REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

DNA, oficial despre perchezițiile de la Primăria Constanța

DNA, oficial despre perchezițiile de la Primăria Constanța

Mirela PASCAL 14 iulie 2023 | 00:00 5713

Procurorii DNA anunță, după perchezițiile de la Primăria Constanța, că a început urmărirea penală față de primarul Vergil Chjițac, în calitate de suspect, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Alin Vintilă, director executiv în cadrul Primăriei Municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Andrei Talpeș, președinte al Clubului Sportiv Municipal Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, șantaj.

DNA, oficial despre perchezitiile de la Primaria Constanta

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:
    CHIȚAC VERGIL, primar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
    VINTILĂ ALIN, director executiv în cadrul Primăriei Municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
    TALPEȘ ANDREI, președinte al Clubului Sportiv Municipal Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
    - complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
    - șantaj.

    În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
    În cursul anului 2023, cu ocazia derulării unui eveniment sportiv, organizat în Municipiul Constanța de o asociere formată din cinci entități (din care făceau parte și Primăria Municipiului Constanța,  Clubul Sportiv Municipal (C.S.M.) Constanța, Federația Română de Yachting (FRY) și o societate comercială cu sediul în Monaco), suspectul Chițac Vergil, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalte două persoane și cu încălcarea prevederilor legislației primare, ar fi aprobat finanțarea în totalitate a întregului eveniment.
Concret, finanțarea competiției sportive s-ar fi realizat de către Primăria municipiului Constanța fără a exista un contract de finanțare care să fi fost atribuit în urma unei proceduri de selecție publică și fără să existe viză de control financiar preventiv sau vreun referat al compartimentului de specialitate.
Întrucât, prin  „înțelegerea” unora dintre părți s-ar fi stabilit ca banii rezultați din finanțare să ajungă în conturile societății comerciale, cu sediul în Monaco (în condițiile în care aceasta nu ar fi prestat vreo activitate bine definită în cadrul evenimentului respectiv), suspectul Talpeș Andrei ar fi exercitat constrângeri asupra unor persoane din conducerea Federației Române de Yachting pentru a le determina pe acestea să efectueze o plată în valoare de aproximativ 290.000 euro către societatea respectivă.
În condițiile de mai sus, în conturile societății comerciale, cu sediul în Monaco, ar fi fost virați în total 1.728.000 lei, sumă ce reprezintă un prejudiciu pentru Primăria municipiului Constanța.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

