REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 15 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6883
11.4° Constanța Marți, 15 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6883
 

Directoarea de la Școala Nicolae Tonitza, acuzată de o învățătoare de... manevre oculte

Directoarea de la Școala Nicolae Tonitza, acuzată de o învățătoare de... manevre oculte

Bianca NEDELCU 8 aprilie 2024 | 00:00 20849

O poveste care transcende granițele unei simple dispute profesionale se desfășoară la Școala nr. 39 din Constanța, devenind un ecou al luptei pentru dreptate și integritate în sistemul educațional. Învățătoarea Popa Patricia, cu o carieră de aproape patru ani în cadrul acestei instituții, se află în centrul unei situații profund neplăcute, provocată, potrivit declarațiilor sale, de acțiunile motivate personal ale directoarei școlii, Bara Iuliana. Relația acesteia cu directoarea, care inițial părea a fi una de colaborare și sprijin mutual, a degenerat rapid în urma unor circumstanțe personale nefericite.

Directoarea de la scoala Nicolae Tonitza, acuzata de o invatatoare de... manevre oculte

Povestea începe cu entuziasmul de a lucra sub îndrumarea unei directoare pe care o considera un model, dar situația se schimbă odată cu modificarea conducerii școlii. Relația dintre Patricia Popa și conducerea școlii a avut inițial un start promițător, bazat pe colaborare și sprijin mutual. Învățătoarea a fost, la un moment dat, parte din cercul apropiat al directoarei, participând chiar și la activități extraprofesionale, cum ar fi ieșirile la grătare. Totuși, această apropiere a degenerat rapid în urma unor circumstanțe personale nefericite. Acuzațiile aduse de directoare și măsurile luate împotriva învățătoarei par să fi fost motivate de motive personale mai degrabă decât de considerente profesionale sau de performanța în muncă.

Directoarea de la scoala Nicolae Tonitza, acuzata de o invatatoare de... manevre oculte Popa Patricia

Conform declarației învățătoarei, la un moment dat, s-a creat o dinamică prin care directoarea a început să ia măsuri împotriva sa, amestecând viața personală cu cea profesională, ceea ce a culminat cu un plan de școlarizare ce a pus-o în pericol de restrângere de activitate. Planul propus de directoare, de a reduce numărul claselor pregătitoare de la șase la trei, a fost perceput de colectivul de profesori ca fiind nejustificat, având în vedere numărul mare de elevi care doresc să studieze la Școala nr. 39. Cu toate acestea, Consiliul de Administrație al școlii a aprobat propunerea, iar Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a validat acest plan.

Directoarea de la scoala Nicolae Tonitza, acuzata de o invatatoare de... manevre oculte Școala Gimnazială Nr. 39 Nicolae Tonitza

Patricia Popa: „Eu, fiind pe viabilitatea postului, la o restrângere de activitate ar însemna să fiu prima plecată”

În noiembrie 2022, când s-a întocmit noul plan de școlarizare pentru clasele pregătitoare, eu, fiind pe viabilitatea postului, la o restrângere de activitate ar însemna să fiu prima plecată. S-a dat un plan de școlarizare pentru 3 clase, deși școala noastră nu a avut niciodată mai puțin de 6 clase pe nivel. Niciun coleg nu a fost de acord cu acest lucru, considerând că este imposibil ca noi să fim în restrângere a activității, în condițiile în care avem atâția copii care își fac inclusiv vize de flotant pentru a putea studia la școala noastră. Directoarea a reușit să convingă Consiliul de Administrație să voteze acest plan de școlarizare, înaintându-l către ISJ, care l-a aprobat în această formă. Astfel, în ianuarie 2023 eu am intrat în restrângere a activității împreună cu o altă colegă, așa că am înaintat în instanță toate documentele necesare, apreciind că nu este normal acest lucru și că totul a s-a întâmplat din motive personale. Am depus numeroase memorii la ISJ, Minister, peste tot pe unde s-a putut”, a declarat, pentru Replica, învățătoarea Patricia Popa.

