REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

DNA nu-l lasă pe Geronimo Brănescu, fostul șef al DSV Constanța!

DNA nu-l lasă pe Geronimo Brănescu, fostul șef al DSV Constanța!

Mirela PASCAL 30 octombrie 2023 | 00:00 3739

Fostul director al DSV Constanța, ulterior președinte al ANSVSA, Geronimo Brănescu, a fost trimis în judecată, în aprilie a.c., pentru infracțiuni de corupție. În august, acesta a fost achitat, magistrații dispunând încetarea procesului penal, întrucât a intervenit prescripția. DNA nu-l lasă și-l vrea după gratii.

DNA nu-l lasa pe Geronimo Branescu, fostul sef al DSV Constanta!Geronimo Brănescu

Geronimo Brănescu a fost anchetat de DNA Constanța, pentru abuz în serviciu, fiind vorba de niște achiziții, pe vremea când era director la DSVSA Constanța. În august a.c., magistrații au dispus încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripției. DNA a formulat apel, pe 27 octombrie, primul termen în dosar fiind stabilit pentru 8 februarie 2024.

DNA nu-l lasa pe Geronimo Branescu, fostul sef al DSV Constanta!sediul DNA Constanța

Geronimo Brănescu s-a aflat la conducerea DSVSA din anul 2012, până în anul 2017, când a fost numit în fruntea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (ANSVSA) de prim-ministrul de atunci, Sorin Grindeanu. A fost un scurt popas pentru Geronimo Brănescu, care s-a întors la DSVSA Constanța, ca mai apoi să revină în anul 2018, la decizia luată de prim-ministrul de atunci, Viorica Dăncilă. În anul 2019 a fost demis de premierul Ludovic Orban în urma incidentului din Portul Midia, unde o navă încărcată cu peste 14.000 de oi s-a răsturnat. A revenit, astfel, la DSVSA Constanța, însă a acționat în instanță demiterea sa și a câștigat la Tribunalul București și la Curtea de Apel, în noiembrie 2020. Însă, decizia a fost contestată la Curtea Supremă, care i-a respins acțiunea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sluga aste a lui Dumitrache ion chiar merita la bulau !
2
0
Legea asta cu prescriptzia faptelor de coruptzie a fost gandita de politicieni coruptzi pentru ei si oameni lor si pusa in aplicare de judecatori prin amanarea succesiva a unor cazuri pana la prescriptzie,deci inca odata politicieni si judecatori"speciali si uni si altzi"si-au dat mana pentru ca sa ii apere pe cei care au ruinat Romania;ashtia si-au batut joc de tzara si popor in asha fel cum puzini ishi inchipuiau ca ar fi posibi pentru ca ce fac astia acum depaseshte logica oricaui on normal,tzine de domeniul fantasticului si totushi este real.
2
1
vom vota aur sa se faca curatenie
3
5
Un mare spagar și nesimțit obliga doctori săi facă lui trebuile sugla lui stanscu
5
2
Nu exista achitare ca urmare a incetarii procesului penal. S-a incetat pentru prescriptie, nu au fost achitati.
6
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016