REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.7° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
26.7° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

Doctorițele de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost arestate preventiv

Doctorițele de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost arestate preventiv

Andreea VLAICU 8 august 2024 | 16:41 1148

Tribunalul București a dispus, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a doctorițelor Mirela Păiuș și Maria Miron de la spitalul „Sfântul Pantelimon” acuzate de procurori de omor calificat în cazul unui pacient de 54 de ani din Secția ATI.

Doctoritele de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost arestate preventivUna dintre doctorițe

Procurorii au anunțat, miercuri, reținerea pentru 24 de ore a celor doi medici sub acuzația de tentativă de omor și omor calificat, și a unei asistente pentru mărturie mincinoasă. Anchetatorii susțin că cele două doctorițe au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, internat în stare gravă la Secția ATI, prin scăderea dozei de nonadrenalină, fapt ce a condus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului.

„Având ca scop provocarea decesului unor pacienți care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care inculpatele apreciau că nu mai este oportună menținerea în viață, acestea au conceput și pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină (substanță esențială în terapie intensivă, cu rol în menținerea tensiunii arteriale), cu consecința scăderii tensiunii arteriale, urmată de stop cardio-respirator”, susțin procurorii.

Procurorii de la Parchetul General au comunicat joi noi date despre dosarul de la spitalul Pantelimon din București, în care doi medici au fost reținuți miercuri sub acuzația că ar fi provocat intenționat moartea unui pacient. Procurorii susțin că starea pacientului se îmbunătăţise înainte ca medicii să-i scadă, pentru a doua oară, doza de noradrenalină.

”Vreau să aduc o precizare suplimentară la cele comunicate aseară în legătură cu medicii de la Sf. Pantelimon. Pacientul în vârstă de 54 de ani a fost internat în spital în data de 17.03, iar pe fondul agravării stării de sănătate, a fost transferat la ATI în data de 25.03. În data de 26.03 are loc prima reducere bruscă a dozei de noradrenalină. În zilele următoare, starea pacientului s-a îmbunătățit, el fiind chiar vizitat de familie. În data de 04.04 are loc a doua reducere a dozei de noradrenalină și survine decesul”, au arătat procurorii într-un comunicat, scrie G4Media.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va mai plangeti ca dati spaga la medici, voi sariti ca pixdele cu plicul. Va cerut vreunul spaga? Daca va refuza credeti ca va duceti pe copca.
2
1
Pentru starea natiei nu raspunde nimeni? Fotu-va-n gura de lepre, de ce nu arestati si pe cei ce dai lehi anapoda? Va e frica? Sa mearga procurori sa aiba grija de pacienti de la ATI. Parlamentari nu au scoala cata vacanta au avut doctorii. Altfel ii condamnati ca parasesc tara medici.
2
1
La spitalul județean CT când se fac controale Nu intri cu cașcavalul pe tine ei aspirine La urgență e jale se stă cu orele Viața constănțenilor e în pericol trebuie să ai bani pentru privat
2
0
La ATI Constanta se practica acest lucru. Zeci de persoane au murit.
4
3
si la ATi Constanta sunt morți suspecte
9
3
Fratia eroilor criminali a aparut azi la tv sa le apere , a aparut o maimuta cu tupeu si zicea ca isi dau demisia,in pandemie inseamna ca au facut genocid ca intra nimeni la ati
10
2
Pușcăria le mananca
8
3
Rog procurorii să aibă grijă de pacienți la ATI ,că se pricep foarte bine și la medicina
7
13

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303