Directoarea de la scoala Nicolae Tonitza, acuzata de o invatatoare de... manevre oculte Dosar pe rol

Patricia Popa: „Directoarea ar fi spus că eu sunt singura vizată”

Mai mult, într-unul din aceste memorii au semnat și alte colege învățătoare, iar la momentul comunicării acestor documente de către instanță părților citate, învățătoarele respective au fost contactate de directoare în ideea de a-și retrage punctul de vedere, însă documentul este deja în instanță, și-au asumat acest lucru la momentul la care a fost întocmit. M-au sunat precizând că nu vor să ia parte la aceste lucruri, deoarece directoarea le-ar fi spus că nu au de ce să își facă griji, că eu sunt singura vizată. Judecătoria Constanța a solicitat Ministerului Educației un punct de vedere, astfel acesta a trimis o adresă și datorită lui sunt încă în această școală. Ultimul termen de judecată a fost pe 1 aprilie, urmează pronunțarea în cauză. Nu mi-e frică de nimic și voi merge până la capăt pentru a-mi face dreptate.”, a mai adăugat Patricia Popa.

Demersul său în instanță, susținut de memorii și dovezi, a scos la iveală practici discutabile și a arătat determinarea învățătoarei de a lupta pentru drepturile sale profesionale. În ciuda presiunilor directoarei și tentativelor de intimidare, inclusiv încercările acesteia de a influența opinia altor profesori și părinți, Patricia Popa rămâne fermă în hotărârea sa de a-și căuta dreptatea.

Patricia Popa: „A încercat să convingă inclusiv părinții să se alieze împotriva mea”

Ideea este că și la inspecția mea de gradul 2, doamna metodist de atunci nu a avut ce să îmi reproșeze, m-a lăudat, însă directoarea a încercat să o convingă să îmi scadă punctajul, spunându-i lucruri neadevărate despre mine. Din fericire, doamna metodist nu a ascultat-o și i-a amintit că în urmă cu un an chiar directoarea spunea lucruri bune despre mine, cum că își lasă copiii în mâinile celei mai bune învățătoare. Aceasta ar fi încercat să o dea la întors, cum că lucrurile se pot schimba într-un an. Astăzi am avut inspecția de gradul 1, de data aceasta a fost o altă metodistă, care a ascultat tot ce i-a spus directoarea Bara Iuliana. Aceasta din urmă a încercat să convingă inclusiv părinții să se alieze împotriva mea. Am fost băgată în două comisii de disciplină, însă acestea au rămas fără rezultat, fiind vorba doar de niște acuzații nefondate, existând dovezi în favoarea mea, totul arătându-se a fi doar o rea-intenție.

Patricia Popa a mai menționat faptul că în cadrul inspecțiilor școlare pentru gradele profesionale la clasă trebuie să participe și conducerea școlii, ceea ce, în cazul său, nu s-a întâmplat. Aceasta susține că directorul adjunct era în școală la acel moment și, cu toate acestea, nu a venit pentru a asista și nici nu a oferit un punct de vedere, deși, la rândul său, face parte din Consiliul de Administrație al școlii. Astfel, aceasta din urmă i-a solicitat metodistului să o contacteze pe directoarea Bara Iuliana pentru a oferi un punct de vedere, ceea ce a culminat cu exercitarea acelorași intrigi din partea acesteia. De menționat ar mai fi faptul că învățătoarea solicitase în scris un punct de vedere din partea directoarei vis-a-vis de aceste aspecte, existând o cerere în acest sens. Dar, cu toate acestea, directoarea a apelat la intrigi telefonice.

