REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Directorii din dosarul de corupție, deschis de DNA lui Cristian Radu, s-au autosuspendat

Directorii din dosarul de corupție, deschis de DNA lui Cristian Radu, s-au autosuspendat

Mirela PASCAL 7 iulie 2023 | 00:00 9665

La jumătatea lunii iunie a.c., primarul din Mangalia, Cristian Radu, împreună cu alte șapte persoane, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție, în dosarul care vizează achiziția unor contracte de servicii juridice, încheiate cu Casa de Avocatură “Grimberg şi Asociaţii”. Printre cei trimiși în judecată alături de Radu Cristian se află secretarul primăriei Mangalia, Petrina Boiță, dar șefa Direcției Economice, Diana Ionela Fotin și șeful Direcţiei Achiziţii, Investiţii şi Programe de Dezvoltare Călin Didi George, prietenul lui Radu. Potrivit informațiilor noastre, aceștia s-au autosuspendat din funcție. Îi urmează Radu?!

Directorii din dosarul de coruptie, deschis de DNA lui Cristian Radu, s-au autosuspendat

Anul trecut, DNA i-a pus sechestru pe avere primarului din Mangalia, Cristian Radu, într-un dosar ce vizează contracte încheiate de primărie cu o firmă de avocatură din București, în dauna municipalității. Este o speță mai veche aflată în atenția procurorilor, însă, abia la finele anului trecut, aceștia au luat măsura sechestrului pe bunuri, iar în iunie dosarul a ajuns în instanță, Cristian Radu și alți funcționari din primărie având calitatea de inculpați.

Potrivit articolului 512 din codul administrativ, Suspendarea raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici poate interveni de drept, la iniţiativa funcţionarului public sau prin acordul părţilor. Raportul de serviciu se suspendă de drept, printre altele, atunci când în cazul funcționarului public s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, infracţiuni de corupţie sau de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals ori a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, amnistia post-condamnatorie sau dezincriminarea faptei.

Colegii de dosar ai lui Radu nu vor primi salariu!

Potrivit surselor noastre, angajații lui Radu, colegi de dosar în speța anchetată de DNA Constanța și trimisă în judecată, au avut decență și au cerut suspendarea din funcție. Așa cum prevede, de altfel, Codul Administrativ. Este vorba despre Fotin Diana Ionela, director executiv Direcţia Economică, Călin Didi George, director executiv Direcţia Achiziţii, Investiţii şi Programe de Dezvoltare, Negru Maria, Şef serviciu Serviciul Buget, Execuţie, Patrimoniu, fostul secretar Petrina Boiță.

Suspendarea raportului de serviciu are ca efecte juridice suspendarea prestării muncii de către funcţionarul public şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către autoritatea sau instituţia publică. Adică, nu vor primi salariul pe toată perioada suspendării.

Diana Ionela Fotin, care este omul cu banii din Primăria Mangalia, fiind șefa Direcției Economice, câștigă anual, de la UAT Mangalia în jur de 90.000 de lei. Are sechestru pe avere până la concurența sumei de 965.354,28 lei.

Călin Didi George, șef la Achiziții și mâna dreaptă a lui Radu, a fost consilier la Garda Financiară, când Radu era șef, dar o mai făcea și pe șoferul pentru Radu, atunci când era nevoie. Soția lui Didi George lucrează și ea în Primăria Mangalia. Are sechestru pe avere până la concurența sumei de 12.703.233,15 lei.

O altă persoană suspectă este Maria Negru, șef serviciu Serviciul Buget, Execuţie, Patrimoniu, are sechestru pe avere până la concurența sumei de 965.354,28 lei.

Petrina Boiță, secretar la data faptelor, are sechestru pe avere până la concurența sumei de 12.614.713 lei

Un alt suspect este Daniel Vlăescu, fost secretar de municipiu. A mai intrat în atenția opiniei publice în 2010, când a fost sancționat de Prefectură pentru efectuarea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu. Procurorii i-au pus sechestru pe avere până la concurența sumei de 12.614.713,15 lei.

Directorii din dosarul de coruptie, deschis de DNA lui Cristian Radu, s-au autosuspendatDaniel Vlăescu

Dumitrana Romulus, la data faptelor administrator public al municipiului Mangalia, județul Constanța și persoană delegată cu atribuţii de Primar, s-a ales și el cu sechestru până la concurența sumei de 12.607.378 lei și calitatea de inculpat.

Ce spune DNA!

În perioada octombrie 2014 – decembrie 2017, inculpatul Radu Cristian, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o societate de avocatură, reprezentată de inculpatul avocat în cadrul Baroului București, trimis în judecată în prezenta cauză, un număr de 95 de contracte având ca obiect asistenţa juridică şi reprezentarea primăriei municipiului Mangalia în dosarele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti şi altor organe judiciare sau jurisdicționale.

Directorii din dosarul de coruptie, deschis de DNA lui Cristian Radu, s-au autosuspendat

Este de precizat faptul că o parte dintre acestea ar fi fost încheiate în condițiile în care, la nivelul primăriei Municipiului Mangalia, existau deja contracte de asistenţă juridică încheiate cu o altă societate de avocatură, în care ar fi fost prevăzute onorarii și de peste 200 de ori mai mici față de cele stabilite în noile contracte.

În contextul menționat mai sus, primarul Radu Cristian ar fi beneficiat de ajutorul celorlalți șase inculpați, funcționari publici, care ar fi întocmit și semnat diverse acte (referate de necesitate, caiete de sarcini, etc.), ce ar fi stat la baza organizării unor proceduri formale de achiziție a serviciilor judiciare menționate mai sus.

