REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Doi șpăgari pârâți la DNA de către un afacerist ”închis” de OPC, trimiși în judecată

Doi șpăgari pârâți la DNA de către un afacerist ”închis” de OPC, trimiși în judecată

Mirela PASCAL 15 iunie 2023 | 00:00 4008

Recent, doi indivizi au ajuns în arestul Poliției Capitalei după ce au încercat să obțină de la patronul unei agenții de turism nu mai puțin de 50.000 de euro. Bani care, chipurile, ar fi putut să ”ungă” mecanismul care i-ar fi băgat din nou în circuit  firma femeii de afaceri, societate închisă temporar din cauza unor nereguli. Față de cei doi a fost dispusă măsura arestului preventiv, iar DNA anunță, acum, că i-a trimis în judecată pentru trafic de influență.

Doi spagari parati la DNA de catre un afacerist ”inchis” de OPC, trimisi in judecata

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2022 - 06 aprilie 2023, cei doi inculpați ar fi pretins, inițial, de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 20.000 euro, care, ulterior, a crescut la 40.000 euro și un procent de 10% (aproximativ 90.000 euro) din părțile sociale pe care acesta din urmă le deținea în cadrul unei societăți comerciale.
În schimbul acestor foloase, cei doi inculpați i-ar fi promis omului de afaceri că își vor exercita influența pe care ar fi lăsat să se înțeleagă că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (A.N.P.C.), pentru ca aceștia să dispună redeschiderea activității societății comerciale respective. De asemenea, cei doi inculpați i-ar mai fi promis omului de afaceri că vor interveni și pe lângă funcţionarii cu atribuţii de control din cadrul ANPC pentru ca aceștia să nu-şi mai exercite pe viitor atribuţiile legale (de control), în ceea ce privește aceeași societate.
În contextul menționat mai sus și pentru același motiv, în perioada 11 aprilie - 23 mai 2023, unul dintre inculpați, ar fi pretins de la același om de afaceri, mai întâi, suma de 40.000 euro și ulterior suma de 100.000 euro, din care, la data de 24 mai 2023, ar fi primit 50.000 euro, reprezentând o primă tranșă de bani, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

      Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
      Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Șpăgar e și domnu Lupu de la consiliu județean.de asta nu scrie replica ca au ciolanul asigurat
1
0
banii trebuiau sa ajunga la horia
0
1
Ne mai mira? Atata timp cat acesti infractori imbracati in blanuri de oaie, isi recumosc vina printrun acord si scapa cu o sentinta cu suspendare, vor exista mai multe exemple. Daca primii dovediti ar fi fost drastic sanctionati, potentialii infractori nu ar mai fi procedat la fel. Asa, ori la bal ori la spital. Daca le iese doua, trei combinatii de genul acesta, sunt asigurati pe viata. Ce au de pierdut? Noi, stam si comentam invidiosi cand vedem ca un angajat al statului, inspector, vames, politist sau al organ de control iese la pensie la 50 de ani si e putred de bogat. De acordul de recunostere a vinei a beneficiat si farcash de la Confort urban si acum e abonat la contracte cu primaria Constanta si voi va impiedicati de dalele puse alandala pe Stefan cel Mare. Hai sa fiti sanatosi!
7
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166