REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
20.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

DNA Constanța a ajuns în PRESA INTERNAȚIONALĂ cu DOSARELE ANAF!

DNA Constanța a ajuns în PRESA INTERNAȚIONALĂ cu DOSARELE ANAF!

Replica API 6 noiembrie 2021 | 00:04 7611

Procurorii DNA Constanța instrumentează dosare privind corupția din ANAF, pe 4 noiembrie fiind propus spre arestare un al treilea inspector din cadrul instituției menționate. Subiectul a ajuns și în presa internațională, acolo unde se menționează date din anchete.

Amintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au reținut, pe 19 octombrie 2021, doi inspectori ANAF, Mihai Bușu și Stere Anagnoste, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită. Ulterior, aceștia au fost puși sub control judiciar. Potrivit procurorilor, la data de 18 octombrie 2021, inculpații Bușu Mihai și Anagnoste Stere, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins pentru fiecare, sume de bani cuprinse între de 4.000 și 5.000 lei, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză). Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși de cei doi inculpați pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau, aceștia să formuleze concluzii care să nu determine declanșarea unui control de fond la societatea omului de afaceri. În același context, la data de 19 octombrie 2021, cei doi inspectori A.N.A.F. ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Peste câteva zile a picat alt inspector ANAF

Ulterior, pe 3 noiembrie 2021, Ionuț Adrian Fotin, inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, a fost reținut și arestat preventiv (pe 4 noiembrie), în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, în cadrul unui control inițiat și efectuat în perioada iulie-august 2021 la sediul unei societăți comerciale din municipiul Constanța, în calitatea menționată, inculpatul Fotin Ionuț Adrian ar fi primit suma de 2000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de la reprezentantul societății controlate, iar la data de 20 septembrie 2021, ar fi acceptat promisiunea aceleiași persoane de a-i da în viitor, în legătură cu efectuarea aceluiași control, suma de 4.000 lei. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

(articolul din presa internațională)

Activitatea DNA, în presa internațională

Și, din câte se pare, munca procurorilor DNA Constanța a ajuns și în presa internațională. Spre exemplu, unul dintre ziarele care au redat date din anchetă este și remonews.com, din Pune, Maharashtra (India).

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai fratilor Busu asta a rupt ani la rand
2
1
Dus la aresst, cu sifoanele doua primele, sunt de ai vostri.
0
0
Urmatoarele ziare care vor da aceasta stire vor fi din Congo -Brazavil !
5
0
Aceste jeguri eterne in controale, cu un tupeu fantastic, care au facut averi din salarii de bugetar. Deabia acum dupa 20 de ani ii prinde cineva. Incredibil. Lumea a treia!
6
1
Sa ma kk pe articolele voastre in loc sa va ocupati de ce stiti voi mai bn adica sa scrieti de unu si de altul ca a facut ca a dres bineinteles ca de rau dupa sa vina la voi sa va dea 200 de coco sa stergeti articolul voi plm ma dezamagiti
6
3
Lasati comentariile despre DNa .
1
1
Presa internationala din india cred ca sunteti tampiti rau!
18
3
Probabil alte pile trebuie sa le ia locul. Nu se face nimeni inspector ANAF pt salariu...
18
3
Antifrauda,la fel de spagara ca vechea garda financiara
33
7
Aia e Presa internationala bai agaricilor?
31
3
Dorim ancheta sa aflam cine protejeaza proxenetii din judetul Conatanta si cat este taxa de protectie lunara???
32
6

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303