Bara Iuliana: „Cu doamna Popa nu am nimic personal, a fost o conjunctură

Contactată pentru susținerea unui punct de vedere cu privire la speța de față, Bara Iuliana, directorul Școlii Nr. 39 Nicolae Tonitza, a declarat pentru Replica: „Procesul este în derulare, suntem reprezentați de un avocat. Doamna Popa poate spune orice dorește, important este ce spune baza legală. Cu doamna Popa nu am nimic personal, a fost o conjunctură în care școala a intrat în restrângere de activitate, lucru pe care aceasta nu l-a acceptat, fiind afectată de faptul că, aflându-se pe viabilitatea postului, urma să piardă acest post. Nu a înțeles că ne aflam în perioada de pre-încadrare, anul școlar încheindu-se la 31 august, așadar raporturile de muncă încă nu s-au încheiat. Din necunoștință de cauză sau datorită faptului că nu a studiat legislația în vigoare, au apărut și acele neînțelegeri. Doamna Popa a venit tocmai pe locul meu, eu fiind degrevată de cursuri în calitate de director, deci nu aveam nimic personal cu dumneaei, nu avem nimic de împărțit. Majoritatea cadrelor didactice sunt venite prin concurs național, doamna Popa nu este venită printr-un astfel de concurs, ci a fost angajată prin Consiliu de Administrație al Școlii Nr. 39, pe viabilitatea postului. Asta înseamnă că în momentul în care postul nu mai era viabil, dumneaei își pierdea locul de muncă. Nu a vrut să accepte acest lucru.

Directoarea de la scoala Nicolae Tonitza, acuzata de o invatatoare de... manevre oculte

Acest caz, pornit de la o dispută între două cadre didactice, a ajuns să ridice întrebări serioase despre etica profesională, transparența deciziilor administrative și impactul acestora asupra calității educației. Este un apel la integritate ce subliniază importanța unui cadru legal și procedural concret pentru gestionarea conflictelor în școli, care să protejeze drepturile și interesele profesorilor, elevilor și părinților deopotrivă. Este esențial ca instituțiile de învățământ să fie dotate cu mecanisme eficiente de mediere și rezolvare a disputelor, care să prevină escaladarea acestora și să asigure un mediu de lucru și de învățare pozitiv și productiv.

Școala, implicată în mai multe scandaluri!

