REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.6° ConstanÈ›a Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
26.6° ConstanÈ›a Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Doi copii au pus pe jar o armată întreagă de poliţişti, pompieri şi jandarmi

Doi copii au pus pe jar o armată întreagă de poliţişti, pompieri şi jandarmi

Ana Maria LIPAN 13 august 2023 | 13:26 886

Doi copii de 12 È™i 13 ani din BotoÈ™ani au fost căutaÅ£i ore întregi de poliÅ£iÅŸti, pompieri ÅŸi jandarmi, după ce au dispărut de acasă, a anunÅ£at, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de PoliÅ£ie JudeÅ£ean (IPJ), Delia NeniÅŸcu.

Doi copii au pus pe jar o armata intreaga de politisti, pompieri si jandarmi

Potrivit sursei citate, dispariÅ£ia copiilor din comuna Vorona a fost sesizată în noaptea de sâmbătă spre duminică, jurul orei 01:30.

"Zeci de forÅ£e de ordine trimise în comuna Vorona, pentru localizarea ÅŸi identificarea minorilor. S-au constituit echipe de căutare, de această dată fiind angrenaÅ£i, alături de poliÅ£iÅŸti, câinele de căutare-salvare a persoanelor în mediul natural, precum ÅŸi pompieri, jandarmi, reprezentanÅ£i ai Ocolului Silvic, poliÅ£iÅŸti de frontieră cu aparat cu termoviziune ÅŸi voluntari", a afirmat NeniÅŸcu.

Fata a transmis că a fost răpită

Oficialul IPJ susÅ£ine că fata a transmis prin telefonul care care îl avea asupra sa că a fost răpită, transmiÅ£ând echipelor de salvare informaÅ£ii false despre locaÅ£ia în care se află ÅŸi despre pericol.

"Minora avea asupra sa un telefon, prin care păstra legătura cu poliÅ£iÅŸtii prin intermediul mesajelor, inducându-i în eroare, cu privire la locaÅ£ia ÅŸi situaÅ£ia de pericol în care se află. Acesta le-a transmis forÅ£elor de ordine că ar fi fost răpită de pe stradă ÅŸi că viaÅ£a îi este în pericol, aspecte care s-au dovedit a fi nereale. După câteva ore, minora de 12 ani a fost identificată la aproximativ ÅŸase kilometri de locuinţă, în zona pădurii. Aceasta era singură. Ulterior, după ÅŸase ore de căutări, la peste ÅŸapte kilometri de locuinţă, a fost identificat ÅŸi minorul de 13 ani", a adăugat reprezentantul PoliÅ£iei, potrivit agerpres.ro

Sesizare la DGASPC pentru comportamentul celor doi

IPJ precizează că minorii nu au fost victimele vreunei infracÅ£iuni, în perioada în care au lipsit de la domiciliu.

PoliÅ£iÅŸtii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care minorii au părăsit domiciliul, urmând a fi informată ÅŸi DirecÅ£ia Generală de Asistenţă Socială ÅŸi ProtecÅ£ia Copilului pentru analizarea comportamentului minorilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712