REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.2° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
28.2° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Doi dintre tâlharii care jefuiau lumea pe stradă nu suportă arestul preventiv

Doi dintre tâlharii care jefuiau lumea pe stradă nu suportă arestul preventiv

Replica API 8 februarie 2022 | 00:28 6581

Infracţionalitatea juvenilă tinde să ia amploare în Constanţa. Pe 14 octombrie 2021 Polițiști ai Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Constanța au destructurat o bandă de tâlhari, formată din 6 persoane, din care patru minori. Cei șase, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, ar fi abordat persoanele pe stradă şi prin ameninţare cu violenţa, i-ar fi deposedat de diverse bunuri şi bani.

Pomac Fydan

Pe 1 februarie 2022, trei dintre aceștia respectiv Ilie Rareș Cristian, Ageolu Ibraim Gean și Agavriloaia Radu Florin au fost puși sub control judiciar, Asan Alexandru Denis a fost pus în arest la domiciliu iar Pomac Fydan și Bulgaru Alexandru în arest preventiv. Cei din urmă nu par a suporta măsura preventivă astfel că au contestat această măsură, care se va judeca pe 8 februarie 2022.

Cum acționau tinerii

Conform informaţiilor noastre, banda îşi alegea victimele din oamenii de pe stradă, care ameninţaţi fiind cu violenţa, le cedau bunurile şi portofelele acestora. În unele cazuri, infractorii au reuşit chiar să scoată bani de pe cardurile victimelor, de aici şi acuzaţiile de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic. Tâlhăriile ar fi fost comise pe 11 respectiv 20 septembrie 2021, iar pe 14 octombrie polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Postului de Poliție Lumina, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța și localitatea Lumina, cele 6 persoane fiind conduse la sediu pentru cercetări.

În urma administrării probatoriului în cauză, cei 6 au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic. Iată ce spune minuta judecătorească din 2 februarie 2022:” Constată legalitatea şi temeinicia: măsurii arestului preventiv dispusă faţă de inculpaţii Pomac Fydan și Bulgaru Alexandru, a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Asan Alexandru Denis şi a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii Ilie Rareş Cristian, Ageolu Ibraim Gean şi Agavriloaia Radu Florin.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa li se taie mainile
5
1
Ce justitiari pe aici , dar pe hotzi din parlament care va fura la energie nu-i vedeti
1
6
La ghilotina
9
1
daca nu suporta arestul, sa fie executati la zid ca sa faca un bine orasului, ca nu faci oameni din ei niciodata
15
1
Atunci la munca fortata in mina de uraniu, pisha-m-as pe rasa lor de zburatoare!
18
2
Atunci dusi la spanzuratoare! Simplu!
26
1
sper ca sunteti stramti in anus la puscarie veti fi lucrati la greu , vai de poola voastra
25
2
la munca puslamalelor
25
1
pana zboara penele de pe ele
27
1
Munca silnica, nu puscarie si sa produca ceea ce mananca
31
1
In alte tari ar fi fost omorati cu pietre in pietele publice. La noi au frezoane in arest.
40
2

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303