REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Sâm., 31 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6838
21.4° Constanța Sâmbătă, 31 August 2024 Anul XX Nr. 6838
 

DNA a început urmărirea penală a lui Ciprian Marica, în dosarul Farul Constanța

DNA a început urmărirea penală a lui Ciprian Marica, în dosarul Farul Constanța

A.F. 31 august 2024 | 00:00 4950

Fostul internațional român Ciprian Marica este urmărit penal de DNA Constanța, alături de o serie de funcționari publici, în dosarul fondurilor primite de clubul de fotbal Farul Constanța din partea Consiliului Județean Constanta.

DNA a inceput urmarirea penala a lui Ciprian Marica, in dosarul Farul ConstantaCiprian Marica

Fostul atacant al naționalei României și al lui Schalke 04 ar fi urmărit penal pentru un prejudiciu de aproximativ 170.000 de euro, bani de care a beneficiat ca „folos necuvenit”. Acuzația adusă în numele lui Marica ar fi de instigare la abuz în serviciu, pe vremea când era patronul echipei FC Farul Constanța.

„În urma administrării probatoriului în cauză s-a constatat faptul că, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu de către funcționari din cadrul Consiliului Județean Constanța, responsabili cu procedura de selecție publice de proiecte și atribuirii finanțării nerambursabile pentru activități sportive, a fost stabilită în mod nelegal, discriminatoriu și în absența unui sistem concurențial, eligibilitatea Asociației Sportive Club Sportiv Farul Constanța, în urma căreia a fost încheiat contractul de finanțare nerambursabilă pentru activitate sportivă nr. 21124/09.08.2018.

În baza contractului de finanțare nerambursabilă menționat anterior, au fost lichidate și ordonanțate cheltuielile aferente celor trei tranșe plătite Asociației Sportive Club Sportiv Farul Constanța, cu consecința prejudiciului bugetul UATJ Constanța cu suma de 835.757,26 lei, sumă ce reprezintă totodată și folosul necuvenit de aceeași valoare obținut de asociația sportivă menționată, prin reprezentanții ei de fapt și de drept, respectiv suspecții Marica Ciprian Andrei, Stoian Florin și Manea Vlad Gheorghe”, se arată în document.

În vizorul procurorilor se află Matichescu Mirela – Florența, Popa Șerbu Oana, Dumitrașcu Aureliu – Decebal, Boieru Crina – Elena, Costencu Irina – Elena, Spineanu – Georgescu Luciana, Ruse Vadim Corneliu, Chesnoiu Paul, Cîrjă Lucian – Sorin și suspecții Marica Ciprian – Andrei, Stoian Florin și Manea Vlad – George, la vremea respectivă proprietarii Clubului Sportiv Farul Constanța.

Ciprian Marica a cumpărat la licitație, în iulie 2018, marca, sigla si culorile FC Farul Constanta, echipă aflată la momentul respectiv în faliment.

