REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Doar un loc liber la Liceul ”Ovidius” din Constanța, pentru a doua etapă de admitere la liceu

Doar un loc liber la Liceul ”Ovidius” din Constanța, pentru a doua etapă de admitere la liceu

Marieta ȘTEFAN 31 iulie 2023 | 00:00 2767

O parte dintre elevii care nu se mai vedeau liceeni și care poate optau pentru o școală profesională au, acum, o nouă șansă. În a două etapă de admitere în învățământul liceal participă absolvenții care au fost repartizați computerizat în prima etapă, dar nu și-au depus dosarele de înscriere la termen, precum și candidații care au fost respinși la liceele care au organizat probe de aptitudini, ori cei care nu au susținut Evaluarea Națională. Vineri, 28 iulie, inspectoratele școlare publică locurile rămase libere după prima etapă de admitere la liceu 2023. Cererile pentru cea de-a doua etapă de admitere la liceu 2023 se depun în perioada 7-9 august, conform calendarului oficial. E bine de știut faptul că la Constanța sunt zeci de locuri libere, inclusiv unul la Liceul Ovidius din Constanța.

Doar un loc liber la Liceul ”Ovidius” din Constanta, pentru a doua etapa de admitere la liceu

Conform Calendarului Oficial, a fost afișată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Constanța situația locurilor rămase libere. Astfel, la Liceul Agricol Poartă Albă, au fost inițial 24 de locuri, dintre care 13 s-au ocupat, rămânând 11. La aceeași unitate de învățământ, dar pentru o altă specializare, tot din 24 de locuri, s-au ocupat 7 și au rămas libere 17. În cazul Liceului Cobadin, din 26 de locuri mai este un loc liber, aceeași situație fiind și la Liceul de Marină Constanța, unde din 24 de locuri s-au ocupat 23.

La Liceul Economic "Virgil Madgearu" Constanța au rămas două locuri libere, fiind ocupate, în prima etapă a repartiției computerizată, 22 de locuri. În Ostrov, la Liceul "Regele Carol I", din 24 de locuri au fost ocupate 23, iar la Liceul Tehnologic C. A. Rosetti Constanța sunt două locuri libere. În Hârșova, la Liceul Tehnologic "Carsium" au rămas două locuri, iar Liceul Tehnologic Cogealac, unde au fost, în total, 12 locuri, s-au ocupat 11, astfel că a mai rămas un loc disponibil.

În Constanța, la Liceul  Tehnologic de Electrotehnică și Comunicații sunt 3 locuri disponibile, iar la Liceul "Dimitrie Leonida" a rămas un loc disponibil. Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron" Constanța mai are două locuri disponibile, iar Liceul Tehnologic "Ion Podaru" Ovidiu un loc. La Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna au rămas două locuri libere din 12, conform datelor publicate.

Doar un loc liber la Liceul ”Ovidius” din Constanta, pentru a doua etapa de admitere la liceu

De cele mai multe locuri disponibile beneficiază Liceul Tehnologic "Nicolae Titulescu" Medgidia, unde din 24 de locuri s-au ocupat doar 4. La Liceul Tehnologic "Pontica" Constanța sunt 17 locuri disponibile, iar la Liceul Tehnologic "Tomis" Constanța  2 locuri, în timp ce la Liceul Tehnologic Topraisar  doar unul. La Liceul Teoretic Băneasa, din 72 de locuri au rămas 9 disponibile, iar la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța există un singur loc liber.

Precizăm că înscrierea pentru susținerea probelor de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă, precum și înscrierea candidaților care optează pentru locurile speciale, în această etapă, se face în 31 iulie. Probele de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă se vor susține în 1-2 august. Au rămas de repartizat în etapele următoare doar 1.619 absolvenți (1,44%), întrucât nu au completat suficiente opțiuni, susține instituția.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677