    Celor trei suspecți li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 ”Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, au transmis procurorii DNA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma chema de fata mare....tunde oaia si berbecu
4
0
Degeaba ma va ti suparat pe primul mesaj al lui Popescu Ion ....mesajul e briliant ma si cu substrat ma ...ashea....pt cei care au creierashi ma...adevaru e ca oamenii frustrati de fizicul lor pot deveni in timp f periculosi...vezi napoleon hitler si multi altii...
6
1
va dat la mwe Talpes si v-a facut sclavele lui sa-i faceti PR
6
1
Din zecile de cazuri de abuz in serviciu la semnarea contractelor de distrugerea orasului s-a ales doar gainaria asta ! Felicitari tovarasi
8
0
Andrei Talpes este singurul conducaror de club care poate sa aduca sportul pe culmile gloriei este omul cinstit si curat la suflet este urmatorul presedinte al Romaniei este unicul care poate salva tara asta un model de cinste modestie bun simt. Trebuie adulat prezentat ca model urmat ca exemplu un om providential care va scoate Romania din intuneric :))))). Asa se face ma boilor reclama nu cerandu i numele real lui POPESCU ION... Si daca chiar vreti sa i aflati numele vb cu unchiuleti care vn cu baietii cu ichii albastrii care vb cu alti baieti....hai ma ce dracu sa va invat eu pe voi cum se fac ilegalitati? ....:)))
7
0
Pana va bagati in seama si certati postacii nu mai bine ne ziceti cand ruleaza filmul cu Andrei CSM la cinema Tomis ( parca gradina de vara?) Daca vreti invatam si lacul lebedelor pe gheata la Palatul Copiilor( apropos cum mai e cu onorata indtanta?) Tanti Zoe ce zice?
9
2
Atunci cand in loc sa iti vezi linistit de pensie, te mananca in kwr sa fii primar...
14
1
Naspa Chitac, dar gandeste pozitiv: vei fi primul amiral la Poarta Alba. Iti transmit in numele unui grup numeros care nu are legatura cu nicio formatiune politica: sa stai cat mai mult acolo mizerabilule pentru cat ti ai batut joc de orasul asta. PS. Nu iti plange nimeni de mila.
18
1
Noi meritam pupaza lu Creanga, nu Chitac. Asa cum ne meritam si soarta de iobagi idioti. Cand se cred imparati, il omoara pe ta-su. Fara sa se uite la cum sunt ei. End.
14
2
Vintila, te-a impachetat directorul tau adjunct! De cand te asteapta la cotitura sa-ti ia locul:)))))) Nu stii cu cine ai avut de-a face!
18
1
Mda ,un FASS , daca aveau ceva concret il saltau .
6
7
N am auzit nimic de președintele federației de yachting , sau asta e curat ?
8
1
Chitac gunoiule cand toata Constanta iti spunea ca esti un bou tu o tot dadeai ca sunt persoane platite. Stai linistit primare cu sleahta ta de chitaci ca urmeaza multe alte dosare. Marea realizare a PNL este ca valorile lor si anume presedintele CJC si primarul si au facut rezervare la Poarta Alba.
18
3
Iulica mai vinzi mai Wc-uri la Techirghiol?
9
0
azi ee, 13 zii cu ...ghinion ,,ptr magarul asta ,la baile reci pe 10 ani merita si averea confiscate , de gradat si facut sergent major cu indulgentaa
18
3
Este an electoral. Firesc, vor incepe petarde.... Terminati cu prostiile astea, nici copiii mici nu mai cred. Talpes chiar e un tip ok, cautati pe altcineva daca vreti sa para credibile demersurile astea.
9
15
Mai Popescu Ion, care nu ai tu sange in instalatie nici cat sa inventezi un alt nume, dar sa scrii numele tau real, de ce te freaca grija de numele lui Talpes, cand tu nu stii cine e tatal tau?
7
16
Oricum,ai câștigat alegerile ca un i*******r așa trebuie să și parasesti primaria exact cum meriti!!Marș! La pușcărie !
16
3
Ti am zis vergile ca p******a de vintila o sa te bage la belea...ai semnat ca primaru si el si a luat partea porta bianca scrie pe tine amirale
15
2
Daca nu face rău că nu face , daca face rău că face praf și mizerie . Daca face și nu împarte dosar . E greu cu nația romana
3
10
vina DNA si il ia! Bulbucatul asta, in care constantenii si-au pus ultimele sperante, a reusit o mare performanta, sa fie injurat si de stanga si de dreapta si de restul lumiiiii!
