REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.3° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Din cauza aglomerației de pe A2, mai multe mașini au format coloană pe banda de urgență

Din cauza aglomerației de pe A2, mai multe mașini au format coloană pe banda de urgență

Andreea VLAICU 29 iunie 2024 | 00:00 5177

Cu mic, cu mare, românii au venit pe litoral pentru a petrece zilele libere la plajă și pentru a se bucura de soare. Indiferent că au ales stațiunea Mamaia sau sudul litoralului, drumul de întoarcere spre casă a fost infernal pentru toți: o autostradă cu mașini care circulă bară la bară. Cu toate acestea, mai mulți șoferi care s-au săturat să aștepte ca toți ceilalți în coloana de mașini formată pe Autostrada Soarelui au decis să mai taie puțin din timpul de așteptare și au luat-o pe... banda de urgență. 

Din cauza aglomeratiei de pe A2, mai multe masini au format coloana pe banda de urgentacoloană de mașini pe banda de urgență

Ambuteiajul în trafic este unul din părțile mai puțin frumoase atunci când vine vorba despre vacanțe. Din păcate, acesta este inevitabil atunci când destinația este una frecventată și de alți turiști. De exemplu, litoralul românesc a fost arhiplin în vacanța de Rusalii, mai ales că a concis și cu intrarea elevilor în vacanță. Așadar, toate acestea au rezultat într-un mare ambuteiaj pe drumurile către și dinspre stațiuni, dar și pe autostrăzi.

Luni, 24 iunie a.c., la finalul visului frumos al minivacanței, atunci când toți turiștii au plecat spre casă, pe Autostrada Soarelui s-au creat cozi interminabile. Dar cum pentru toate problemele există și rezolvări, pentru a nu aștepta în coloană ca restul șoferilor disciplinați, mai mulți conducători auto au decis să ocolească puțin aglomerația și să circule pe banda de urgență. Altfel, pe banda destinată vehiculelor de intervenție și a urgențelor în cazul unei defecțiuni a mașinii s-a creat o a treia coloană cu mașini care circulau bară la bară.

Din cauza aglomeratiei de pe A2, mai multe masini au format coloana pe banda de urgentamașină care circulă pe banda de urgență

Banda de urgență de pe autostradă este vitală în cazul unui accident

Banda de urgență este o bandă vitală pentru siguranța tuturor șoferilor care circulă pe o autostradă. Ideea introducerii acesteia este aproape la fel de veche ca și ideea de autostradă. În condițiile în care pe o secțiune de autostradă se poate circula într-un singur sens, banda de urgență este singura posibilitate pentru vehiculele de intervenție pentru a ajunge la locul unui accident, spre exemplu. O altă utilitate a benzii de urgență este pentru a permite oprirea unei mașini în afara părții carosabile în cazul unei defecțiuni.

Din cauza aglomeratiei de pe A2, mai multe masini au format coloana pe banda de urgentamașină care circulă pe banda de urgență

Ce riscă șoferii

Potrivit Codului Rutier, depășirea pe banda de urgență se sancționează cu reținerea permisului pentru o perioadă de 90 de zile. De asemenea, conducătorul auto va primi o amendă minimă în valoare de 1.305 lei.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In judetul Valcea, pe drumul spre Sibiu erea coada de 10km. Blocaj total! S-au gasit unii sa repare un podet de 6m. Au pus doua semafoare si au plecat, ca se terminase programul. La orele 24, blocaj de 10 km, Grindeneee, alegatori, puneti mana pe lopeti, ati blocat un drum strategic!
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515