REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.2° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
19.2° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Doi traficanți de migranți egipteni și sirieni au fost prinși și condamnați

Doi traficanți de migranți egipteni și sirieni au fost prinși și condamnați

Virgil STOIAN 8 iulie 2024 | 00:00 958

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au depistat un cetățean român care transporta, într-un microbuz, doisprezece cetăţeni străini, care au trecut ilegal frontiera din Bulgaria. Este vorba despre Florea Liviu Ionuț, un bărbat din Târgoviște. Acesta a închiriat o dubă și a transportat cetățenii, din Siria și Egipt, ca pe niște lăzi de marfă, punându-le viața în pericol. Florea Ionuț Liviu a fost trimis în judecată, alături de Totilcă Constantin, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Doi traficanti de migranti egipteni si sirieni au fost prinsi si condamnatiO parte din emigranți

Potrivit rechizitoriului, un microbuz a fost identificat și oprit, pe comunicația DN 3, între localitățile de frontieră Lipnița și Băneasa, condus de un cetățean român, în vârstă de 43 de ani, respectiv Florea Liviu Ionuț. La verificarea compartimentului marfă, polițiștii de frontieră au descoperit doisprezece cetăţeni străini, care nu își justificau prezența acolo. Astfel, aceștia, toți bărbați, au fost conduși la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare. La cercetări a rezultat faptul că, cei în cauză sunt șapte cetățeni egipteni și cinci sirieni, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Bărbații descoperiţi au precizat faptul că intenționau sa ajungă în vestul Europei. Cei doi urmau să primească 500 de euro pentru transport. Migranții au fost luați din pădurea Dervent și urmau să fie duși să treacă bacul.

Doi traficanti de migranti egipteni si sirieni au fost prinsi si condamnati

Instanța a constatat că cei doi au comis infracțiunea cu intenție, aceştia urmărind obţinerea injust a unui folos material, constatându-se astfel că s-a făcut dovada deplină a vinovăţiei acestora. Totodată, se constată că cei doi au pus în pericol viața în pericol celor 12 migranți ilegali din cauza condițiilor precare de transport și utilizarea unui autovehicul nedestinat transportului de persoane.

Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea celor doi la trei ani de închisoarea, cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710