REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
31.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Doi SOȚI din Constanța, CONDAMNAȚI pentru TRAFIC INTERNAȚIONAL de DROGURI

Doi SOȚI din Constanța, CONDAMNAȚI pentru TRAFIC INTERNAȚIONAL de DROGURI

Replica API 10 decembrie 2020 | 00:00 12139

Valeria şi Valentin Luca, din Constanţa, sunt cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri, după ce au introdus în România 7,63 kilograme canabis provenite din Portugalia.

Cum au ajuns drogurile în ţară

Inculpata a susținut că a cunoscut o femeie, care se recomandase cu numele P.E., cu vârsta de aproximativ 35 de ani, în vara anului 2019, pe plaja din zona discotecii Cazino din stațiunea Mamaia. Au intrat în vorbă iar în zilele care au urmat s-au reîntâlnit în aceeași locație, pe plajă. Inculpata a descris-o pe P.E ca fiind brunetă, are 1,65 m, 63 kg, ochi căprui, păr negru lung până la nivelul umerilor, susținând ca ar putea să o recunoasca pe aceasta dacă ar revedea-o. Inculpata a mai arătat că a fost sunată de P.E. prin intermediul platformei Facebook urmând să ridice un colet pentru ea. Aceasta nu i-a spus ce este în colet iar inculpata a susținut că a dedus că sunt haine, întrucât în discuțiile anterioare, aceasta i-a declarat că își mai cumpără haine de pe internet. Au convenit cu aceasta să îi ridice coletul și să îl păstreze până la momentul în care urma să îl preia. La data de 16.01.2020, în jurul orelor 10:00, când s-a trezit, a constatat că are mai multe apeluri nepreluate de la un număr care nu se regăsea în agenda telefonică.

A apelat numărul respectiv și a constatat că acesta corespunde unui curier de la firma GLS, care a informat-o că are de livrat un colet pe numele P.E. I-a explicat curierului că persoana nu se află la domiciliu și că va prelua ea coletul, astfel că a stabilit cu acesta să vina în zona în care se afla, respectiv în cartierul Km5. L-a rugat pe soțul sau să o ducă cu mașina până în locația indicată de curier, explicându-i că are de ridicat un colet destinat altei persoane. A preluat coletul, fără a semna pentru recepția acestuia, l-a introdus în portbagajul autoturismului după care s-au deplasat la magazinul Doraly, unde soțul sau a scos o sumă de bani de la bancomat, apoi s-au oprit la o librărie de unde ea a cumpărat un pix pe care urma să îl foloseasca la diverse lucruri.De la librărie au plecat către casă, dar au fost opriți de către lucrătorii de poliție. În colet erau 7,63 kilograme fragmente vegetale -inflorescențe- de culoare verde olive, ambalate în opt pungi din material plastic transparent, prevăzute cu sistem de vidare, introduse în două cutii din carton, care s-au dovedit a fi cannabis.

Ce a spus instanța

Instanța a avut în vedere circumstanțele personale care le sunt favorabile inculpaților, lipsa antecedentelor penale, sunt persoane integrate social, fiecare având loc de muncă; au doi copii de 17 respectiv 4 ani, fetița de 4 ani resimțind de altfel în special, în mod traumatic lipsa părinților, mai ales a mamei.

Fără a ignora toate aceste aspecte, instanța apreciază că pedepsele cu închisoarea nu pot fi nici la nivelul minimului special prevăzut de lege pentru fiecare infracțiune în parte având în vedere cantitatea foarte mare de droguri introdusă și deținută de Valeria Luca fiind totodată necesar a se face o demarcare între implicarea fiecărui inculpat, aportul inculpatului Valentin Luca fiind mult mai mic fapt ce trebuie să se reflecte în cuantumul pedepsei stabilite în cazul acestuia. Instanța a decis condamnarea Valeriei Luca la 6 ani si 4 luni închisoare pentru pentru trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri iar pe Valentin Luca la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de droguri de risc. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba jegurilor canabisul s-a scos de pe lista drogurilor si de UN, mortii vostri de comunisti
4
1
Sifoanele de la gls Bagami as pla in rasa lor
6
3
Lasati femeia sa foloseasca pixul cumparat ptr diverse lucruri.
9
1
De la 6-16-60 de ani cu executare ii durea pe judecatori in cot ca ei nu suporta detentia ,astea is vrajeli care tin doar In Romania.
5
2
Ba da ce cheie le a facut nu pot sa cred
7
1
Ce politist esti tu care faci flagrant la niste prosti ca au ridicat coletul? Au luat de mai multe ori colete? Nu este suspect ca la primul.transport au fost prinsi? Nu au fost pregatiti cumva acesti prosti ca sa ridice coletul sa se confirme denuntul unui adevarat traficant? Nu stiu cum poti sa dormi.... constiinta zero politistule
13
1
DOAR 6 ani? pai daca atata ia un guster ce a cazut intr-o plasa, aia cu tona de coca sunt curios cat vor lua. sau se prescrie ca dureaza 14 ani?
9
4
Ba,da la cate droguri au fost confiscate da la razboiu dacii si romanii pana acum in Romania a vazut cineva distruse toate cantitatile astea?Panarame umane.Umanoizii draku cu 2 picioare da romanache.
19
4
legalizati o data canabisul futuva-n gura de jegosi.
33
4

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620