REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Disney 100: Filmul de animaţie ''Wish'' celebrează magia trecutului şi prezentului Disney

Disney 100: Filmul de animaţie ''Wish'' celebrează magia trecutului şi prezentului Disney

A.F. 21 noiembrie 2023 | 00:00 299

''Wish'', noul film muzical animat care marchează împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea companiei Walt Disney, celebrează începuturile modeste ale studioului american şi îşi propune să inspire generaţiile viitoare, informează Reuters.

Disney 100: Filmul de animatie ''Wish'' celebreaza magia trecutului si prezentului Disney

Musicalul se inspiră din cântecul ''When You Wish Upon a Star'' de pe coloana sonoră a filmului de animaţie ''Pinocchio'', ce spunea povestea unei păpuşi care îşi dorea să devină un băieţel adevărat.

''Puterea şi importanţa dorinţelor'' sunt elemente-cheie ale povestirii, magiei şi potenţialului studioului nostru, a spus, într-un interviu, Jennifer Lee, director de creaţie al departamentului de animaţie Walt Disney, care a scris scenariul noului film.

''Un cuvânt simplu... a descătuşat o poveste complexă dintr-o idee atât de simplă, care reprezintă chiar inima Disney'', a spus Jennifer Lee, care a scris scenariul şi a regizat ''Frozen'', unul dintre filmele de animaţie cu cele mai mari încasări din istorie, după ce a obţinut 1,28 miliarde de dolari în 2013, anul în care a fost lansat.

''Wish'', care va avea premiera pe 22 noiembrie, spune povestea lui Asha, o fată de 17 ani care se roagă cu înflăcărare la stele după ce simte o prezenţă întunecată în Regatul Rosas. O stea magică îi răspunde şi o ajută să îl înfrunte pe puternicul King Magnifico, un vrăjitor, după ce îi simte intenţiile malefice.

Actorul Chris Pine, care asigură vocea personajului Magnifico, a spus că este impresionat de ''felul elegant prin care este celebrată aniversarea de 100 de ani, printr-un film despre ceva ce reprezintă probabil cea mai iconografică parte a brandului Disney, melodia 'When You Wish Upon a Star'''.

''Aşadar, să faci un film în care unul dintre protagonişti este chiar o stea, vorbim despre visuri, visuri personificate de aceste stele, cred că este cu adevărat frumos'', a adăugat Chris Pine.

Studiourile Walt Disney au fost înfiinţate în 1923 la Hollywood, California, de fraţii Walt şi Roy O. Disney şi sunt cele mai vechi studiouri de animaţie încă funcţionale. Filmele Disney au de obicei la bază poveşti clasice sau basme populare şi combină aventurile romantice cu umorul, tristeţea, faptele de eroism şi descoperirea de sine.

''E în ADN-ul Disney'', a spus Ariana DeBose, care asigură vocea personajului Asha. ''Nu doar să pui o dorinţă, ci să şi cânţi pe dorinţa inimii, este important pentru acest film, evident. Cred că va fi de asemenea important pentru multe filme viitoare Disney'', citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513