Nu este pentru prima oară când școala se află în centrul unui scandal. Anul trecut, mai mulți copii admiși în cele 8 clase pregătitoare au fost mutați la Școala Gimnazială nr. 31 din cauza faptului că în prima unitate de învățământ menționată ar fi loc doar pentru 3 clase. Elevii din celelalte cinci clase au fost relocați la Școala Gimnazială nr. 31, din cartierul Palas, prin tragere la sorți... fără a se ține cont de proximitatea unității de învățământ față de domiciliu sau de puținul timp rămas până la începerea anului școlar. 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a*****a Calistrat nu e prezenta?!
1
0
Din spatele unui ecran fiecare poate spune orice despre oricine. E păcat să terfelesti imaginea unui om care a muncit mult până a ajunge în acest punct. O cunosc personal pe Patricia și toate comentariile sunt să o pună într-o lumină proastă. Fiecare e liber să facă ceea ce dorește cu viața personală, mai ales după un divorț. Ca dascăl vă asigur că este extrem de implicată și cred că asta ar trebui să intereseze părinții și directorul unității unde profesează. Dacă fostul soț este în spatele acestei povesti și încearcă să o denigreze, ar trebui să se gândească că au un copil împreună care are de suferit în urma acestui scandal.
9
0
De la rebela la învățătoare, de la bișnițara de Turcia la director de școală… toți evoluăm, dar haideți să nu stricăm ce alții au muncit să construiască!
8
4
Nu vă este rușine să scrieți așa ceva? Vă ascundeți in spatele unui ecran și aruncați cu noroi. Mai grav este ca acest ziar permite astfel de comentarii cu injurii și cuvinte obscene. Fiecare are dreptul să își ceară drepturile, iar dacă aceasta învățătoare a ales să vorbească, asumându-și răutatea mizerabililor ca voi cei care împroșcați, înseamnă ca știe ce face. Articolul nu este pentru analfabeti, care citesc printre rânduri sau confundă subiectul cu obiectul discuției, deci uitați-vă în oglindă și aveți grijă la reversul medaliei ca în viața TOATE se plătesc!
8
1
Papi ai facut falcutele astea de la S.UPT !
5
1
Această doamnă "învățătoare " nu a fost în stare să ia un concurs și are pretenții să rămână pe post și să rămână egală cu cele care au învățat și au primit postul pe merit. Din punctul meu de vedere, are un comportament de mahala,vocabularul nu prea o ajută și din ce am observat,nici creierul.O curiozitate a mea este legată de examenul ei psihologic. Dacă l-a dat și l-a luat,este grav!Nu știu ce fel de părinți au apreciat-o pe această doamnă, și nu știu din ce punct de vedere... Probabil acei părinți care habar nu au când să folosească cratima,articolele hotărâte,etc. și care au lacune grave în ceea ce înseamnă educația,altfel nu îmi explic.Cei care o apreciați atât,folosiți în mod constructiv internetul și aflați ce notă a luat la examene:)))))
7
5
Măi Papy, când ai venit la Școala 39 nu arătai așa!!!!! Ce-i cu poza asta???? De ce îți atârnă așa fălcile???? Ce s-a întâmplat cu tine??? Pari traumatizată!!!! Îți atârnă așa de la muncă sau de la altceva??? Nu știu… pare a fi sindromul elefantului nebun….
7
3
Asta il cauta sub burta pe unul Sarlea, mari prieteni de familie sunt acum….doamne cine ne educa copii.
5
2
Cei care scriu aceste comentarii și aceste inepții sunt părinți sau viitori părinți. Vă dați seama de unde pornește educația și cu ce se luptă cadrele? Primii care distrug învățământul sunt părinții handicapați emoțional, frustrați și incapabili. Vă dați șmecheri în spatele ecranului, dar dacă sunteți puși să legați două propoziții nu reușiți. Legat de aspectele personale, fiecare e liber să facă ce dorește! Înainte de a afirma ceva, asigurați-vă că informațiile sunt reale!
11
1
