Din ce se fabrică, de fapt, pateul vegetal. O adevărată "bombă alimentară" pentru organism
Din ce se fabrică, de fapt, pateul vegetal. O adevărată "bombă alimentară" pentru organism
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAnumiţi aditivi alimentari din pateurile de post pot provoca serioase probleme de sănătate atunci când sunt consumaţi în cantităţi mari.
Pateul vegetal este un adevărat pericol pentru sănătate, deoarece conţine un număr foarte mare de aditivi alimentari.
Cei mai mulţi sunt extrem de toxici pentru organismul nostru. De exemplu, E635 – Ribonucleotid disodic. Deşi este posibil cancerigen, el a fost identificat în multe pateuri de la raft.
Un alt aditiv alimentar, E1520 – Propilen glicol, produce stări depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic și cardiotoxic, iar în contact cu pielea produce dermatite.
Monoglutamatul de sodiu sau E621 poate declanșa Alzheimer și Parkinson şi produce dureri de cap, slăbiciune, greață, arsuri, astm. Atenţie, nu trebuie consumat de femei!
La fel de periculos este şi Guma guar sau E412, un aditiv ce produce balonări, greață, crampe, astm, alergii, eczeme.
Produsele de post, în majoritatea lor, sunt dezechilibrate din punct de vedere nutrițional, din cauza numărului mare de aditivi alimentari și al conținutului ridicat de sare. În cazul produselor de post, ingredientul principal trebuie să fie constituit din una sau mai multe legume, nicidecum din apă sau ulei vegetal, așa cum s-a constatat în cazul pateului vegetal, scrie realitatea.net.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News