REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

DNA acuzat că pune în pericol sănătatea publică prin ancheta privind achiziția vaccinurilor

DNA acuzat că pune în pericol sănătatea publică prin ancheta privind achiziția vaccinurilor

Mirela PASCAL 29 noiembrie 2023 | 08:30 1131

Guvernul a făcut ce trebuia când a achiziționat cantitățile de vaccinuri anti-Covid-19 din pandemie, spune la RFI Gindrovel Dumitra, coordonatorul grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei. Președintele Klaus Iohannis a trimis cererile pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri USR ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, așa cum a cerut DNA, care anchetează achiziția de vaccinuri din pandemie. Alături de premierul de la acea vreme, Florin Cîțu, ei sunt acuzați că ar fi cumpărat în plus față de stocul existent peste 50 de milioane de doze de vaccin.

DNA acuzat ca pune in pericol sanatatea publica prin ancheta privind achizitia vaccinurilorsediul DNA

Ce efecte va avea ancheta DNA privind vaccinurile asupra societății românești, în condițiile în care o bună parte a populației este antivaccinistă? Gindrovel Dumitra spune că ”vedem consecințele în acest moment, pentru că deja în spațiul public, de-a lungul timpului, s-au promovat foarte multe teorii în ceea ce privește legătura între posibile reacții adverse sau hai să zicem altcumva, legătura între anumite evenimente medicale, cu caracter medical, care s-au întâmplat pentru fiecare persoană în parte și legătura cu vaccinarea. Ei, bine, în acest moment, în momentul în care o instituție a statului vine și pune sub semnul întrebării această achiziție, nu reprezintă decât un argument al mișcării antivaccin, care poate să ne spună în acest moment că ceva s-a întâmplat acolo”, scrie stiripesurse.ro .În opinia medicului, ”ajungerea la o concluzie în ceea ce privește această anchetă este cât se poate de importantă pentru viitorul sănătății acestui popor. De ce? Pentru că trebuie demonstrat foarte clar că în acest moment, autoritățile din România sunt capabile să ia decizii în ceea ce privește sănătatea populației, decizii care să aibă o componentă legală, dar mai ales o componentă de oportunitate. Legat de oportunitate, eu îmi asum în acest moment să afirm că Guvernul României a făcut la momentul respectiv ceea ce trebuia să facă”, susține el la RFI preluat de Rador Radio România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
criminalii, ca si hotii, nu au rusine. nici acum nu vor sa recunoasca ca vaccinul este sinistru. ei se agita ca au furat altii banii, in loc sa-i fure ei
0
0
DNA are dreptate...dar sa duca dosarul pana la capat.E vorba de 1 miliard de euro care puteau sa intre in sanatate,educatie.Pe langa acest miliard mai intra si banii dati pe ventilatoare,izolete,masti neconforme, fapte prezentate in Raportul dat de Curtea de Conturi in iunie 2020
5
1
...spalativa pe maini,purtati masca ,vaccinati va! erau lozinca verbala si scrisa , acum dupa cativa ani nu se sie daca a fost bun vaccinul sau nu, lam cumparat cu bani multi ni l au bagat in stoc u e si guvernantii si acuma il distrug tot ... ei! e ca la nebuni ...politica tarii si nu numai !bani , incredere totul e o... facatura de la ei pornita!
3
0
corb la corb, nu-si scoate ochii! oricum, cred ca iohanis a fost intrebat/consultat, cite doze sa cumpere romania. la cit de destept este, nu a reusit sa imparta 80 la 15. rezultatul era cite doze reveneau pe roman. grea socoteala, pentru priceputu calator! il doare in fund de romania! o sa duca, dupa chereches!
3
0
pune in pericol sanatatea publica mi se pare mai mult circ electoral dar in mod sigur o fac rafila si guvernul ptr ca noi alaturi de polonia suntem singurele tari care nu am adus si distribuit vaccinul anticovid actualizat aparut in septembrie disponibil in toate tarile din europa si america de nord probabil si in altele
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510