Fiecare are dreptul să facă ceea ce simte și ce dorește,mai ales cei divorțați! Fiecare are dreptul să-și facă dreptate! Voi nu vă vedeți pe voi deloc? Bine ca stați și comentați viețile personale ale cadrelor didactice,dar nu vă interesează de faptul ca aceste persoane fac parte din educația copiilor voștri! Și da,chiar sunt cadre didactice care își dau interesul! Direcțiunea trebuia schimbată de mult,pentru abuzul din punct de vedere psihic pe care îl fac directoarele asupra “colegilor” sau mai bine zis “sclavilor”,pentru ca așa au învățat ele să se comporte,dar Mafia este mare în învățământ! Suntem susținute de sus! Iar despre copii…oare sunteți medici? Eventual ați facut și un test ADN? Nu vă dați seama ca puteți distruge familii cu astfel de comentarii răutăcioase! Să vă intereseze de copiii voștri,nu de cadrele didactice!
9
1
Ferească Dumnezeu câte răutăți gratuite. Unii nu sunteți normali, de ce oare nu vă vedeți de treaba voastră?! Sunteți niște frustrați p******i toți cei care ați scris acele mizerii, o cunosc pe Papi de ani și nu am văzut-o să bea o dată…sunt convinsă ca își face meseria cum nu își fac alte cadre cu ani experiență …și până la urmă asta contează. Hai marș la viețile voastre perfecte, frustraților!
9
5
Sex simbolul Dimaca, care f**e ce prinde și asta se știe de mult timp dar se pare ca este acceptat de conducerea școlii și de ISJ. El era mulțumit de Papy. Este divorțat din același motiv , infidelitate. Dimaca care are multe antecedente find prins și cu ceva mita tot activează in sistemul educational. Lăcustă îl invita la botez pe Dimaca? Iuliana face și ea parte din gangbang?
5
1
Felicitării d-nei Patricia pentru activitatea care o depune cu clasa dedicarea pentru copiii mulțumim
11
1
Dna Patricia un foarte bun cadru didactic careștie să fie dedicată copiilor.Asta ne interesează.Isus a zis să ridice piatră cel care nu a greșit niciodată.Dnă director ocupația de cum arată școala lăsați cadrele didactice să își facă treaba. Nu ne interesează ce este în afara școli
7
2
Rușine celor care care scriu lucruri urate sa nu uităm să ne uităm în oglindă și să ne vedembîrna din ochi rușine ,rușine bîrfa dela locul de fumat din fața școli asta nu vede directoarea a făcut măcar un loc de fumat ptr cadrele didactice păi nu o interesează bîrfa care o creează. Să meargă în spatele școli , să ȘI pună mintea la muncă nu rahaturi .Are cadre didactice bune , lasăi să își facă treaba dacă nu pleacă nu ești bună de director cine nu este cu tine este în potriva ta ai făcut tabere în școala. Dna Patricia un foarte bun cadru didactic .Părinții foarte mulțumiți .Nu ne interesează ce fac cadrele didactice în afara școli este viața lor personala ne interesează doar interesul pentru copii .Rușine directoarei pentru instabilitatea în școala
9
1
Dna director ar trebui să-și facă treaba școala arată deplorabil problemele personale lăsate acasă .Dna învățătoare un cadru didactic foarte bun.nu ne interesează ce fac cadrele didactice în afara școli.ȘCOALA ARATĂ CA DUPĂ ŔĂZBOI.DIRECTOAREA să se ocupe de treburile școli nu de bârfe.Să vedem dacă anul ăsta face 3 clase cum spune că nu are loc nu să distrugă alteclase de anul trecut.
9
1
Dna director ar trebui să-și facă treaba școala arată deplorabil problemele personale lăsate acasă .Dna învățătoare un cadru didactic foarte bun.nu ne interesează ce fac cadrele didactice în afara școli.ȘCOALA ARATĂ CA DUPĂ ŔĂZBOI.DIRECTOAREA să se ocupe de treburile școli nu de bârfe.Să vedem dacă anul ăsta face 3 clase cum spune că nu are loc nu să distrugă alteclase de anul trecut.
9
2
Aceasta fata Patricia e mai potrivita pentru industria porno decat pentru invatamant, si-a inselat toti parteneri avuti in orice scoala se ducea gasea pe cineva sa o aranjeze chiar si la Vadu/Corbu avea cate un futac doi pentru ca e ninfomana. Este poreclita "Invatatoarea porno" din cauza prestatiilor demne de filme xxx.
