REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
26.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Doi europarlamentari români cer anchetarea relaţiilor Austriei cu Rusia

Doi europarlamentari români cer anchetarea relaţiilor Austriei cu Rusia

Mariana MURAT 15 septembrie 2023 | 00:00 656

Europarlamentarii români Eugen Tomac şi Vlad Botoş au transmis miercuri o scrisoare oficială responsabilului european cu implementarea sancţiunilor UE, David O'Sullivan, în care cer Comisiei Europene să iniţieze o anchetă cu privire la respectarea de către Austria a sancţiunilor împotriva Rusiei şi a direcţiei politice a Uniunii Europene.Doi europarlamentari romani cer anchetarea relatiilor Austriei cu Rusia

„Solicitarea noastră vine ca urmare a suspiciunii existenţei unei posibile încălcări a sancţiunilor împotriva Rusiei de către Austria”, a scris Eugen Tomac pe Facebook,. „Simpla critică a Austriei nu mai este suficientă. Politica Vienei aruncă o umbră asupra capacităţii UE de a face faţă conflictelor şi crizelor într-o manieră coordonată. Lipsa de solidaritate a Austriei cu cauza europeană vorbeşte despre loialitatea factorilor de decizie politică şi a companiilor sale”, explică europarlamentarul. Uniunea Europeană şi-a asumat o politică de reducere drastică a relaţiilor economice cu Rusia, în scopul de a nu susţine maşina de război împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, Austria a înregistrat o creştere spectaculoasă a importurilor sale din Rusia, în 2021 cu 77,6% faţă de 2019 şi în 2022 cu 252% comparativ cu 2019, în timp ce importurile Uniunii Europene au scăzut cu aproximativ 82%, susţine acesta. „Scopul acestei solicitări este de a creşte presiunea asupra Austriei în legătură cu votul negativ nelegitim prin care ţine România în afara Spaţiului Schengen, vot care provoacă tensiuni în interiorul Uniunii Europene. Este important ca europarlamentarii români să acţioneze prin toate mijloacele legale disponibile pentru a identifica posibilele cauze ale poziţiei Austriei şi pentru a contribui la rezolvarea acestei situaţii. Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri clare atât în cazul posibilelor încălcări ale sancţiunilor, cât şi în cazul încălcării drepturilor românilor şi bulgarilor”, subliniază politicianul , conform digi24.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TAIATI PENSIILE SPECIALE Pentru magistrati. Parazitii societatii romanesti. Cer drepturi de trei ori mai multe decat este normal, dar isi bat joc de dosarele cetatenilor de rand. Ce fel de dreptate faceti ? Judecati mizerabil si dati sentinte ciudate iesite din comun. Pentru aceste aspecte negative cereri drepturi ? Nu va este rusine ? Noi oamenii de rand pe care ii judecati stramb sa muncim ca sa va imbuibati voi ?
1
0
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699