REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Doi cămătari au amenințat un datornic că îi omoară părinții sub ochii lui, prin videocall

Doi cămătari au amenințat un datornic că îi omoară părinții sub ochii lui, prin videocall

Replica API 27 februarie 2022 | 00:01 6318

Lucian Dumitru și Petrică Ghiban sunt doi bărbați cu multe infracțiuni la activ. Cei doi, derulând activități de cămătărie, au amenințat un bărbat, dar și pe părinții acestuia, cu moartea, dacă nu-i restituie o sumă de bani. Evenimentul s-a petrecut în luna februarie 2020. Cei doi l-au sunat pe Adam L. și l-au amenințat că-i vor omorî părinții sub ochii lui, prin videocall, dacă nu-i returnează o sumă de bani.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea celor doi la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. Sentința a fost dată pe 29 aprilie 2020. Nemulțumit de sentință, Dumitru Lucian a depus apel la această decizie care a fost respins ca nefondat prin decizia Curții de Apel din data de 2 februarie 2022. Sentința este definitivă.

În luna ianuarie a anului 2020, Adam L. a cumpărat autoturismul marca Renault Fluence de la o societate, fiind stabilită plata prețului în rate săptămânale de 650 lei. După câteva zile, Adam L. a primit de la Dumitru Lucian o sumă de bani cu titlu de împrumut, pentru care a lăsat acestuia în garanție autoturismul marca Renault Fluence, urmând ca în termen de o lună Adam L. să-i restituie suma împrumutată plus dobândă.

Părinții debitorului, amenințați cu moartea

Întrucât Adam L. nu a mai achitat ratele săptămânale și nu a mai răspuns la apelurile telefonice ale administratorului firmei de la care a cumpărat în rată mașina, acesta din urmă s-a deplasat la adresa indicată de GPS-ul montat pe autoturism și astfel a ajuns la domiciliul lui Lucian Dumitru. Acesta a refuzat să-i remită afaceristului autovehiculul marca Renault, susținând că l-a primit de la Adam L. drept garanție pentru un împrumut. În acest context, cămătarul și administratorul firmei de la care a fost achiziționată mașina au decis să se deplaseze la domiciliul lui Adam L. Cei doi au fost însoțiți de Petrică Ghiban și de încă o persoană. Ajunși la domiciliu, aici se aflau părinții celui căutat, cărora le-a transmis să le dea banii pe autoturism, deoarece fiul lor nu a achitat ratele.

Oamenii au spus că fiul lor nu mai locuiește la acea adresă și că nu mai au nicio legătură cu acesta, astfel încât nu-i vor achita datoriile bănești, moment în care cămătarul a trecut la proferarea de amenințări cu acte de violență, cu scopul de a-i constrânge pe cei doi să le remită suma solicitată. În concret, aceste amenințări au vizat exercitarea unor acte viitoare de violență sau chiar viol împotriva persoanelor vătămate. Pentru că nu l-au găsit fizic, acesta fiind plecat în străinătate, cămătarii l-au amenințat pe Adam L. prin telefon. L-au contactat și i-au spus că-l vor suna prin videocall și va fi martor la omorul părinților săi.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
5aani pt atata lucru ??
0
2
Cine e Adam L.???
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768