8
2
Curvistina asta de profesoara trebuia sa aiba clonțul la fel de mare si când isi înșela barbatul si se visa mare vedeta. Așa se intampla când va arde si va lasă cu ochii in soare acelasi barbat, deveniți pisicute cu orgoliul rănit! Potoleste te si nu mai poza atat in mironosița ca te faci si mai mult de ras pentru cei care te cunosc cu adevarat si stiu ca ai stricat case. Ai s**t o pana la urma din toate partile mai Papi….. si te rugam, lasă te de cantat… fa orice altceva dar lasă te.
11
5
Ia gata măi ăștia din spatele telefonului... la culcare ca se împart pijamalele!
5
2
Doar cu Dimaca?????? Lista este lunga....m
5
0
p******a asta de invatatoare se culca cu dimaca .
6
3
de la p******a de Nicoleta Bercaru ( Cornescu) care a dat tepe la jumatate din oras si s-a intins cu cealalata jumatate, la alta p******a
9
2
E fosta mea amanta, sunt mandru de ea, are o gura...
7
2
Se cam leaga lucrurile ca Dimaca la orele de sport sta doar pe telefon. Nu are nici o legatura cu copii..
9
1
Iuliana si cu Papi va iubesc pe amindoua , de ce a trebuit tot acest circ ? chiar nu puteati sa cadeti la pace ? va ti facut de cacao , ati facut si scoala asta de bacanie !OPRITI VA !
7
0
Sa-i sugeti pl lui Dimaca.
5
8
activitatea acestor trfe didactice.
10
1
PAPI A FOST IUBITA LU GURAN MARIAN , ACUM OM POLITIC POSIBIL SA O TINA IN BRAȚE SI ACUM DE ARE TUPEUL ASTA …..EA ESTE O BEȚIVĂ BEAAA DE CADEA SUB-MASA
18
5
Doua ,C.ORDELINE ,nu le ajunge spațiul privat ,invadează și școală cu măgăriile lor !
25
3
Comentariile sunt savuroase, pe masura orasului :)) de educatie, nu mai zic nimic.
34
2
STAN se bazeaza pe Lixi care este minoritar si se iubeste cu un inspector de la Alba. Joiana face de dimineata pana seara liste cu spagi. PSD patroneaza prostiia Prostanakului, Pitzipoancei si pesedistei Joiana.
24
1
Patricia cu nume de cod Papi, avea un comportament cand era studenta,numai de invatatoare nu. Era amanta administratorului Andone si ii facea vizite nocturne in camera. Bea pana nu mai stia de ea.
31
8
Circ si telenovela ,au facut scoala asta de k.akat, cele doua protagoniste cu trecut dubios, afara cu amindoua , trebuie luata atitudine de parintiii elevilor si de cadrele didactice din scoala ! Rapid trebuie facuta treaba asta !
25
2
Pana nu demult d-na Iuliana Ionescu ,acum Bara dupa divort a cam luat-o pe coclauri .Si-a lasat barbatul, a stricat familia pt unul mai tinerel.D-na Iuliana e in criza varstei mijlocii si se crede Coco Jumbo.
31
1
Tot ce e rau in scolile din Constanta, toate abuzurile, toata nestiita, toata golaneala, toate pleaca de la p*****a sefa, madam STAN de la ISJ. Sorinache e prea p***t ca sa aiba timp de manevre. Are treaba cu pitzi Lori. STAN creeaza toate tensiunile astea in scoli. L-a bagat pe barbat la sc 29 spalatori de wc uri, iar ea are treaba cu lixandrel si ii invata pe p****i abuzuri.
30
1
vai de capul nostru ce a ajuns scoala asta. unde era si ce a ajuns de cand au venit proastele astea la conducere
30
1
Lacusta, te mai f...ti tu cu colegul Dimaca? Copilul ala al tau este al lu barbac tu sau al lu dimaca? Ca Petreasca inca nu e sigura ai cui ii sunt copiii dupa cate case a distrus.
28
1
Totul a pornit , din gelozie fostul soț a lu PATRICIA o lucrează împreună cu directoarea. PATRICIA ESTSE FRAIERA CAI PERMITE. Patricia este o futacioasa , a umblat cu Guran ,candidat la primărie la AMZACEA . Luați Doasaul de cand umbla cu cine umbla , cu cine …
25
3
Scroafa in copac este aceasta Ionescu care a ajuns sa se bata cu prietena pe un barbat, dupa ce si-a lasat barbatul din dotare si baiatul in puscarie, a si un copil abandonat in adolescenta ei. S-a vazut p. .ta director, nu mai e nimeni ca ea. Abuzurile se platesc, cucoana, sa nu uiti! Si prostia asemenea. Cand vreodata ati mai auzit de astfel de abuzuri pe vremea lui Bercaru, leprelor care mancati rahat cu polonicul?
