REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 30 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6868
11.4° Constanța Luni, 30 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6868
 

Doi hoți de fier vechi, prinși în timp ce dădeau lovitura la Liceul George Călinescu

Doi hoți de fier vechi, prinși în timp ce dădeau lovitura la Liceul George Călinescu

Virgil STOIAN 30 septembrie 2024 | 00:00 275

Doi „căutători“ de fier vechi, Ali Maxum și Șaban Gemil, acesta fiind minor, ambii din Castelu, au decis să dea o lovitură babană și au ales magazia Liceului George Călinescu, din Constanța. Din nefericire pentru ei, au fost prinși de o patrulă de poliție care își desfășura activitățile specifice în zonă, fiind duși la secție, unde s-a descoperit furtul. Cei doi au furat mai multe obiecte din fier și bare metalice, mai multe cabluri, prelungitoare, mânere de fier, piulițe și șuruburi, prejudiciul fiind de 1.000 de lei.

Doi hoti de fier vechi, prinsi in timp ce dadeau lovitura la Liceul George CalinescuLiceul George Călinescu

Potrivit rechizitoriului, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu. la pubela de gunoi au observat două persoane de sex bărbătesc, având asupra lor un cărucior de cumpărături, dar si doi saci de rafie în care se aflau mai multe bunuri. Observând că aceștia aveau asupra lor mai multe materiale ce ridicau suspiciunea că ar proveni din săvârșirea unei infracțiuni, au procedat la conducerea acestora la sediul Secției 2 Politie în vederea clarificării situației de fapt.

În sacii de rafie pe care aceștia îi aveau asupra lor la momentul depistării, polițiștii au găsit mai multe obiecte din fier și bare metalice, mai multe cabluri, prelungitoare, mânere de fier, piulițe și șuruburi. Ulterior s-a constatat faptul că bunurile găsite asupra celor doi aparțin Liceului Teoretic „George Călinescu“, acestea fiind sustrase din magazia liceului, stabilindu-se faptul că în dimineața zilei de 18.01.2023, Ali Maxum și Șaban Gemil prin escaladarea gardului și ruperea lacătului ușii de acces al magaziei, au pătruns în interior de unde au sustras bunurile.

Doi hoti de fier vechi, prinsi in timp ce dadeau lovitura la Liceul George Calinescu
Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Ali Maxum la 3 ani și 8 luni de închisoare, în regim de detenție, în timp ce Șaban Gemil, minor fiind s-a ales cu măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an și 10 luni. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515