REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.9° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Doi hackeri constănțeni au încercat să devalizeze mai multe bănci din SUA

Doi hackeri constănțeni au încercat să devalizeze mai multe bănci din SUA

Virgil STOIAN 21 decembrie 2022 | 00:00 2517

Doi bărbați din Constanța, Marițanu Cristian Gabriel şi Păuleţ Alexandru Mihai, au încercat să retragă numerar de la mai multe bancomate folosind carduri bancare falsificate, emise de bănci din SUA. În momentul când au fost prinși aceștia aveau asupra lor 18 carduri cu bandă magnetică, pe care erau imprimate diverse conturi bancare.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui Marițanu Cristian Gabriel la 10 ani, 9 luni şi 10 zile pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulaţie de valori falsificate, tentativă la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic, în timp ce Păuleț Alexandru Mihai a primit 6 ani, 6 luni şi 20 de zile pentru aceleași fapte. Sentința a fost dată pe 25 noiembrie și nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului, cei doi bărbați, de 38 respectiv 33 de ani, au fost depistați în timp ce se aflau într-un autoturism şi deţineau 18 carduri cu bandă magnetică. Astfel, în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Constanţa au fost sesizaţi de către Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanţa cu privire la faptul că pe timpul executării unei acţiuni, jandarmii le- au depistat pe cele două persoane în timp ce se aflau într-un autoturism. Cei doi bărbaţi ar fi încercat de mai multe ori să sustragă bani cu aceste instrumente de plată electronică de la diferite ATM-uri din municipiul Constanţa, modalitate prin care ar fi accesat, fără drept, aceste sisteme informatice la care accesul era restricţionat şi ar fi pus în circulaţie instrumente de plată electronică falsificate.

Cardurile folosite de aceștia aveau imprimate pe banda magnetică conturi de la mai multe bănci din SUA. Sumele pe care încercau să le scoată aceștia de pe carduri erau între 50 și 100 de lei, însă nu au reușit niciodată să retragă acele sume, cardurile rămânând blocate în bancomat.

Minuta Judecătorească

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui Marițanu Cristian Gabriel la 10 ani, 9 luni şi 10 zile pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulaţie de valori falsificate, tentativă la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic în timp ce Păuleț Alexandru Mihai a primit 6 ani, 6 luni şi 20 de zile pentru aceleași fapte. Sentința a fost dată pe 25 noiembrie și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
il stiu de cand eram la Eminescu, pe la teatru de papusi statea! Avea o sora... de m-ar fi facut cumnatul lui...
0
0
Ce articol....cand s`a intamplat fapta? Asta 1....si 2....10 ani ptr asa ceva? Cred ca este o greseala de tipar ceva , imposibil sa dea pedeapsa asa mare...
0
0
Resping cu fermitate actiunea unor astfel de indivizi dar stau si cuget la actiunea justitiei … 10 ani ptr falsificarea unor carduri care, oricum nu au functionat. Specimene politice cu functii care au furat milioane au primit cate 2-3 ani. Si atunci stau si ma intreb unde este echitatea justitiei!? Nu-i asa ca merita salarii, bonusuri, pensii speciale si n facilitati!?
6
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365