25
5
Amândouă panaramele sunt bune de trinte !
28
2
Prostanacul si Pitipoanca - groparii invatamantului constantean!
25
0
incepand cu scolarii , facultatile si terminand cu invatatorii si profesorii lor ,in scolile si institulele noastre totul e o...debandare ,certuri ,golanii atentate la viata elevilor , nu mai este respect si disciplina, carte si o admosfra de studiu! Ministrul, toti care sunt pusi politic sa faca treaba in invatamant sunt paraleli cu treaba asta, iau numai bani multi si munca pe hartie cu laude la fiecare colt de... tara!
14
2
Lucrurile astea trebuiau spalate in familie ! Tovarasele trebuiau chemate la Inspectorat, puse fata in fata si dat la pace! Probabil ca pe langa divergentele profesionale, dansele mai au si anumite gelozii, una fata de cealalta! Daca sunt si frumoase! Este Clar!
23
1
Patricia , este una dintre cele mai bune , de S.ULA, si nu e deloc saraca, a intrat in anturajul directoarei la gratare , iar sotul acesteia atit i a trebuit , a sarit pe ea sa o calareasca si cred ca a si reusit ,Doua F.utaciose, restul e can can !Una peste alta , educatia e varza in toate scolile , scapa cine poate !
24
5
BERCARU DE LA PSD A INCEPUT ACRST DEZASTRU. A FOST SUSTINUTA DE IUBY PE POSTUL DE DIRECTOR DAR DUPA 2 LUNI A FOST ALUNGATA DIN SCOALA DE PROFESORII SERIOSI SI DE PARINTI. BERCARU A ADUS TOATE INVATATOARELE CARE ACUM FAC SCANDAL. BERCARU SI PRIETENA EI JOIANA TOT DE LA PSD AU DISTRUS SCOALA 39.
26
8
La pedagogic se stie de mult timp. Blondina cand fugea la Bucuresti anunta in secretariat ca are sedinta la minister dar de fapt profu de sport din minister sarea pe capra.
28
1
Pai și directoarea de la Pedagogic este la fel! Dă cu fofoloanca în stânga și n dreapta de mama focului de când, spune ea, n o mai rezolvă soțul. Sau așa spun toate? Și soțul amușinează pe la alte fofo mai bătrâne...c așa i în tenis!!!
29
1
O scoala nu e nici ring de box si nici ulită intunecata in care o invatatoare sau mai multe si o directoare sau mai multe sa si imparta pumni intru rezolvarea conjuncturilor personale. Citind comentariile reiese clar ca s scrise tot de sustinatori. Frumos limbaj n am ce zice. Si daca ati ajuns prin functii sau la catedra fara prea multa meritocratie macar prefaceti va ca le meritati. Poate va iese pana la urma. Pana atunci poate primiti un RODIS de antrenament asa sa pictati la hartii macar o luna. Va vine mintea la cap si va reamintiti de ce sunteti pe niste posturi si pe niste functii.
19
2
Dacă unitatea a fost obligată să mute clase la altă școală, demersul acestei învățătoare, încadrată pe un post temporar liber, de a cere mai multe clase ca ea să aibă post, nu poate avea justificare. Dacă elevii „se înghesuie", asta nu înseamnă că pot învăța înghesuiți. Motivația interesului personal al învățătoarei nu poate fi invocat în detrimentul elevilor. „Argumentația", la rândul ei, vorbește împotriva învățătoarei, care pare să sucească adevărul după bunul ei plac și potrivit doar intereselor particulare.
17
10
Toată munca depusă de unii profesori pentru a ridica imaginea învățământului constănțean se duce pe apa sâmbetei când apar aceste țoape nesimțite și multe altele ca ele. Nu scoți mahalaua din adn ul lor nici cu masterate, nici cu doctorate și nici cu funcții. Nu vă e mă rusine să vă prezentați in fata claselor cu asa atitudini? Sa prezidati consilii si sa decideti soarta scolilor? Cum v ati luat exeamenele si gradele? Cu copy paste??
30
4
Felicitari dna invatatoare, este un exemplu ca nu s-a lasat calcata in picioare. Celalalte invatatoare au abandonat pe drum, tipic romanesc. Bv felicitari ca nu va lasati batjocorita de sefi incompetenti !
42
16

REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445