpitatiile si edemele pot ascunde o boala grava

Afecțiunea, cunoscută și sub denumirea de regurgitare mitrală, nu trebuie neglijată deoarece poate avea consecințe dintre cele mai severe. De aceea, controalele periodice de cardiologie sunt recomandate pentru un diagnostic corect și un tratament adecvat, dar și pentru a preveni eventualele complicații. Astfel de controale sunt indicate chiar și în absența unei simptomatologii specifice, în vederea descoperirii din timp a diverselor boli cardiace.

Regurgitarea valvei mitrale apare atunci când valva dintre camerele stângi ale inimii nu se închide complet, permițând sângelui să se scurgă înapoi prin valvă. Prin urmare, inima nu mai poate pompa sânge în mod corespunzător, apărând astfel stările de oboseală și problemele de respirație. În cazurile severe, sângele nu mai circulă adecvat prin inimă și în restul corpului.

Insuficiența valvei mitrale poate fi primară, atunci când există o problemă a valvei, sau secundară, dacă există o altă boală care afectează inima, precum poliartrita reumatoidă, infarctul miocardic, un defect congenital, prolaps de valvă mitrală sau o infecție (endocadita). De asemenea, insuficiența mitrală secundară poate apărea și din cauza radioterapiei efectuate pentru un cancer concentrat în zona toracică.

Tratamentul insuficienței valvei mitrale depinde de severitatea bolii și poate include monitorizare periodică, terapie medicamentoasă sau chirurgie cardiovasculară. În cazurile ușoare, nu se impune un tratament specific, însă pacienții trebuie monitorizați în mod regulat. În situațiile complicate însă, medicul poate recomanda o intervenție chirurgicală pentru a repara sau înlocui valva mitrală. În prezent, datorită dezvoltării tehnologiilor medicale, astfel de operații pot fi realizate și minim invaziv, prin proceduri endovasculare, fără a mai fi nevoie de tăierea sternului și deschiderea cutiei toracice. Fără un tratament adecvat, regurgitarea severă a valvei mitrale poate provoca probleme de ritm cardiac (aritmii) sau insuficiență cardiacă, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768