REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Doliu în Marea Britanie: a murit celebrul actor Dennis Waterman

Doliu în Marea Britanie: a murit celebrul actor Dennis Waterman

Replica API 10 mai 2022 | 17:00 1020

Actorul Dennis Waterman, cunoscut pentru rolurile sale din seriale de televiziune precum Minder, The Sweeney și New Tricks, a murit, la vârsta de 74 de ani, a anunțat familia, citată de BBC.

Dennis Waterman

„Suntem profund întristați să anunțăm că iubitul nostru Dennis a murit foarte liniștit în spitalul din Spania”, a anunțat familia lui Dennis Waterman, informează Mediafax.

Actorul a murit duminică după-amiază, iar soția sa, Pam, a fost alături de el, a spus familia.

„Familia vă roagă să ne respectați intimitatea în aceste momente foarte dificile”, au adăugat ei.

Născut la Londra și educat la Corona Theatre School, Waterman și-a început cariera într-un rol pentru Children's Film Foundation, după care, la vârsta de 12 ani, a fost invitat să se alăture Royal Shakespeare Company din Stratford.

În adolescență, și-a găsit faima în William, adaptarea BBC a lui Just William.

A devenit una dintre cele mai cunoscute fețe de la televiziunea britanică în anii 1970, când a jucat rolul sergentului de poliție George Carter, alături de John Thaw, în serialul polițist The Sweeney, difuzat de ITV.

S-a bucurat de un succes și mai mare în Minder, din 1979 până în 1989, în rolul lui Terry McCann, bodyguardul și partenerul lui Arthur Daley.

Waterman a continuat să joace în comediile On the Up și Stay Lucky, înainte de un alt rol popular și de lungă durată ca un alt detectiv Cockney în New Tricks, care a rulat din 2003 până în 2015.

În rolul lui Gerry Standing, el a jucat alături de colegii de scenă James Bolam și Alun Armstrong.

Waterman a devenit cunoscut pentru că a cântat temele muzicale ale multor emisiuni ale sale și, ca urmare, a fost caricaturizat de David Walliams în Little Britain.

De-a lungul carierei sale de actor, a continuat să își urmărească interesul pentru muzică și a avut hituri numărul unu în Australia și Noua Zeelandă și a ajuns pe locul trei în topurile britanice cu I Could Be So Good For You, melodia tematică din Minder.

Omagiindu-l, actorul și comediantul Matt Lucas a scris pe Twitter: „Am crescut urmărind interpretările iconice ale lui Dennis Waterman în The Sweeney și Minder.

„Apariția sa ca invitat în spectacolul nostru Little Britain Live de la Hammersmith Apollo - în care a făcut un duet hilar cu imitația absurdă a lui David - rămâne punctul culminant absolut al carierei mele”.

În 2009, a jucat în drama dură Moses Jones de la BBC, un rol despre care a spus la momentul respectiv că l-a savurat pentru că l-a pus într-o lumină diferită.

„Mi-a plăcut foarte mult, pentru că a fost un personaj foarte diferit - și asta este important”, a explicat el.

Ultimul său rol în film a fost în ”Never Too Late in 2020”, care a fost filmat în Australia.

Waterman a fost căsătorit de mai multe ori, inclusiv cu actrița Rula Lenska până în 1998. În 2012, el a fost criticat după ce a recunoscut că a lovit-o „o dată”, dar a spus că nu era „o soție bătută”.

Fiica sa, Hannah, a devenit o vedetă de televiziune, obținând un rol în EastEnders în rolul Laurei Beale.

Omagii pentru vedetă au curs, iar prezentatorul Kay Burley l-a descris ca fiind un „actor strălucit care a fost un element de bază pe ecranele noastre în anii '70 și '80”.

„Iubea The Sweeney. Minder mi-a plăcut și mai mult”, a scris pe Twitter, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677