REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

DNA a ajuns și la Ministerul de Finanțe; biroul unui șef a fost sigilat!

DNA a ajuns și la Ministerul de Finanțe; biroul unui șef a fost sigilat!

Andreea CONDURACHE 12 decembrie 2023 | 10:40 4609

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au descins, marți, 12 decembrie a.c., la Ministerul de Finanțe, acolo unde au efectuat mai multe percheziții. Conform unor surse, procurorii DNA au sigilat biroul secretarului general adjunct, Purice Ioan Cristian.

DNA a ajuns si la Ministerul de Finante; biroul unui sef a fost sigilat!Ministerul Finanțelor și Direcția Națională Anticorupție

Procurorii DNA au descins, în această dimineață, la Ministerul de Finanțe, acolo unde au efectuat mai multe percheziții. Se pare că procurorii au sigilat biroul secretarului general adjunct.  Ioan Purice este inspector clasa I grad profesional asistent din cadrul ANAF și este delegat pentru o perioadă de 6 luni la Ministerul Finanțelor, acolo unde ocupă funcția de secretar general adjunct al Ministerului Finanțelor.

,,Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București. În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au transmis reprezentanții DNA.

Ministerul Finanțelor vine cu precizări

Activitatea instituției nu este afectată, susțin reprezentanții Ministerului Finanțelor, după informațiile potrivit cărora marți procurorii DNA fac percheziții la sediul instituției.

În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție la sediul Ministerului Finanțelor, facem următoarele precizări: Ministerul de Finanțe își reafirmă angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției. Așteptăm mai multe informații oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției”, a transmis ministerul, relatează Mediafax. Aceasta asigură că activitatea instituției nu este afectată în niciun fel de această situație. „În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale. Suntem deplin angajați să promovăm integritatea și etica în toate aspectele activității noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate”, mai arată Ministerul Finanțelor.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un gunoi politic, au inspector asistent ajunge secretar general. La fel de bine un elev din clasa I ar putea fi neurochirurg
4
0
De acord, dar peste drogații speciali ce pretind a fi magistrati, magistrati ce au uitat ca au depus un jurământ, la fel ca medicii, peste ei când se vor duce sa i arunce după gratii pentru aberațiile se țintit? Aștept sa apuc acea zi în care un magistrat ca răspunde în fata legii. Cum toți suntem datori cu o moarte, și toți suntem egali, de ce acestor jigodii le este permis, pensionare la 40 sau 45 ani iar pensiile speciale care ar trebuii REDENUMITEI.FURT CALIFICAT DIN BUZUNARUL ROMANILOR. Nenorociți ordinari, auzi peste 40 de ani se vor umbla la pensiile soeciale
6
0
Și ne pun noua biruri la firme cu 3 rahati
6
1
ar trebui sa-si mute sediul la anafurile din toata tara si sa faca anchete nonstop cativa ani pana se lamuresc de ce suntem pe locul 1 la evaziune la foarte mare distanta de celelalte tari
7
0
Când au funcție, parcă intra DIAVOLUL în EI
8
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016