REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Din cauza restricțiilor de pe Ferdinand s-a creat un haos de nedescris!

Din cauza restricțiilor de pe Ferdinand s-a creat un haos de nedescris!

Victor ROTARU 24 iunie 2023 | 00:00 3380

Debutul sezonului estival a prins Constanța pe nepregătite. Primul episod de caniculă a fost deja înregistrat, iar pe lângă disconfortul termic provocat de căldură, atât constănțenii cât și turiștii trebuie să înghită nepriceperea celor ce se ocupă de reabilitarea bulevardelor din oraș. Bulevardul Ferdinand se află în plin proces de reabilitare, circulația fiind restricționată pe anumite porțiuni, rutele autoturismelor și a mijloacelor de transport în comun având de suferit. Atât pietonii, cât și turiștii, au avut nervii puși la încercare vineri, 23 iunie. Dacă cei dintâi au fost nevoiți să ocolească câțiva kilometri pentru a ”traversa” centrul, pietonii au fost nevoiți să coboare în stații și să o ia la pas.

Din cauza restrictiilor de pe Ferdinand s-a creat un haos de nedescris!

Bulevardul Ferdinand se află în plin proces de reabilitare, în această perioadă fiind programată turnarea covorului asfaltic. Ca urmare a lucrărilor de modernizare, s-au impus și restricții de circulație începând cu data de 22 iunie până pe 28 iunie. Vineri, 23 iunie, Bulevardul Ferdinand a fost închis complet pentru mijloacele de transport în comun, iar circulația autoturismelor a fost și aceasta restricționată, pe o porțiune ceva mai mică însă, între I. Gh. Duca și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. 

Din cauza restrictiilor de pe Ferdinand s-a creat un haos de nedescris!

Cap de linie la mijlocul traseului

Cetățenii care au avut norocul să meargă cu autobuzele 2-43/5-40, au fost surprinși când pe strada Răscoalei, șoferul autobuzului a oprit motorul, a deschis ușile și a transmis oamenilor faptul că se întoarce spre Cartierul Tomis Nord, întrucât Bulevardul Ferdinand este închis: „Mergeam către Poarta 6, și când am ajuns la a doua stație de pe Răscoalei, șoferul ne-a transmis că trebuie să coborâm, că pe Ferdinand nu intră cu autobuzul. Nimeni nu știa încotro să o ia, pentru că nici șoferul nu știa prea multe, cât e închis din bulevard, cât nu... până la urmă am luat-o la pas și am constatat că nu circulă nici un autobuz până la gară. Ajuns la gară, am mers în stația de la vaporaș pentru a lua 2-43, și după 10 minute în care nu a trecut nici un autobuz, am văzut că ele opresc în cealaltă stație... Nu se poate așa ceva, fără nici un indicator, stai degeaba în stație... Am mers în cealaltă stație, am așteptat iar o veșnicie după autobuz. Într-un final a venit unul, dar ce să vezi, a trecut glonț pe lângă stație, că ei, din ce am văzut după aceea, opreau înainte de semaforul de la gară, pentru a nu fi prea încărcați probabil...”, a declarat pentru Replica un constănțean.

Din cauza restrictiilor de pe Ferdinand s-a creat un haos de nedescris!

Pe lângă cetățenii care circulă cu mijloacele de transport, și șoferii circulă cu nervii întinși la maximum, pentru că restricțiile de circulație sunt impuse prin tot orașul:

Din cauza restrictiilor de pe Ferdinand s-a creat un haos de nedescris!

Eram pe I. Gh. Duca, pe la clinica cu plată și trebuia să fac dreapta, să merg spre Gară. M-am trezit că nu pot face dreapta, pe Ferdinand, că erau lucrări și a trebuit să fac stânga, după aceea dreapta, pe Mihai Viteazu, ca să intru pe Traian și acolo am stat iar la coadă pentru că și acolo erau lucrări. Erau doi de la firma cu lucrările care dirijau circulația.”, a declarat un șofer.

Din cauza restrictiilor de pe Ferdinand s-a creat un haos de nedescris!

