REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.9° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Doi frați au amenințat un polițist că-i dau foc după ce i-a prins beți în căruță

Doi frați au amenințat un polițist că-i dau foc după ce i-a prins beți în căruță

Replica API 16 februarie 2022 | 23:36 3017

Frații Gheorghe și Iulian Filip, din Tulcea, sunt cunoscuți în comunitate ca fiind persoane foarte violente, care provoacă și participă la scandaluri și la agresiuni. Ultima lor ispravă a fost amenințarea unui polițist cu moartea și cu incendierea pentru că acesta a vrut să îl amendeze pe Gheorghe Filip deoarece conducea o căruță sub influența băuturilor alcoolice.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis condamnarea lui Gheorghe Filip la 2 ani și o lună de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj prin lovire sau alte violențe și amenințare și tulburare a ordinii și liniștii publice iar Iulian Filip a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost dată pe 23 noiembrie 2021 însă în urma apelului judecat pe 14 februarie 2022, pedeapsa lui Gheorghe Filip a fost majorată la 2 ani și opt luni în timp ce a lui Iulian Filip s-a mărit la 1 an și șapte luni. Sentința Curții de Apel Constanța este definitivă.

Cum s-au petrecut faptele

Întregul scandal a pornit de la faptul că agentul de poliție, aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, a intenționat sancționarea lui Gheorghe Filip pentru că acesta se deplasa cu un atelaj hipo pe drumul județean 229A, aparent sub influența băuturilor alcoolice. Inculpatul l-a amenințat pe agent cu bătaia și că îi va da foc la casă, toate aceste acțiuni petrecându-se într-o zonă centrală a localității, fiind percepute de un număr mare de persoane cărora acțiunile inculpatului le-a inspirat un sentiment de indignare și de nesiguranță. Pentru că agentul a pulverizat cu spray lacrimogen asupra lui Gheorghe Filip, Iulian Filip a mers la celălalt agent care se afla în autospeciala de poliție și l-a amenințat că îi va tăia beregata, iar după aproximativ 15 minute de la întreruperea acestei acțiuni, a revenit în aceeași zonă unde a distrus prin lovire cu pumnul oglinzile retrovizoare ale autospecialelor aflate în fața postului de poliție, toate aceste acțiuni petrecându-se într-o zonă centrală a localității.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au apreciat că inculpații au săvârșit o faptă de o periculozitate destul de ridicată pentru ordinea publică, ignorând și totodată subminând autoritatea statului în domeniul ordinii publice, prin amenințarea organului de poliție aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu și prin distrugerea autospecialelor aparținând acestuia, toate aceste fapte săvârșindu-le în zona centrală a localității de față cu multe alte persoane din localitate, inclusiv copii.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politistul trebuia sa-i pulverizeze zeama de glont in mecla gibonului nu spray lacrimogen!
7
0
mare bou esti...
5
0
militianu a spus ca vrea sa-i faca vizibili pe susea daca le da foc si va iesi mai repede la pensie ptr. serviciile aduse : in loc de 45 ani va iesi la 43 ani cu o pensie de 4-5 mii lei !
2
8

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303