REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Discuţiile cu fermierii şi transportatorii au fost reprogramate

Discuţiile cu fermierii şi transportatorii au fost reprogramate

A.F. 13 ianuarie 2024 | 16:05 892

Discuţiile reprezentanţilor Ministerului Transporturilor, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Ministerului Finanţelor cu delegaţia fermierilor şi transportatorilor au fost reprogramate, ca urmare a faptului că membrii acesteia au transmis că nu sunt pregătiţi să continue întâlnirile conform calendarului anunţat în cursul dimineţii, informează Executivul, printr-un comunicat.

Discutiile cu fermierii si transportatorii au fost reprogramate

"Având în vedere faptul că, la finalul întâlnirii de la Ministerul Agriculturii, delegaţia transportatorilor şi fermierilor protestatari a transmis reprezentanţilor Guvernului că nu este pregătită să continue întâlnirile conform calendarului transmis în cursul dimineţii, discuţiile cu ministerele de resort/ autorităţile competente au fost reprogramate astfel: astăzi, la ora 18:00 - Ministerul Transporturilor, ora 20:00 - Autoritatea pentru Supraveghere Financiară; duminică, ora 11:00 - Ministerul Finanţelor", se menţionează în comunicat.

Iniţial, întâlnirile au fost programate la ora 12:00 la Ministerul Agriculturii, la 13:00 la Ministerul Transporturilor, la 14:00 la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară şi la 15:00 la Ministerul Finanţelor.

Discuţiile la Ministerul Agriculturii s-au derulat conform programului, însă reprezentanţii Ministerului Transporturilor au anunţat că delegaţia fermierilor şi transportatorilor nu s-a prezentat la întâlnire şi au reiterat invitaţia pentru ora 18:00.

Transportatorii au declanşat miercuri proteste spontane, fiind nemulţumiţi, printre altele, de evoluţia preţului la RCA. De asemenea, reprezentanţii unor organizaţii agricole reprezentantive au transmis că nu au nicio o legătură cu protestul spontan anunţat în mediul online de fermieri din mai multe zone ale ţării, însă au confirmat participarea unor fermieri din organizaţiile lor.

Vineri, premierul Marcel Ciolacu a avut la Palatul Victoria consultări cu delegaţia transportatorilor şi fermierilor, în care au fost analizate problemele semnalate de reprezentanţii celor două sectoare de activitate, soluţiile legale în acord cu normele la nivel european, precum şi modalitatea de aprobare a acestora. Potrivit unui comunicat al Guvernului, a fost stabilit un calendar strâns de întâlniri punctuale cu ministerele şi instituţiile cu atribuţii în soluţionarea unora dintre aspectele discutate în cadrul întâlnirii.

La finalul întâlnirii, transportatorii şi fermierii au anunţat că au decis, în urma discuţiilor cu premierul Marcel Ciolacu, să "rămână în stradă" şi să continue protestul, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
V a veni timpul radical sa se elimine deșeurile puterii și sa ne părăsească susținem cauza dreapta
0
0
Desfiintarea taxelor de la podurile Dunarene aferente Dobrogei! Dobrogea nu face parte din Romania?
2
0
protestatrii au cerinte legitime care se traduc in sume mari de bani iar bani guvernul asta ca toate celelalte de 34 de ani nu are de fapt nu vrea sa dea ca lista cu salarii normale si de lux si pensii normale si de lux si alte cateva, rachete, drone, etc i-a facut sa ajunga la fundul sacului vor ajunge oricum la imprumuturi masive si in 2024 ptr ca bugetul e nerealist ca si in 2023 asa ca de unde sa le mai dea si lor ar trebui sa faca imprumuturi mult mai mari
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510