19
1
Cineva cumva careva nu a cazut pe înțelegere și s a recurs la un dosar
7
8
Oricine vine primar . Nu o faca nimic . Orasul va fi praf in continuare . Doar in vestul r*mâniei se face treaba . Aici la noi in haosu din sud est ,numai penali avem ,care doar fura si nu fac nimic pentru oras .
25
6
Pare groasa; dar problemele astea juridice sunt foarte tehnice; sa vedem si justificarea primarului atunci cand legea ii va da voie daca nu cumva ajunge direct la mititica si ne lasa doar cu justificarea judecatorului ca mazarica
14
1
POATE ASA SCAPAM DE CHITAC,CEL MAI PPPRRROOOSSSTTT PRIMAR AL CONSTANTEI,EVER.CEL MAI SLAB ,GOSPODAR AL URBEI.
26
3
chit chit ac te asteptam.
15
1
Adică, Robert Șerban, primarul din Eforie, e mai tare decât Chitac? Robert Șerban are și dosar de urmărire penală, și cu toate astea își permite să intimideze in sala de ședințe a primăriei, că trimite pe șeful poliției locale ca sa dea amenda de 250 milioane. Atât e tupeul in ograda lui Robert Șerban, fiindca Primăria Eforie este ograda lui Robert, nu degeaba își trimite șoferul după pui vii de găină. Roberte, gata crescătoria? Dar e crescătoria orașului, sau e crescătorie pe persoana fizica? Roberte, ai pus niste flori amarate in locul pomilor tăiați; pe acele flori ai eliberat chitanță? Pe controlate?
15
1
La Eforie eu ca si primar ma pis pe DNA
13
3
Stroe si mitroi n-au furat nimic niciodata nu. Sau nu aveti dovezi ca stati toata ziua si va jucati solitare pe computer ?
27
1
Si la Navodari, repede !
14
2
arestat cat mai repede sa scapam de o pana rama de mos nebun, a distrus orasul nostru, mai ceva k la bahmut, bahh
30
4
DNA va rog verificați și gala de box mănușa litoralului ca am semnat niște documente și mie mi-au dat puțin,foarte puțin.Poate ii convingeți sa mai îmi dea și mie ceva bani ca îmi e foame.Antrenor fără rezultate Mihai Constantin HOT de indemnizații,atotștiutor,mincinos și escroc.
13
3
TE ASTEPT LANGA MINE !!!
27
3
Primarul Chitac este unul din cei mai buni primari pe care i-a avut Constanta.
16
53
Sa il ia cu izoleta la Alba Poarta. Celebrul amiral de carton a esuat intr-un concurs de barcute.
38
4
Și asta e doar începutul !
26
4
Vintila Alin a fost sluga lui Mazare la Telegraf . El se milogea pt ctr de publicitate, fiind agent de publicitate 5 ani la Telegraful puscariasilor, apoi a inceput sa-l pupe' n c*r pe un alt puscarias, Strutinscky Sorin. Asta s-a plictisit de idiotul Vintila si l-a pasat altei lepre, cel cu publicitatea stradala dar si cu cursele de salupe, Barbu Ionut. Pt rahatul asta , Vintila Alin a cautat sponsori si pt publicitatea stradala si pt manglele drogatilor cu barci cu motor. Dupa ce a pupat' n c*r tot psdul, figurantul de Vintila Alin a trecut la felatiile pt Comanescu. Si asta cand s-a lamurit de pervesitatea lui Vintila, la scuipat pe " domnul" Alin in ograda lui Chitac Vergelus , alt idiot, care l-a luat de " bun" pe Vintila, cartita padului ordinar cu Stroe Felix in frunte. Bravo DNA, la puscarie cu golanii care isi bat joc de Constanta!
33
1
A venit timpul sa platesti, rahat închipuit. Sper sa fie un început rodnic. Ar trebui făcută de o secție nouă fiindcă pușcăria o sa fie neîncăpătoare. La mulți ani cu executare!
28
3
Fata care tamiiaza la realitatea tv plus , a fost babardita de cristian Rizea mai in tinerete !si acum apara escocii Pandele Firea Rusine
13
4
O sa vedeți ca va fi un mare fâs. O execuție la comanda marca Dna Cta.
18
11
ceva masuri judiciare preventive nu s-au luat?
20
4
Dom' Chitac , nu mai bine ai fi stat matale la pensie , vorba aia ...pensie mare, trai pe vatrai...fara probleme si dureri de cap ! Asa, ce ai facut ? Ai distrus Orasul si ti=ai distrus si viata ! Boule !
35
3
Bai cum l o chema pe Talpes asta pe numele lui de fata mare? Ca numele de familie l a luat de la nevasta sa ca sa dea bine la public :))))
25
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016