REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 13 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6881
15.1° Constanța Duminică, 13 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6881
 

Din noiembrie 2024, telefoanele mobile vor fi interzise. Unde se va aplica această măsură

Din noiembrie 2024, telefoanele mobile vor fi interzise. Unde se va aplica această măsură

Adela Cristina CARCEA 13 octombrie 2024 | 16:14 1304

Un oficial de la Organizația Mondială a Sănătății susține că telefoanele mobile ar trebui să fie reglementate, în rândul tinerilor, la fel ca țigările.

Din noiembrie 2024, telefoanele mobile vor fi interzise. Unde se va aplica aceasta masurafotografie ilustrativă

Organizația Mondială a Sănătății susține interzicerea telefoanelor mobile, în rândul tinerilor. Acest lucru ar putea avea un impact pozitiv asupra sănătății mintale. Reglementarea este susținută de Natasha Azzopardi Muscat.

Reglementare pentru telefoanele mobile

Natasha Azzopardi Muscat, director al politicilor și sistemelor de săntate în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Europa, susține că sănătatea mintală a tinerilor ar putea fi mai puțin afectată dacă ar exista locații în care se interzic smartphone-urile.

„Poate că trebuie să ne gândim unde este potrivit să folosim dispozitivele digitale și poate este, de asemenea, timpul să începem să ne gândim la locurile în care anumite dispozitive digitale nu ar trebui să fie utilizate”, a declarat aceasta.

Natasha Azzopardi Muscat consideră că această măsură ar trebui luată exact ca în cazul țigărilor. Să existe limite de vârstă, prețuri controlate și chiar zone interzise pentru a putea limita utilizarea dispozitivelor.

OMS a publicat un studiu din care reiese faptul că, în rândul tinerilor din Europa, sunt în creștere comportamentele problematice și „asemănătoare dependenței” când vine vorba de jocurile și rețelele sociale.

„Ca orice altceva, puteți utiliza aceste instrumente bine și eficient. Dar trebuie să fim atenți, pentru că avem o parte din populație care raportează o utilizare problematică și știm că acest lucru poate ajunge, în cele din urmă, să le afecteze rezultatele educaționale, sănătatea mintală, productivitatea pe piața muncii”, spune Azzopardi Muscat.

Dispozitivele digitale sunt restricționate în România

În România, tinerii au restricții când vine vorba de dispozitivele digitale. În școli, regulamentul interior prevede faptul că este interzisă folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs. În timpul pauzelor, însă, fiecare unitate poate lua propria decizie în acest sens.

„E în funcție de decizia școlii. Interdicția generală de a le folosi în timpul orelor este obligatorie, dar interdicția de a le folosi în alt interval, respectiv în pauze, este la decizia unității de învățământ. Școlile pot veni cu un regulament intern prin care să interzică folosirea lor în pauze”, a declarat secretarului de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion.

Mai mult, Ligia Deca, ministrul Educației, a susținut faptul că ar trebui să rămână la latitudinea fiecărei unități de învățământ daca se restricționează sau nu, accesul la smartphone-uri pe timpul pauzelor.

„Am lăsat la latitudinea școlii pentru că sunt școli unde se ajunge ușor, părinții pot ajunge ușor dacă apare o urgență, dar sunt și școli în zone îndepărtate, unde, de exemplu părinții au nevoie să ia legătura cu elevii pentru a ști când trebuie să-i preia, când există o urgență și așa mai departe. Fiecare școală știe comunitatea, știe nevoile, știe posibilitățile și atunci pot decide fie să meargă pe regula generală, fără telefoane în timpul orelor, cu zonă de depozitare la intrarea în sala de clasă, fie să meargă pe o regulă și mai strictă, cum am văzut în alte state europene: interzicerea cu totul a telefoanelor mobile în școli, sigur, cu excepțiile date de utilizarea lor în scop educațional. Dacă profesorul le consideră utile pentru o lecție interactivă, ele pot fi utilizate punctual”, a declarat Ligia Deca, conform fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3125143822
5/49
193462335
joker
1942212358