REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Directorul de la Centrala Nucleară Cernavodă și-a deschis, anul acesta, patru conturi cu aproape 1 mil. de lei

Directorul de la Centrala Nucleară Cernavodă și-a deschis, anul acesta, patru conturi cu aproape 1 mil. de lei

Andreea VLAICU 12 iunie 2024 | 00:00 41346

Unul dintre cei mai bogați șefi din companiile de stat din România este, fără doar și poate, directorul Centralei Nucleare de la Cernavodă, Valentin Ovidiu Nae, care câștigă lunar aproape 13.000 de euro. Nu-i de mirare că are deschise 19 conturi bancare, dintre care 9 fiind în ultimii 2 ani, toate conținând sute de mii de lei. Colac peste pupăză, Nae a fost și unul dintre norocoșii câștigători ai Loteriei 6/49, unde a câștigat umila suma de 1.855 de lei, comparată cu veniturile sale.

Directorul de la Centrala Nucleara Cernavoda si-a deschis, anul acesta, patru conturi cu aproape 1 mil. de leiValentin Ovidiu Nae

Directorul CNE Cernavodă, Valentin Ovidiu Nae, este absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universității București, specializarea Tehnologia Semiconductorilor. Și-a început cariera în cadrul Sucursalei CNE Cernavodă în 1986 în calitate de inginer fizician în cadrul Departamentului Radioprotecție. De-a lungul timpului a deținut funcții de operare si conducere, fiind șeful secției control radiații, inginer operare principal specialist, operator camera de comandă, dispecer șef de tură Unitatea 1, Inginer Șef în cadrul Departamentului Sisteme de Proces, Director Operațiuni în cadrul SNN.

Din octombrie 2020 deține funcția de Director al Sucursalei CNE Cernavodă, fiind responsabil pentru coordonarea activității de producție și a funcțiilor de Securitate nucleară. Și, ca orice șef care se respectă, și salariul este pe măsură. Potrivit declarației de avere, Valentin Ovidiu Nae are un venit anual de 756.853 de lei, ceea ce înseamnă 63.000 de lei pe lună, echivalentul a 12.800 de euro.

Directorul de la Centrala Nucleara Cernavoda si-a deschis, anul acesta, patru conturi cu aproape 1 mil. de lei

Și cum atâția bani nu pot fi lăsați la voia întâmplării, directorul Centralei Nucleare de la Cernavodă și-a deschis nu mai puțin de... 19 conturi bancare.

Directorul de la Centrala Nucleara Cernavoda si-a deschis, anul acesta, patru conturi cu aproape 1 mil. de leiconturile deschise ale lui Valentin Ovidiu Nae

Euro, dolari și lei

Din cele 19 conturi deschise de-a lungul timpului, 9 sunt doar din ultimii 2 ani. În anul 2023, Nae a deschis 5 conturi în euro, dolari și lei. Și în anul 2024 a fost productiv: deschis 4 conturi bancare care în total însumează 864.000 de lei.

Hârtii de valoare cu multă... valoare

Valentin Ovidiu Nae deține și patru hârtii de valoare (titluri de stat, certificate, obligaţiuni), mai exact două de jumătate de milion de lei și două de aproape 80.000 de euro. Nici soția sa, Rodica Nae, de profesie inginer, care îi este subordonată lui Nae, nu este mai prejos. Aceasta câștigă 18.000 de lei lunar adică 3.600 de euro.

Directorul de la Centrala Nucleara Cernavoda si-a deschis, anul acesta, patru conturi cu aproape 1 mil. de leihârtii de valoare

Nae are salariul dublu față de directorul general Nuclearelectrica

Valentin Ovidiu Nae are, așadar, cea mai mare leafă din Nuclearelectrica, mai mare și decât a directorului Cosmin Ghiță. Acesta din urmă e șeful companiei din 2017.

Directorul de la Centrala Nucleara Cernavoda si-a deschis, anul acesta, patru conturi cu aproape 1 mil. de leiVenitul lui Ghiță

Si-a început cariera în SUA în cadrul Chevron, Washington, contribuind apoi la demersurile companiei din România.

