REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Director ANAF, urmărit penal într-un dosar de trafic de influență

Director ANAF, urmărit penal într-un dosar de trafic de influență

Victor ROTARU 9 februarie 2023 | 13:06 3856

Cojocaru Cătălin Adrian, la data faptelor și în prezent Director general adjunct al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru săvârșirea complicității la infracțiunea de trafic de influență în formă continuată (2 acte materiale),

Director ANAF, urmarit penal intr-un dosar de trafic de influenta

Persoană fizică, om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată (2 acte materiale).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În perioada 2018 – mai 2022, la “rugămintea” omului de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suspectul Cojocaru Cătălin Adrian, în calitatea menționată mai sus, ar fi intermediat listarea în magazinele unui retailer național a unor produse realizate de două societăți comerciale. În schimbul acestor demersuri, de la administratorii celor două societăți comerciale, omul de afaceri ar fi pretins, în mod direct, pentru sine, un procent de 40% din părțile sociale ale societăților ale căror produse urmau să fie listate și ar fi primit, ca urmare a acelor “asocieri” sumele de 4.000 euro și 276.000 lei, aceștia din urmă fiind disimulați sub forma unor dividende și cesiune părți sociale.

Celor doi suspecți li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce dgamac, antifraudă cu toți sunt parnaiasi, dar saf aif constanta vine din urma cu procente din rambursări de tva
3
0
Pai Dorector General la Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul ANAF ESTE MISA IONUT. ADICA PAPAGALUL ASTA CARE L AU ARESTAT LUA MITA DE CAPUL LUI? Asta o cara la MISA ca toti cei din ANAF Mai ales ANAF constanta. Tudorus stie de ce….. tic tac..tic tac
5
1
Doar atat a putut in 5 ani, aproape 45.000 euro, de la mari contribuabili? Băi băiete, ati înnebunit? Ceva nu suna bine.
6
0
Toti sefutii fac trafic de influenta, toata lumea stieasta.In institutiile publice asa e de cand lumea si pamantul pentru ca nu are cine sa ii verifice
8
0
este in ultimul hal de coruptie si o data la mai multi ani mai apare cate un caz; oricum este greu sa-i acuzam pe ei pentru ca intreaga tara este corupta de la cel mai mic la cel mai inalt nivel si asta numai din cauza oamenilor politici de la varful puterii care refuza sa faca ceva pentru ca ei insisi au de castigat din asta si sunt atat de nesimtiti incat nu vad ca toti avem de pierdut din asta, iar pierderile tuturor sunt mult mai mari decat castigurile lor
12
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016