REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

DNA a depus APEL în DOSARUL FONDURILOR NERAMBURSABILE obținute ILEGAL

DNA a depus APEL în DOSARUL FONDURILOR NERAMBURSABILE obținute ILEGAL

Replica API 28 octombrie 2021 | 11:22 1783

Adrian Caragea a fost condamnat, într-un dosar instrumentat de DNA Constanța, la 2 ani și 8 luni cu suspendare. Cum decizia nu a fosr definitivă, procurorii au depus apel. Acesta a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța pe 26.10.2021, termenul fiind fixat pe 25.11.2021.

Amintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Caragea Adrian pentru săvârșirea a două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în contextul realizării unor proiecte finanțate din fonduri nerambursabile, denumite „Investiție durabilă în oamenii Deltei” și „Cursuri de formare profesională pentru pescari și familiile lor ca alternativă ocupațională în eco-turism”, în cursul anului 2014, între beneficiarul proiectelor și societatea administrată de inculpatul Caragea Adrian au fost încheiate două contracte în baza cărora acesta din urmă trebuia să desfășoare cursuri de formare profesională (bucătar, agent de turism - ghid și anteprenoriat, etc.) cu un nr. de 75 persoane.

”În cadrul celor două proiecte, inculpatul Caragea Adrian a folosit și depus cu rea-credință documente false privind justificarea cheltuielilor pentru organizarea cursurilor teoretice și probelor practice pentru cursanți, pentru indemnizațiile formatorilor profesionali, pentru închirierea spațiilor de instruire, pentru serviciile de cazare și masă, obținând pe nedrept fonduri din bugetul general al UE. Acționând în această manieră, inculpatul a obținut 220.304 lei (proveniți de la bugetul general al UE și de la bugetul de stat), sumă cu care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a comunicat, în cursul urmăririi penale, că se constituie parte civilă în procesul penal. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparține inculpatului Caragea Adrian”, potrivit procurorilor DNA.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Strada Ion Corvin din Constanta se intersecteaza cu strada Agricultorilor, nu ?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436