REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
23.8° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Doliu în lumea muzicii. S-a stins o legendă

Doliu în lumea muzicii. S-a stins o legendă

Valentina CAMARA 7 martie 2023 | 00:00 652

Gary Rossington, ultimul membru fondator al formaţiei Lynyrd Skynyrd, s-a stins din viață, în urmă cu puțin timp, susține presa internațională. Chitaristul din trupa "Lynyrd Skynyrd" a trecu în neființă la vârsta de 71 de ani. Cu toate că nu se cunoaște încă cauza decesului, se știe deja că bărbatul avea probleme cu inima și, mai mult decât atât, acesta a suferit o intervenţie chirurgicală de urgenţă pe inimă în 2021.

Doliu in lumea muzicii. S-a stins o legenda

Doliu în lumea muzicii rock! Gary Rossington s-a stins din viață, în urmă cu puțin timp. Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, a fost ultimul membru fondator al formaţiei Lynyrd Skynyrd.

Gary Rossington s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani

Gary Rossington a murit duminică la vârsta de 71 de ani, a anunţat trupa rock americană. Chitaristul a fost ultimul membru fondator al trupei "Lynyrd Skynyrd".

„Gary este acum cu fraţii săi şi familia Skynyrd în paradis şi cântă bine, aşa cum a făcut-o întotdeauna.”, a scris grupul pe Facebook.

Chitaristul din trupa „Lynyrd Skynyrd” suferea de probleme cu inima

Chiar dacă trupa "Lynyrd Skynyrd" a făcut anunțul decesului, aceștia nu au precizat și cauza morţii. Se știe, însă, că Gary Rossington suferea de probleme cu inima. Mai mult decât atât, el a avut parte și de o intervenţie chirurgicală de urgenţă pe inimă în anul 2021. Trupa a făcut publică vestea, la acea vreme.

Gary Rossington s-a născut în anul 1951 în Florida. Chitaristul este cel care a fondat "Lynyrd Skynyrd" în 1964, împreună cu bateristul Bob Burns şi basistul Larry Junstrom. În materie de muzică, solo-ul său de chitară din „Free Bird” este o melodie de aproape zece minute. Acesta este considerat unul dintre cele mai bune din istoria rock-ului.

De-a lungul timpului, celebrul chitarist a supravieţuit mai multor accidente grave. Printre acestea se numără unul de maşină în 1976 şi cel de avion din 1977. În cel din urmă au murit trei dintre membri trupei.

Gary Rossington a fost singurul membru fondator supravieţuitor al trupei „Lynyrd Skynyrd”. Bărbatul de 71 de ani a continuat să cânte de atunci şi urma să facă un turneu în iulie, potrivit spynews.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303