Programul lucrărilor pe Bulevardul Ferdinand

Pentru executarea lucrărilor de asfaltare, bulevardul Ferdinand va fi închis circulației rutiere:

  • 24.06.2023, între orele 08:00-24:00, tronsonul I.G.Duca – Mihai Viteazu;
  • 27.06.2023, între orele 08:00-24:00, tronsonul Mihai Viteazu – bd. Tomis;
  • 28.06.2023, între orele 08:00-24:00, tronsonul bd.Tomis – str. Mircea cel Bătrân.

De asemenea, și circulația mijloacelor de transport în comun este modificată astfel:  24.06 2023 - 48 – bd. Ferdinand – str. I. G. Duca – str. Mihai Viteazu – Poarta 2 24.06 2023 - 101 – bd. Ferdinand – str. I. G. Duca – str. Mihai Viteazu – Poarta 1, 24 și 27.06.2023 - 5-40 și N 5-40 – bd. Ferdinand – str. I. G. Duca – bd. Mamaia, 24 și 27.06.2023 - 2-43, N2-43, 43M, 43C - bd. Ferdinand – str. I. G. Duca bd. Mamaia – bd. Tomis, 24 și 27.06.2023 - City Tour - bd. Mamaia - I.G. Duca - bd. Ferdinand. Totodată, pe 24.06.2023, liniile 101, 48, 42, 44 și 51 vor avea program redus: ultimele plecări din Poarta 1, respectiv Poarta 2, vor avea loc la ora 21:45, iar ultimele plecări din celelalte capete de linii pentru traseele menționate vor avea loc la 21:30.

Din cauza restrictiilor de pe Ferdinand s-a creat un haos de nedescris!

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare teii de pe Ferdinand au rezistat bombardamentelor ? Au distrus orasul hingherii astia
2
0
Mă pis cu bolta pe constănțeni. Am pensie specială și din parlament, și de la armată și voi avea și de la primărie. Voi, fraierilor care m-ați votat, va recomand sa mă urmăriți seara la Digi24, unde analizez situația din Ucraina, e singura la care mă pricep.
4
3
Nu ai mai luat o demult in gura , este? Sclavulee
3
1
Cand l-ati votat pe derbedeul ala, nu stiati cine este ? Doar vuia orasul de ce facea la ANMB.
12
2
La pus.ca.rie cu primarul Chitac - ai loc lângă Mazăre e destul. Sigur s-au furat pe contractele astea, alo DNA !!!
9
2
Văd comentariile unora ,nedezvoltati mintal, care ne dau sfaturi! Noi cetățenii orașului am votat administrația sa ne reprezinte interesele ! Ei sunt atât de retarzi ca se chinuie de doi ani cu câteva bulevarde cand tot in orașul asta in privat sau făcut cartiere întregi in câteva luni! Proiecte de interes major cu program de lucru de gravide chiar si in zone nelocuite! Eu zic domnule Vali si ion sa va duceți exact unde ii trimitem si pe cei de la conducere!
9
6
Minti luminate! Oare nu era mai bine sa se lucreze noaptea, mai racoare si fara sa produceti haos in oras? Chizdak, ghinion, nu mai pupi carma orasului. Oricum, una voteaza constantenii si voi impotenti si fara de viziune, va rugati de PSD sa faca administratie. Nu credeam in viata mea ca o sa regret ciuma rosie! Rau cu rau, mai rau fara rau!
13
3
mai mergeti si pe jos, infecților, abia mai puteți intra in mașină de burtoi.
8
25
Ce lucrari de mantuiala se fac, la fiecare 10 ani se asfalteaza
14
4
Cum vreți zdrentelor de constănțeni,dacă vă asfaltează, și face totul nou. De ce....Dacă a stricat și trebuie sa repare...DE CE?? Pai jegoșilor nu este normal după ce a stricat ,sa repare??.Asta este..suportați 3,4 zile și gata aveți bulevardul nou... Cum o da cu voi,nu sunteți deacord.Plecati la stana pe camp
13
35

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677