Ca urmare a demersurilor menționate mai sus, primăria municipiului Mangalia a fost prejudiciată cu suma totală de 13.675.922 lei.

Directorii din dosarul de coruptie, deschis de DNA lui Cristian Radu, s-au autosuspendat


Primăria municipiului Mangalia a comunicat faptul că nu se constituie parte civilă în procesul penal. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai radule , hai odata la Poarta Alba , te astept
2
0
Bogdan catalin da pe binga !
1
0
Amanta lui Colgiu vezi ca ti ai luat grade tarfă ce esti.Cand o sa te asteptam in fata casei sa te lachim cu scuipat sa vezi cum cobori din pom.O analfabeta cu 10 clase vorbeste urat de niste dinozauri.
3
0
Bogdan catalin aduce droguri pe santier !
2
2
A divortat Raducu, sa isi traiasca iubirea zburdalnica cu Alinuta? Sau doar sa isi puna averea la adapost?
3
1
Sa le dea Radu Cristian salarii fin spagile pe care le colectează de la dezvoltatorii imobiliari ce construiesc in stațiunile Mangaliei. Nu scapă nimeni fara cateva apartamente date șpagă primarului!!!
2
1
Bogdan catalin sclav pe santier … vorbeste prin mangalia ca toti sefii lui sunt spagari ! Controalele toate de la damenn i se datoreaza ! Zice ca sefii lui iau spaga si fac nenorociri mari ! 0785309260 numarul la fraierica !
1
1
Dan Egmond Ognef,ne cerem scuze că dureaza,stim ca stai cu sufletul la gură,inca putin..actele chiar trebuiesc intocmite fară greseli…ca daca ai scapat in Qatar nu e acord de extradare intre țari.!
4
1
Autosuspendare sau sunt suspendati de drept pentru fapte de corupție.
6
2
Ala care a strans 57 000 euroi la nunta cum vine asta ? Aceia sunt plusul ? Haaaaaa ! Crede lumea !
3
2
Si daca Bulibasa este in vacanța ?In plin sezon cand se doreste examene de permise ? DE CE OARE ?
2
0
nteleg ca la mangalia este o lupta ptr ciolan. dar si cristian radu sa faca atita timp nereguli, sa-si bage in rahat si colaboratorii, iar pina la urma tot orasul pierde bani. alo, servicile, nu mai dormiti!
2
3
Pe la ANR si pe la vanzatorii de permise de barca din teritoriu ? Important ! La Giurgiu in luna August este inchis ghiseul. Baron in cacanta.
8
0
Asta e problema lor, ca nu ii plateste nimeni. De aici si articolele-santaj postate zilnic. Cand o sa faca Radu plata, o sa inceteze si ei. Chelaru a cedat si le-a dat banii.
8
2
Mihaela Calin,simplu functionar public,bugetar…cum poate justifica ținutele zilnice de la mari creatori de moda ,minim 5-6 mii de Euro pe zi scgimbate in fiecare zi…Gucci,Dolce-Gabbana,pantofi Loubutin,posete Hermes sau Channel…incredibil de scumpe si originsle,tinuta de birou zilnica..cum spune cu nonsalanta debordanta ca a rezolvat ,,Cristi” tot,inca cateva zile si dispare ca prin farmec dosarul…cum ii face p****i pe toti ca nu au loc de ei ( de ea si George),ca sunt invidiosi…ba sunteti nebuni la cap..Primaria e pe ,,persoana fizica”.?!!!
23
3
Cea mai bună mașină de spălat este DIDI. Are funcțiile inverter și Silenzione. Urmează operațiunea Maradona cu autobuzele. Unde consiliul local, loialii principiului"Fara frica"vor acorda penalități de vreo 2 milioane de euro lui Maganu.
5
2
Cum sta el cu sacoul peste vestă, piticanie sa vezi ce femeie te fac ăștia la pușcărie de sare vesta după tine, unde ai văzut tu sacou peste vestă? Soția ta aia deșteaptă știe de p*****a de la spital?
8
3
De urmărit și activitatea ... Mihaelei Călin
11
0
averi din furtisaguri cei ce muncesc cinstit si iau ales se tarasc cu salarii de mizere asa a fost asa va fi!corectitudine, dreptate ,cinste e numai la unii restul traesc si vor traii in minciuna ,galgara ,inselatorii furturi si politica!
6
1
Cel mai mare hot si avar acest Radu Cristian ,nimeni nu a furat mai mult decat el si haita lui Puscarie pe Viata
15
4
Hello PNL... Lui Radu nu ii retrageți sprijinul politic? Asta respecta valorile și principiile liberale? Lui Lupu i-ați retras sprijinul pentru niste boscheți și Radu fura milioane dar daca cotizează la Hutuca e liberal adevărat. Cred că astea sunt valorile și principiile liberale : Fura dar să împarți cu noi !!!
20
3
Unde se inchid comentariile inseamna ca s-a facut plata. RPL nu se ocupa cu jurnalismul ca sa ii numesti "presa".
17
0
Grassa tine casa
8
2
Cat o fi luat g***a sa propage minciunile lui Chelaru si bineinteles sa inchida comentariile? Asta nu e presa, e o mizerie .
14
0
Tare îmi e că la cum se mișcă lucrurile se va prescrie și scapă aceste jigodii,halal tara, cate lucruri bune și frumoase se puteau face cu acei bani pt acest oraș, acest radu a jefuit Mangalia ,sa se duca de unde draccvu a venit că a făcut orașul praf
18
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016