REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Joi, 10 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6878
16.6° Constanța Joi, 10 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6878
 

Disperare mare pe capul lui Poteleanu! Luptă din răsputeri să iasă din penitenciar

Disperare mare pe capul lui Poteleanu! Luptă din răsputeri să iasă din penitenciar

Mariana MURAT 10 octombrie 2024 | 00:00 297

Vești proaste pentru Dragoș Poteleanu, fostul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Tribunalul Constanța a dispus miercuri, 9 octombrie, rejudecarea cererii de eliberare condiționată a lui Poteleanu, în dosarul în care a fost condamnat pentru luare de mită. Asta înseamnă că Poteleanu mai stă câteva zile în pușcărie cel puțin. Judecătoria Medgidia urmează să stabilească un nou termen de judecată.

Disperare mare pe capul lui Poteleanu! Lupta din rasputeri sa iasa din penitenciar Dragoș Poteleanu, fostul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate

Dragoș Poteleanu, un personaj controversat din județului Constanța, a dat-o în bară. După ce procurorii DNA l-au trimis în judecată, în luna noiembrie a anului 2015 pentru opt infracţiuni de luare de mită, în formă continuată, ulterior fiind încarcerat, în anul 2020, acesta a cerut justiției să fie eliberat din detenție. Mai exact, Poteleanu a fost condamnat definitiv în 2020, fiind încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, fiind acuzat că, în perioada 2012 – 2015, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză), sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro).

Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile şi imobile, inclusiv asupra conturilor bancare ce aparţin inculpatului Poteleanu Dragoş.

Poteleanu vrea să scape basma curată

Timpul a trecut, însă Poteleanu Dragoș, nu a reușit să se obișnuiască cu aerul din închisoare, pesemne că cei peste 100.000 de euro pentru care și-a pierdut libertatea, nu i-au făcut șederea mai bună în închisoare. 

Disperare mare pe capul lui Poteleanu! Lupta din rasputeri sa iasa din penitenciar Dragoș Poteleanu, fostul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate

Astfel, în luna iulie, Poteleanu a depus o cerere de liberare condiționată la Judecătoria Medgidia, însă i-a fost respinsă, așa că a formulat apel. Însă nici de această dată nu a avut noroc, iar pe 9 octombrie, Tribunalul Constanța a decis rejudecarea cererii de eliberare.

Cu alte cuvinte, fostul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate mai are de așteptat mult și bine până când va ieși din penitenciarul Poarta Albă. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817