REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Directorii care au ‘în mână’ soarta încălzirii la Constanţa se bat în indemnizaţii cu preşedintele României

Directorii care au ‘în mână’ soarta încălzirii la Constanţa se bat în indemnizaţii cu preşedintele României

Replica API 1 august 2018 | 20:50 1851

Bunăstare

Bunăstare

Societăţile la care statul este acţionar majoritar sau semnificativ sunt conduse de persoane care pot afirma că l-au prins pe Dumnezeu de picior. La fel pot spune şi directorii regiilor autonome de interes local. Veniturile acestora sunt îndestulătoare: din ele se pot achita rate pentru 3 case, 4 maşini, dar şi o cotizaţie consistentă către partidele care le-au asigurat respectivilor sprijinul politic.

Există şi o prea-fericită situaţie (dacă o putem numi aşa) de director care a atins performanţa de a avea, la un moment dat, un venit mai mare şi decât al preşedintelui României. Desigur, nu contestăm pregătirea acestuia şi munca de Sisif pe care probabil că o depune, dar este ciudat ca o societate care figurează cu datorii să arunce cu genţile de bani în conturile managerilor. Dacă respectivul va reuşi să ducă la bun sfârşit o negociere pe care în prezent o poartă şi va şterge datoria amintită, atunci da, probabil că îl vom aplauda şi vom spune: „Şi-a meritat indemnizaţia!”. Până atunci însă, vom trece situaţia în categoria „minunile guvernării”.

În judeţul Constanţa, cei care au reuşit, graţie studiilor, priceperii şi, nu în ultimul rând, datorită sprijinului politic, să ajungă în posturi de conducere din cadrul unor companii în care statul este acţionar ori în regii autonome, se feresc să îşi prezinte declaraţiile de avere. Este şi cazul directorului Electrocentrale Constanţa SA, Dan Marius Deaconescu, ale cărui declaraţii de avere pot fi consultate într-un singur loc, de care probabil că cei mai mulţi „muritori de rând” nu au habar.

Electrocentrale (CET, pe scurt) nu are un site propriu, prin urmare, nu putem şti cine face parte din Consiliul de Administraţie şi ce hram poartă. Desigur, aceste detalii nu pot rămâne „în anonimat” pentru totdeauna. Revenind la Dan Marius Deaconescu, acesta ne-a atras atenţia având în vedere că CET se află din nou la masa negocierilor cu RADET, într-o dispută privind o datorie de circa 200 de milioane de lei. Cât priveşte performanţa financiară a Electrocentrale, cei interesaţi pot consulta următorul raport, publicat chiar pe site-ul Guvernului, Ministerul Energiei: http://energie.gov.ro/companiile-din-subordine/electrocentrale-constanta-sa/

În situaţia dată, pentru anul 2017, Deaconescu a declarat că a încasat de la Electrocentrale o indemnizaţie de 190.993 lei, adică 160 de milioane lei vechi pe lună. În 2016, când nu era director general, Deaconescu a încasat 66.401 lei, însă la această indemnizaţie s-au adăugat salarii de la diverse societăţi în care a figurat ca angajat, ca de exemplu Mamaia Luxury Constructory.

Amuzant de menţionat că, pentru anul 2017, preşedintele României, Klaus Iohannis, a notat în declaraţia de avere un venit de 196.155 lei. Cu foarte puţin peste venitul lui Deaconescu de la CET Constanţa. Şi dacă tot facem comparaţii, precizăm că, pentru o scurtă perioadă, Deaconescu a încasat lunar chiar mai mulţi bani comparativ cu preşedintele României! (consultaţi documentele ataşate articolului):

Evoluţia banilor încasaţi de preşedinte

Fragment din declaraţia de avere depusă în 2017 de Dan Marius Deaconescu

Trecem însă peste această “minune a guvernării şi salarizării” şi ajungem la directorul RADET, Liviu Popa, care a trecut în declaraţia de avere din 2017 un venit de 117.777 lei. Adică, puţin peste 98 de milioane de lei vechi lunar.

Iată însă şi câteva detalii din “disputa” CET- RADET la care se făcea referire mai sus:

Directorul RADET este optimist: ‘Nu rămâne Constanţa fără căldură, găsim soluţii’

