REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

Doi MINORI au SPART CASA unui VÂRSTNIC și i-au FURAT banii

Doi MINORI au SPART CASA unui VÂRSTNIC și i-au FURAT banii

Replica API 19 decembrie 2021 | 09:20 3824

Infracționalitatea juvenilă a cunoscut creșteri alarmante în ultimii ani. Doi minori, din Tulcea, s-au hotărât să dea lovitura și să jefuiască un vârstnic știind că acesta locuiește singur. Astfel, Ibo Jani I., în vârstă de 16 ani împreună cu un prieten, de 13 ani, au intrat în locuința lui I.P., în vîrstă de 67 de ani, și, din interiorul unui dulap, i-au sustras acestuia suma de 1300 de lei.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Măcin au decis luarea măsurii educative neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat petru Ibo Jani I., celălalt minor fiind la vârsta la care nu răspunde penal. Sentința a fost comunicată pe 10 decembrie și nu este definitivă.

Au forțat ușa cu un levier

Inspirați probabil din filmele cu gangsteri, cei doi minori au pătruns în curtea locuinței prin escaladarea gardului, iar de acolo, prin grădină, direct la ușa imobilului pe care au forțat-o cu ajutorul unui levier. Ajunși în locuință, după căutări îndelungate, dintr-un dulap suspendat pe un dintre pereți, au sustras suma de 1300 lei, după care au părăsit în aceleași condiții imobilul. Au fost prinși ulterior, după ce au încercat să folosească una dintre bancnotele furate la un magazin.

Minorul și-a recunoscut fapta

Inculpatul, Ibo Jani I., a manifestat o atitudine sinceră și cooperantă cu organele de cercetare penală recunoscând și regretând comiterea faptei. Instanța a apreciat că derularea evenimentelor și rapiditatea cu care acestea s-au pretrecut astfel cum au fost prezentate denotă în fapt, fără putință de tăgadă, că sub aspect subiectiv inculpatul a avut tot timpul reprezentarea ilicită a faptei sale, acesta urmărind ca prin sustragerea rapidă a unor bunuri aflate în posesia sau detenția altei persoane, să beneficieze de acestea.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303