REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.8° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Directorul Enel, anunț important pentru români, în plin scandal energetic

Directorul Enel, anunț important pentru români, în plin scandal energetic

Replica API 17 septembrie 2022 | 00:00 5207

Directorul general în cadrul Enel, Marius Chiriac, a transmis vineri seara la postul de televiziune Antena3, cum pot evita românii cheltuielile excesive la curentul electric.

De la 1 aprilie până la 1 septembrie s-au produs 14 modificări legislative.

Acesta spune că a interacţionat cu toţi clienţii şi le-a explicat motivul pentru care au primit facturi cu costuri mari şi le-a cerut să transmită indexul lunar. Mai mult, războiul din Ucraina a contribuit şi el la explozia facturilor.

„Într-adevăr, în ultima perioadă am avut mai multe facturi expuse în spaţiul public. Ceea ce vreau să vă asigur este că am interacţionat cu clienţii, am verificat facturile respective, le-am explicat clienţilor de unde vine această creştere şi cred că explicaţiile noastre au fost înţelese. Într-adevăr, pe parcursul ultimului an au fost câteva modificări succesive ale legislaţiei.

Am avut o primă schemă de subvenţionare până la sfârşitul lunii martie, în care toţi clienţii casnici au beneficiat de plafonare. Ulterior, de la data de 1 aprilie legislaţia s-a schimbat, în sensul în care o categorie relevantă de clienţi şi anume cei care au consumat în anul 2021. Aşa s-a făcut încadrarea, conform reglementării.

Clienţii ce au consumat peste 300 kwh/lună au intrat pe o categorie specială, fiind facturaţi după o formulă legată de costul mediu de achiziţie al furnizorului de energie. Acest lucru a condus pentru această categorie de clienţi ce nu beneficiază de plafonare, la o creştere semnificativă a nivelului facturii.

Ulterior, în data de 14 iulie, odată cu legea de aprobare a ordonanţei 27, a mai venit o modificare. Aici trebuie să înţelegeţi că pe parcursul ultimelor zece luni, furnizorii au avut de gestionat nu mai puţin de 14 schimbări ale legislaţiei, iar jumătate din ele au avut şi un impact relevant în sistemele de facturare. Acest lucru a pus o presiune fantastică asupra implementărilor în sistem. Odată cu data de 14 iulie a venit o altă schimbare, în sensul în care, de data aceasta legiuitorul a schimbat formula, alegând ca formulă de calcul, minimul dintre preţul contractual şi costul mediu al furnizorului, lucru care a generat o modificare suplimentară.

Începând cu data de 1 septembrie, o altă schimbare va fi aplicabilă, inclusiv unei categorii mai mici de consum. Începând cu data de 1 septembrie este important să ştim că toţi clienţii ce au un consum de peste 255 kwh/lună vor plăti un preţ ce va fi bazat pe costul mediu al furnizorului sau preţul de contract”, a explicat Marius Chiriac, conform antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Impostori enel : plătiti ca ingineri și au diploma de jurist la fără frecvență ?și pus șef servici? Băieți ! Treziți-vă!!!!unde sunt valorile? Inginerii energeticieni șomeri!!
0
0
Ce salarii au ce-i de la enel?
0
0
Javra asta, mana in mana cu Popescu de la energie , cu ala de la ANRE si cu derbedeul de la ANPC ar trebui tavaliti prin smoala si pene de gaina si expusi in pietele din tara.
0
0
Despre ce vorbim ? Astia au trimis recent o actualizare a conditiilor de contract si in gasca cu tradatorii ANRE si ANPC , isi bat joc de consumatori ..Cum adica un contract nu prevede un pret clar si un termen de aplicare ? Sunteti sanatosi sau va bateti joc.Daca depasesc 255 kwh pretul va fi cel mediu al furnizorului sau cel din contract ,dar nu spune cat este ci ne cere sa aprobam modificarea .Sunt cei mai mari hoti cu putinta ,niste ordinari
1
0
Ciorditor calificat, gunoi ordinar, minte cum respira.
1
0
Un pisat cu ochi hot si flecar
0
0
Sa ma pis pe Enelu tau,bai trogloditule! M-am mutat la Hidroelectrica si m-ati sunat si v-ati milogit la mine ca ultimii saraci, sa nu plec. Va promit ca o sa dati faliment
2
0
Futu-ti mortzii ma-tii de vandut la broscari , voi cu ENELUL vostru nu ati investit nimic in Romania , avem 3-4 pene de curent pe zi , ne-ati futwt electrocasnicele si acum luati si pielea de pe noi ! Mai bine era in urma cu 10 ani cu ELECTRICA S**. cand mergeam si duceam personal Indexul la sediul lor de pe str. Soveja ! Mwistilor !
2
0
Verificati pretul de la Hidroelectrica. E mult mai mic.
0
0
Bai fratilor, ce nu intelegeti, ii doare fix in cur de noi. Amantele, vacantele, vilele, masinile sunt scumpe. Cum ajungi in top milionari decat fraierind prostimea. Multi da prosti!
0
0
Cum poti sa modifici pretul la energie daca contractul a fost semnat pe un anumit cost kw la care ati adaugat energii verzi si alte bazaconii sa fie dublu undeva la un leu kw cu tot cu accize
1
0
Adica cum va convine asa calculati !
2
0
De ce nu rezolva ceva si cu pierderile ? Furtul din retele nu-i intereseaza pentru ca noi platim tot, iar ei iau spaga.
1
0
Energia se produce din mai multe surse, eolian, fotovotaic, nuclear etc.Dar cel mai scump la ora actuala este energia produsa pe baza de gaz.Baietii destepti au raportat si celelalte surse la pretul energiei produse pe gaz si asa au bubuit facturile.Dece nu sau raportat la energia eoliana ca este cea mai ieftina, pt ca nu exista o legilatie ferma in domeniu.
0
0
unde e anuntul ala asa de important? La preturile pe care le practica Enel si nu numai ei,nu e de mirare migratia abonatilor catre Hidro sau alti furnizori romani.De straini gen Cez,Engie,Enel lumea s-a lamurit.Dar banditul cel mai mare e statul desi are capacitati de productie de peste 15.000MWh produce doar vreo 7000...de ce? Raspuns,sa nu scada pretul la kw..logic,nu? Stat mafiot,avea dreptate chiorul..
2
0
J E G O R D I N A R . D E F A P T T O T I S U N T A S A . Vad ca replica are grija sa cenzureze . Am mai lasat un coment dar nu mi la afisat .
0
0
nu faptul ca ne facem noi poola mare pe spinarea voastra !!!
1
0
Mutati va la hidroelectrica
0
0
vad ca nu ne spune de ce trebuie sa platim 4 lei kw de anul viitor fata de 0.60 bani anul trecut ca in ceea ce priveste productia RO de energie electrica nu s a schimbat nimic tot asiguram din propriu cat consumam 98 ba mai si exportam
2
0
Ce bine ca a intrat Putin in Ucraina si uite asa toate porcariile facute pana atunci si de atunci incoace de toti ticalosii speculanti au un vinovat de serviciu. Putin e de vina ca UE este cindusa de politruci zabauci la cap,ca romanii au de treizeci de ani numai impostori si alte feluri de incapabili la putere,la fel Putin e vinovat ca romanii voteaza cu alceva decat mintea. Pana la Putin era paradis economic si social,se traia bine si cu mari sperante pentru si mai bine.
3
1
am inteles tot ...
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364