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La ce confort va ofer am salariu prea mic adica ce spuneti voi ca daca nu va convenea mai erati clienti mei bineinteles ca nu dar asa sunteti voi orice ar face omu pt.voi tot nu sunteti multumiti debransativa ma de la mine si sa va vad ce faceti.
0
0
machidoni imputiti ! mars inapoi in albania grijania mamii voastre
4
2
Directorul radet este conectat la gaz in timp ce face reclama pt conectarea la radet. De ce nu se rebraseaza la radet ?
8
0
asociatiiile de proprietari asistati juridic de primarie sa le faca plangeri penale la cet si radet .............asa spune legea ....nerespectarea contractelor de furnizare a agentului termic
0
0
interesati.va si cum isi iau salariile angajatii de la cet, in ultimele luni,...isi bat joc de ei, directorii au salarii mari si prostimea isi ridica salarii pe bucatele !!!
4
0
sa le dam bani , din pensii , salarii de mizerie, indemnizatii de ca...etc. ca sunt saraci si ...destepti !!!!!
4
0
PEN CE AU SALARII ATAT DE MARI ? NU FUK NIMIC
2
1
TREBUIE SAI DAM IN JUDECATA CA NUSI RESPECTA CLIENTII CU FACTURILE LA ZI PE NOI NU NE INTERESEAZA CA ACESTI MAFIOTI NU SE INTELEG INTRE EI LA NAIBA CU VOI TOTI UN ORAS DE TOT RAHATUL
4
0
Cu univ spiru haret e pus director cet cta?vai de capul nostru. ! Salariile la regii sint mari ptr ca platim caldura f scump ne ia si viata acesti hapsini ,!
6
3
Sibiuleste pe gaze si centrale termice e apartament din 1990. Acol nu mai exista sistem centralizt, sunt desfiintate toate centralele de cartier
9
3
sa speram ca se vor sesiza odata institutiile statului, avem salarii enorme si incompetenta maxima
17
1
dracu' a pomenit ca salariul de bugetar sa fie de 2-3 ori mai mare decat a celor de la privat care de fapt cotizeaza la bugetul de stat cu sume enorme ptr. a duce ei o viata de huzur si fara griji...vedeaiasi muncind la privat macar o luna...
16
2
Aveti ce ati votat. Lapte si miere va promitea livake! Ce v-a dat? Mwie! Asadar, e bine sa fi psdist in zilele de azi. Functii la umbra bine platite, beneficii si multe altele. E bine! Pentru ei! Dar restul? Ce zic restul populatiei care deabia reusesc sa-si plateasca darile catre dragul nostru stat? Intro tara unde salariile bugetariilor sunt mai mari decat cele din privat, economia este praf. In rest doar de bine!
24
5
mai izoleaza cineva teava ? boschetarii au decopertat-o si pierderile sunt mari si scumpe
9
0
n-ati auzit ca de la toamna toti, dar toti or sa fie obligati sa aibe repartitoare? deja s-a votat in Parlament, mai cautati pe google, si decat sa dai bani pe repartitoare si sa continui sa fii furat la caldura si la gradele de la apa calda, adica sa ti se dea apa calduta in loc de fiarta, mai bine-ti tragi centrala proprie si gata, si scapi de ciuma numita RADET, si cei care instaleaza centrale proprii o fac si-n rate, si ratele nu-s chiar mari, decat sa platesti la hotii de la RADET mai bine platesti rata la centrala proprie.
12
0
Poporul a votat.PSD a legiferat.Liber la furat.Pentru ca putem.Cand va veni ziua cea mare,Ziua Revoltei,voi bolsevicilor,o sa spuneti ca nu ati avut noroc in viata.
16
3
In timpul asta o sa ne scormonim la buzunar sa ne opunem centrale ca astia dau faliment si o sa traim in cel mai poluat oras al tarii. Nesimtire politica aici DNA doarme.Aici SRI doarme. Distrugere economica subminare economica. Rusii sunt langa noi...
11
0
intervin o omule votat de popor ca de azi creste pretului la gaze cu 5,83 la suta! unde esti? Fa ce ai promis ca presedinte al psd
6
0
cind dracu politicienii astia o sa mai puna in consiliile de amnistratie ale companiilor niste neica nimeni care primesc sume colosale de bani fara sa faca nimic.
14
0
Ar trebui anchetat si acuzat de procurori faptul ca ei nu dau drumul la pompele de recirculare si deci nu consuma energie, de asta nu vine apa fierbinte, dar noi o platim ca fiind recirculata. Este un fals, o inselaciune, platim ceva ce nu ni se da, asa recupereaza ei datoriile. Rugam DNA sa se autosesizeze.
15
4
puneti-va centrala de apartament si scapati de hotii astia care va dau apa calaie si o platiti de calda si caldura va da dupa cum vor ei si ve-o da pana-n luna Mai, cand ai centrala programezi la cate grade vrei, si o opresti cand afara este cald
22
1
Nulitati care au acumulat datorii imense in ac. ani dar care capuseaza si sug miliarde ca salarii de la bugetul tarii. De ce incompetenta,managementul defectuos se plateste regeste? Ei nu au nici un plan de redresare, sunt paraleli cu tot, dar psd ii tine pe banii nostri. DNA de ce nu te autosesizezi pt acesti functionari ai statului ma....ot? Unde sunt procurorii din Cta?
28
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016