REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Doi frați au snopit în bătaie un polițist, la Tulcea

Doi frați au snopit în bătaie un polițist, la Tulcea

Virgil STOIAN 12 iunie 2023 | 00:00 804

Doi frați din Tulcea, dintre care unul minor, au făcut pe zmeii la patinoar, pentru că nu au fost lăsați să intre. Aflați sub influența alcoolului, după ce consumaseră o sticlă de whisky, aceștia au provocat scandal iar în momentul când un polițist loc a încercat să îi liniștească l-au lovit pe acesta cu pumnii și cu picioarele.

Doi frati au snopit in bataie un politist, la Tulcea
Potrivit rechizitoriului, la data de 05.12.2022 în jurul orelor 21.30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice (bere şi whisky), cei doi frați, Florin M. și Cezar M., care erau însoţiţi de încă o persoană, în timp ce se aflau în zona Centrală a municipiului Tulcea, unde a fost amenajat Târgul de Crăciun, nemulţumiţi de faptul că nu au fost lăsaţi în incinta patinoarului (deşi erau vizibil sub influenţa alcoolului, se manifestau zgomotos şi trivial la adresa autorităţilor) au adresat cuvinte injurioase, trivialităţi, ameninţări şi cuvinte obscene către persoanele aflate de faţă (angajaţi DIAP, agent de pază din cadrul Primăriei, victima), totul culminând cu agresarea fizică a victimei, poliţist local aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, atitudine care a creat stare de temere, indignare, insecuritate persoanelor care au asistat la desfăşurarea incidentului, precum şi o gravă atingere adusă demnităţii persoanei. Totodată, de menţionat faptul că nu poate fi luată în considerare apărarea inculpaţilor potrivit căreia persoana vătămată nu purta uniformă sau însemne distinctive din care să reiasă că acesta era poliţist, deoarece era vizibil acest aspect, iar zona este una foarte luminată. Mai mult, legea apără integritatea fizică a oricărei persoane, indiferent de calitatea pe care aceasta o are sau de poziţia socială pe care aceasta o ocupă în societate.

Doi frati au snopit in bataie un politist, la Tulcea
Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis condamnarea lui Cezar M. la  măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj în timp ce Florin M. a primit 1 an și opt luni de închisoare, cu suspendare. Sentința a fost dată pe 15 mai 2023 și nu este definitivă, urmând a se judeca apelul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce cu suspendare? ce justitie de c***t. lumea striga ca pedepsele sunt mici si lor nu le pasa
1
0
Si nici macar unul sa fie impuscat ? Vai de capul ei de politie
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016