Gheorghe Hagi, proprietar și fondator al „Viitorului Constanța”, Gheorghe Popescu, președintele Viitorului, și Ciprian Marica, proprietarul Farul Constanța, au anunțat pe 21 iunie 2021, într-o conferință de presă, că echipele lor au fuzionat. Astfel, denumirea echipei din Liga 1 a devenit Farul Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multe prostii a facut Tutuianu cand a fost presedinte pe la CJC. Acum pe unde mai e? feriti-va de Tutuianu!
1
0
La pușcărie cu corupții din CJ.
0
0
Horia Țuțuianu era președinte la CJ. El și amoreza lui cu afaceri in Năvodari Matichesca au încasat parandaratul. Spagari pesedisti combinați cu makidoni.
3
0
Àsta se belea in c*r cu Bulangiul àla de Florin s****n
0
0
Ce nu va sinu cideti in grup si asa sunteti degeaba. Cea mai mare captura este o baba care vindea patrunjel pe bordura la piata tomis 3.
1
0
Curios rău tare cu ce se va intimpla.I -mi aduc aminte și sunt ceva ani când se certa cu niste suporteri care conduceau și făcuseră echipa,spunea că el vine și o să facă lucruri bune,care lucruri că echipa mergea bine din ce știu,chiar se vorbea că am fost la câteva meciuri cum câțiva suporteri reușiseră să pună pe picioare acel club și aveau performante.Promovau an de an și a venit Marica distrugând imediat tot,cred că fost mina in mina cu Hagi.Lasa că distrus dar a și furat se pare,incredibil.Lucrurile mergeau bine,se vorbea prin oraș și tribune cum câțiva băieți au reușit asta și să distrugi tu un Bucureștean tot,nu știu cum a reușit să ia echipa atunci,dar mare pacat.Chiar i mi spunea în nepot care e fanatic că mergea treabă bine și băiatul care conducea echipa era serios,corect și implicat.De ce suporterii au dat-o nu înțeleg ,borfașul sa dovedit un hot șmecher de București.
4
1
Doar atît,bănuiesc că mai există și alte dosare ptr că neregulile ar fi multe.A avut finanțare și de la primărie,unde din ce știu de la colegi neregulile au fost cat casa de mari.Vad că și la CJ nu apare numele lui Țuțuianu și pare ciudat,el a fost capul grupului infracțional,iar la primărie colega Ela.Dar că de obicei,unii ia comisionul și alții trag se pare,speram cum spune soțul Farist fiind că acest i*******r Ciprian să răspundă cu ceva ani de temniță și să nu fie foc de paie,mai ales că vorba sotului a luat echipa suporterilor care au făcut lucruri bune și corecte.
4
0
Prcurorii de pe timpul lui Bodean urmeaza sa incaseze spaga pentru a clasa dosarul? Ca ei asa erau obisnuiti, cu clasarea. Parca isi dadeau demisia cand a venit noul sef, nu? Cea mai mare greseala a justitiei... independenta ca nu au fost demisi pe loc, atunci.
10
0
procurori dna aveti grije cu nevestele ca s-ar putea sa merg la hotel cu ele !
13
1
Un nimeni
8
1
DE AIA STA MILOGUL ASTA LA CONSTANTA.LA PUSCARIE CU MUUISTU ASTA.ATI PUS MANA PE FARUL,MACHIDOONI ZABALOSI.PUSCARIASUL DE POPESCU NU STA DEGEABA PRIN TRIBUNE PE LA OVIDIU.CANDVA IUBEAM ECHIPA ASTA PANA AU PUS MANA GOLAANII ASTIA PE EA.NAS ROSU [HAGI]CERE STADION SI SPONSORI ,DAR SE LAUDA CA EL E PROPRIETAR.CINE I PROSST SA BAGE BANI SI MACHIIDONUL SA IA FOLOASELE.
21
3
Marica e un amoral notoriu, merită ce i se întâmplă, dar e păcat pentru oamenii care au picat ca musca-n lapte.
11
5
îl scapă zeița lizeta
12
8
Bag puwla in mormantul si sufletul copilui lui
3
15
Nu conteaza ce a facut eu cred ca scapa Cipri caci chiar si asha este hora infractorilor destul de mare dar daca Marica ajunge la Puerta Blanca atunci il toarna si pe actualul patron al Farului apoi daca se ia la verificat toate actele prin care Marica a cumparat Farul apoi l-a vandut cine shtie ce se gaseshte,pentru ca asha este natzia asta mackidoneasca pusa numai pe furat sau pe inshelaciuni de tot felul,chiar daca sunt ei simpli picurari,regi, sau printzi.
27
2
A inceput show ul cu makeedoni. Asa cum s a intamplat si la Steaua
28
2
asa ca fapta nu exista. Multa mmmwie cu kkkt consilierilor ! La toti !!!
24
1
pe sageata lui maricon, lizzie, cand o luati ?
24
1
Guluţanu Nadia hulubei Cătălin Camburi p-a-n-a-ma-ra asta nu cumva a ajuns la Curtea de apel du-pa ce a su-pt mult la pro-cu-r-oru ala bețiv de la bodega din Griviței, vezi ca mulți avocati stiu ce ai in-ghi-tzit tanti Guluţanu. Ti se zicea "limba scurta" nadio
14
1
le da achitare sau suspendare nu se intampla nimic. dna se face ca fac si ei ceva cu toate ca doar la manevre le sta capul si raspund la ordine politice. niste neica nimeni degeaba care ar trebui spanzurati.
23
2
De asta este bine sa iti bagi ula in tot ce inseamna Romania, orice vrei sa faci cu inima buna te trezesti ca incalci nu stiu ce lege aberanta. Marica...emigreaza si nu te uita inapoi, tara asta merita arsa din temelii impreuna cu sistemul ei idiot de functionare.
25
19

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365