REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
22.4° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Doi frați români minori, spulberați pe trecerea de pietoni, de un tânăr cu BMW

Doi frați români minori, spulberați pe trecerea de pietoni, de un tânăr cu BMW

A.F. 13 august 2024 | 21:33 1450

Ionuț, un băiețel de doar 11 ani a murit la spital, după ce a fost spulberat pe trecerea de pietoni, împreună cu sora sa, de un tânăr de 19 ani la volanul unui BMW. După impact, șoferul a fugit de la fața locului. Era împreună cu alți doi pasageri în mașină și niciunul nu a vrut să spună cine era la volan. Polițiștii i-au lăsat liberi pe toți, iar autorul a reușit să fugă în Turcia.

Doi frati romani minori, spulberati pe trecerea de pietoni, de un tanar cu BMW

BMW-ul i-a lovit pe Ionuț, în vârstă de unsprezece ani, și pe sora sa de 15 ani pe trecerea de pietoni, după ce a trecut cu mare viteză pe roșu. Ionuț, în vârstă de 11 ani, a murit la spitalul de copii. Deoarece magistratul nu a emis un mandat de arestare, șoferul suspect, în vârstă de 19 ani, a fugit în Turcia.

Teribilul accident a avut loc pe 29 iunie, o seară de sâmbătă în jurul orei 21.00, în Dortmund, Germania. Ionuț și sora sa traversau un bulevard când semaforul a devenit verde. Dintr-o dată, potrivit martorilor, BMW-ul a sărit spre ei cu aproximativ 100 de kilometri pe oră. Șoferul germano-turc, Berkant D., ar fi continuat nestingherit drumul, în ciuda semaforului roșu!

Ionuț a fost lovit frontal și aruncat în aer. BMW-ul s-a oprit abia aproape 200 de metri mai încolo. În mașină se aflau trei tineri. Presupusul șofer, Berkant D., i-ar fi amenințat pe pasagerii săi după accident să nu spună poliției cine era la volan. Cu toate acestea, doar mașina implicată în accident a fost confiscată, iar bărbații au fost lăsați să plece acasă.

După ce au văzut copiii grav răniți, ofițerii de poliție au avut nevoie de ajutor psihologic.

Câteva zile mai târziu, pe 2 iulie, medicii din spital l-au declarat pe băiatul român în moarte cerebrală. Sora lui a supraviețuit grav rănită.

Polițiștii nu l-au reținut pe suspect, care a avut cale liberă să fugă în Turcia

Deoarece în zilele următoare accidentului au existat indicii că tânărul germano-turc dorea să părăsească țara (numele său figura pe lista pasagerilor unui avion turc), procuratura din Dortmund a solicitat un mandat de arestare pe motiv de risc de fugă.

Cu toate acestea, instanța districtuală a respins cererea la 2 iulie, în ciuda acuzațiilor extinse (inclusiv omor involuntar, perturbarea periculoasă a traficului), din cauza unei presupuse lipse de motive pentru arestare - chiar  în ziua morții lui Ionuț. Berkant D. a fugit în Turcia doar două zile mai târziu.

Acum, șoferul suspectat de omor prin imprudență s-a predat. Avocatul său a anunțat anterior acest lucru și a explicat că călătoria în Turcia a fost o vizită planificată de mult timp la rude.

Un comunicat al poliției, citat de Bild, precizează: "Astăzi, luni (n.r. 12 august), tânărul de 19 ani din Dortmund s-a prezentat la procuratura din Dortmund însoțit de avocatul său" Berkant D. se află în prezent în arest, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ratatul de mai jos, o sa mori batran, singur si nedorit...asa cum meriti.
5
2
iar scriti de noi tineri cu bmw
1
6

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516