Directorul de la Centrala Nucleara Cernavoda si-a deschis, anul acesta, patru conturi cu aproape 1 mil. de leiCosmin Ghiță

În perioada 2015-2017 a fost partener în cadrul fondului de investiții privat în energie Amerocap, cu sediul la New York, sprijinind tranzacții și demersuri de atragere de capital în domeniul energiei și al resurselor minerale, în România, Ucraina și Marea Britanie. Cosmin Ghiță are un venit anual de 392.786 lei, 32.700 de lei pe lună, adică 6.700 de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
are niste gargauni in cap care produc curent,un camp electromagnetic cum nu sa intalnit,mai are in cap un tunel de fuziune nucleara,deci chiar merita,parera mea
5
0
Trai neneaca la companiile de stat. Ce face acest domn de 13000 de euro fata de un alt inginer angajat in orice companie din RO?
8
0
de mine ati uitat!
7
0
Nae Roșu e un escroc care a încercat sa- mi facă avansuri sexuale profitând că eu sunt l******a - batal , fapt pentru care nu m - a luat nimeni de nevasta decât la ciocan !
12
1
Nepotu lu Teodosie care ascude bani lucreaza la stat si se da sarac are case de sute de mii si zeci de apartamente
9
1
Mai este si nepotul lu IPS Teodosie acolo la tehnologizarea reactorului are firme de constructii pe numele calugarilor de la manastiri si milioane de euro de la biserica
9
1
Avand in vedere ce au facut acesti oameni pentru sectorul energetic, nu trebuie sa ne mire aceste venituri.Din pscate nu mai mult si va incepe greul, iar acesti oameni vor ocupa ceva posturi linistite prin strainatate.
9
3
Daca nu v-a placut cartea, ce sa va fac?
7
2
chiar el produce curent,deci merita
7
4
asteptati ca vine nicusor dan si inlocueste reteaua de apa calda si in constanta !
5
1
cu cne ca sunt pline institutiile statului de sinecuri cu salarii de multe mii si zeci de mii de euro nu e chiar o noutate sau surpriza; de ce nu il intrebati pe chitac cand vine apa calda ca e oprita in tot orasul ? si daca s-ar putea sa vina mai repede; domn primar face ceva ptr asta ? ca e si in fisa postului lui
7
7
ce se vrea se ...scrie ce nu se sterge ,asa i la noi ,rusinicaaaaaa!
4
1
ce se vrea se ...scrie ce nu se sterge ,asa i la noi ,rusinicaaaaaa!
4
0
Blestemele la adresa tuturor mafioților din politică și asupra acoliților lor, slugilor lor , le cenzurați?
5
1
Dar declaratia de avere a directorului termoficare de ce nu o publicati
13
1
Nae Roșu = un pupincurist desăvârșit!
13
1
Nae Roșu - un k*t de subinginer - un mâncător de k*t și codoșul de serviciu al colegilor lui din Nucleară !
21
4
PENTRU...NAE ROSU.... SA-L PUPI IN ...RUK.... CA PREA LE DEDICI OSANALE...DAR SA TII DISTANTA APROPIATA..CEL PUTIN 1 mm..SUCCESURI..
10
2
RUSINE ...C N E CERNAVODA... VOI VA SPARGETI IN BANI SI-N LUX...IAR NOI CERNAVODENII NE INCALZIM CU LEMNE SI CUTII DE CARTON...TOT CE CASTIGATI NECINSTIT SA LE LUATI CU VOI PE LUMEA CEALALTA.. ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU..
14
3
acum cativa ani un studiu eurostat arata ca avem cele mai mari diferente salariale din ue asta au decis toate guvernele si parlamentele din ultimii 34 de ani ue ne-a recomandat reducerea acestor diferente imense dar evident ai nostri s-au facut ca nu aud ca niste magari ce sunt
13
1
Da voi cat vreti sa aibe salariul? 2000 lei? E director de Centrala Nucleara
9
17
Stati liniștiți nu l plângeți pe Ghiță ca are de 5 ori cât Nae da nu spune.El și Nae își împart cum vor ei bani
7
0
Mai ales alea ciudate, urmarit traseul sumelor , o sa fie o surpriza
7
2
Să vă stea toți banii ăștia în gât! Medicamente să vă luați de ei! Discrepanțe salariale uriașe, nejustificat de mari,
15
1
V am votat sa furati mai departe , nenorocitilor , doar asa sa plecam toti din tara asta
13
0
Salariul plus paraindaratul de la UTY,GENERAL CONCRETE,NIMB,MATEFIN,FIRMA PAZA TG JIU și alții care iau contracte pe banda rulanta.
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510